שאלה - תשעה באב

Guram100

New member
שאלה - תשעה באב

האם תשעה באב זהו תאריך חורבן בית ראשון, שני, או שניהם (באותו תאריך)?
 

Guram100

New member
שאלה לגבי תאריך

לגבי חורבן בית ראשון מויקיפדיה: התאריך ההיסטורי הוא 581 לפנה"ס, ולפי המסורת היהודית בשנת 421 לפנה"ס. הרי זהו הבדל של 160 שנה - די והותר לכמה מלכים למלוך. והרי בברור כתוב בתנ"ך על מלכות רחבעם בן שלמה והמשפט המפורסם "אבי יסר אתכם בשוטים ואני בעקרבים", ולאחר מכן החלה מלחמת אחים ומלכות יהודה נפרדה מישראל ואז הבבלים כבשו את הארץ. אז מאיפה נוצרו 2 תאריכים?
 
תאריכים

יש מחלוקות ביחס לתאריכים שונים. הבסיס הוא תארוך יציאת מצרים אם היתה ב 1450 או ב 1250 לפנה"ס. במקביל יש בתנ"ך בדברי הימים מניני שנים המבוססים על יציאת מצרים שלפיהם אפשר לחשב את תאריך החורבן אבל אז שוב אתה נכנס לבסיס, זמן יציאת מצרים. הסטוריונים גם מסתמכים על כרונולוגיות יווניות של מלכי בבל וכתבים בבלים כדי להעריך מתי מלך נבוכדנצאר.
 

masorti

New member
הבעיה היא אחרת...

לא תיארוך יציאת מצרים אלא משך התקופה הפרסית. לחכמי הגמרא "אבדו" כ- 140 שנה בתקופה הפרסית, ולכן כל מה שהיה לפניה "התקרב" לימינו. כפי שמספרת הויקיפדיה: מקורות מדרשיים קדומים, כגון סדר עולם רבה, שבעקבותיהם כל החכמים שהתעסקו עם סדר הדורות הולכים, טוענים שמשך השלטון הפרסי לאחר בניין בית המקדש השני היה קצר מאוד - 37 או 34 שנים. לעומת זאת, הדעה המקובלת במחקר היא שמשך התקופה הפרסית לאחר בניין הבית הייתה כ-180 שנה, ומתוך גם הפער של 140 השנים בין התיארוכים השונים. אילו הבעיה היתה תיארוך יציאת מצרים, המסורת היהודית היתה מזיזה את החורבן אחורה (לתאריך קדום יותר) ולא קדימה, כי יציאת מצרים קדומה יותר לפי המסורת מאשר לפי התיארוך ההסטורי.
 

I S A A K

New member
בתשעה באב - חמישה דברים אירעו בו:

נגזר על ישראל במדבר שלא ייכנסו לארץ (בעקבות חטא המרגלים); וחרב הבית בראשונה, ובשנייה (חרב בית המקדש השני); ונלכדה עיר גדולה ובית תור היה שמה, והיו בה אלפים ורבבות מישראל, (ביתר בזמן מרד בר כוכבא) והיה להם מלך גדול ודימו כל ישראל וגדולי החכמים שהוא המלך המשיח, ונפל ביד גויים ונהרגו כולם, והייתה צרה גדולה כמו חורבן המקדש; ובו ביום המוכן לפורענות, חרש טורנוסרופוס הרשע ממלכי אדום את ההיכל ואת סביביו, לקיים "צִיּוֹן שָׂדֶה תֵחָרֵשׁ" (ירמיהו כו,יח; מיכה ג,יב).
 
לחז"ל היתה התבונה לרכז את ימי האבל.

אבל בתקופות מאוחרות יותר הוסיפו עוד ועוד ימי אבל, עד שאנחנו טובעים בהם.
 

אופירA

New member
מנהל
היא לא מתייחסת לשום דבר קונקרטי

מלבד פרובוקציה ריקה מתוכן. כל ה"שאלות" שלה אינן אלא פרובוקציה, סתם.
 
למעלה