שאלה תמימה

אזרחית1

New member
שאלה תמימה

שלום לכולם, מזה כמה לילות מתאגדת חבורה של צעירים (בערך בני 14) מתחת לביתי, הצעירים יושבים על ספסל, מעשנים נרגילה ושותים משקאות אלכוהולים. לאחרונה גם התמלאו הקירות החיצוניים של ביתי ושל הבתים ברחוב בגרפיטי לא מחמיא. היום התקשרתי למשטרה וסיפרתי להם את המתרחש. לתשובתם אין הגבלה על עישון נרגילה או שתיית אלכוהול לצעירים ברחוב, ההגבלה היא רק על המכירה של האלכוהול. לטענתם אין בידם לסייע, ואם אני רוצה עלי לפנות לתחנת המשטרה ולהתלונן. האם הם צודקים? אם כן מה עלי לעשות? (יש לי ילדים בבית ואני מפחדת.) תודה מראש על תשובותיכם.

mgd3

New member
אין לי ממש תשובה

אבל לצערי זה הנוער שקיים היום במדינת ישראל

Super Go

New member
תשובה

אין חוק האוסר על שתיית אלכוהול לאדם שמתחת לגיל 18, החוק אוסר על מכירה או הגשת משקה אלכוהולי לאדם שטרם מלאו לו 18 שנים, ועל כן - אין עבירה. כמו גן עישון נרגילה אינו אסור בחוק, וגם כאן - אין עבירה. עבירה שכן יכולה להיות היא עבירת רעש. באם הילדים מרעישים ומפרים את מנוחתך בשעות הקבועות בחוק, את יכולה להתקשר ולהתלונן על הפרעת מנוחה וניידת תישלח למקום כי להשתיק/לפזרם/לרשום להם דו"חות הקמת רעש (350 ש"ח). אני גם יכול להציע לך להיכנס לאתר הרשמי של משטרת ישראל (www.police.gov.il) ולכתוב בחלק של "פניות הציבור". הפניות מגיעות למטה הארצי, ומשם מנותבות למחוזות/מרחבים/תחנות, על ידי בקשה של המטה הארצי לטיפול בעניין (מניסיון). שיהיה בהצלחה.

ghost7

New member
ממה שיצא לי לראות (כמתנדב)

על הקמת רעש, או הפרעה מיידית אחרת- ניתן להתקשר ל 100. ישלחו ניידת. אבל מבחינתה- אם הבעיה נפסקה- (די בכך שאותה קבוצה ראתה הניידת וברחה)- העניין טופל. לגבי תופעה מתמשכת- יש להגיע לתחנה (בשעות העבודה?), ולהגיש תלונה מסודרת. עם מרב הפרטים שעשויים לעזור.

לאזרחית1 בוקר טוב,

אצלנו בראשל"צ מתיחסים ברצינות לתלונות כאלה, נושא השרות לאזרח מאד מפותח אצלנו בתחנה, ניידת תישלח, ניתן לפנות למוקד העירוני וגם הם ישלחו ניידת פיקוח.

מה את יכולה לעשות:

" מזה כמה לילות מתאגדת חבורה של צעירים (בערך בני 14) מתחת לביתי, הצעירים יושבים על ספסל, מעשנים נרגילה ושותים משקאות אלכוהולים. לאחרונה גם התמלאו הקירות החיצוניים של ביתי ושל הבתים ברחוב בגרפיטי לא מחמיא." 1. לגבי ההתאגדות והקמת רעש - כמו שכתבו לך - להתלונן בזמן אמת על הקמת רעש (את יכולה להתקשר למשטרה במקום מגורייך או לחייג 100). 2. לגבי האלכוהול - האיסור הוא על מכירה (ראי המשך ההודעה). 3. ונדליזם - לגבי גרפיטי (השחתת רכוש) והשחתת רכוש אחרת (אם קיימת), יש מקום לגשת לתחנה להגיש תלונה, בטח אם זה מקרה שחוזר על עצמו. חג שמח וכשר !!

שלום30

New member
מה עם חוק נגד התקהלות אסורה ?

אם יש שם מספיק בני נוער אפשר גם להתלות בזה

ghost7

New member
זה כבר תחום יותר בעייתי, לדעתי

כי אם אינה מאורגנת- את מי תאשים? הרי כל אחד- "הזדמן בעצמו, לתומו"...

שלום30

New member
המקרה נראה דווקא מתאים להתקהלות אסורה

151. התקהלות אסורה שלושה אנשים לפחות שנתקהלו לשם עבירה, או שנתקהלו למטרה משותפת, ואפילו כשרה, ומתנהגים באופן הנותן לאנשים שבסביבה יסוד סביר לחשוש שהמתקהלים יעשו מעשה שיפר את השלום, או שבעצם התקהלותם יעוררו אנשים אחרים, ללא צורך וללא עילה מספקת, להפר את השלום, הרי זו התקהלות אסורה, והמשתתף בהתקהלות אסורה, דינו - מאסר שנה אחת. 152. התפרעות התקהלות אסורה, שהתחילו לבצע בה את מטרתה בהפרת השלום שיש בה כדי להטיל אימה על הציבור, הרי זו התפרעות, והמשתתף בהתפרעות, דינו - מאסר שנתיים.

ilovebarbie

New member
העבירות הן רעש וגרפיטי

גרפיטי לדעתי לא תוכלי לעשות כלום כי הם כמובן יכחישו. ואכן לא בטוח שכל פעם אלה אותם נערים. לגבי הרעש, כאן הבעיה. כל פעם שיש רעש תצטרכי להתקשר 100 ולהזמין ניידת. במקרה הטוב היא תגיע ברבע שעה הקרובה, תתן דו"ח והם לא יחזרו יותר במקרה הרע הם יגיעו תוך שעה, יגידו לנערים להתפזר וככה זה יימשך כל ערב זה מה שקורה אצלי ביישוב. הניידת מגיעה כעבור חצי שעה-שעה, אומרת לנערים להתפזר. ואז או שהם חוזרים יותר מאוחר, או יום למחרת, או שבאים באותו יום נערים אחרים. אפילו פנינו למפקד תחנה ולא קרה כלום.

למעלה