שאלה תמימה.

qasax

New member
שאלה תמימה.

שלום. אני רק התחלתי ללמוד הנדסת תכנה והידע שלי בתכנות שואף לאפס, לכן אבקש לא לצחוק בקול רם מהשאלה שלי. אני כתבתי תכנית ב C++ שמטרתה לסרוק קובץ טקסט המכיל ,בין השאר, רשימת שמות של אנשים ולמצוא בו את הנתונים לפי קרטריוני החיפוש. התוצאות נשמרות בקובץ EXEL לשם עיבוד סטטיסטי. הבעייה שלי היא שהנתונים נמצאים באתר אינטרנט ואני צריך כל פעם לעשות copy/paste לקובץ input. השאלה שלי האם יש אפשרות שהתכנה שלי תתחבר לאותו עמוד באתר ותסרוק את הנתונים ממנו במקום מקובץ טקסט. אם כן, איך אני עושה זאת. תודה, qasax

liorsh

New member
יש

אבל זה בהכרח פשוט כ"כ. עקרונית, אתה צריך לשלוח בקשת HTTP לאתר, להוריד את העמוד אליך ולסרוק אותו מקומית, בדומה למה שאתה עושה כרגע. אבל מאחורי המשפט הפשוט הזה מתחבאים עוד כמה דברים. אתה צריך ללמוד איך לשלוח ולקבל בקשות HTTP. אתה צריך גם ללמוד לסרוק את הטקסט של הדף ולהוציא ממנו רק את המידע הרלוונטי (למשל ע"י ביטויים רגולרים). וכל זה, בהנחה שהדף נגיש, לא מאובטח וכו'. ד"א, אני לא בטוח ש C++ זאת הדרך הכי טובה לעשות את זה, לדעתי אפשר לעשות את זה עם סקריפטים. אבל זה כבר תלוי למה את ה צריך את זה. מקווה שעזרתי, ליאור

qasax

New member
מה צריך לעשות...

אני יודע, אני לו יודע איך. (ותודה על התגובה) בוא נגיד שאני רק צריך שהתוכנה תדע להתחבר לאותו דף ולשמור את ה source code שלו בקובץ ascii . משם אני כבר אדע איך להסתדר. מישהו...?

עידו פ

New member
עבודה עם socket-ים היא די סטנדרטית

אתה יכול לקרוא עליה כאן : http://beej.us/guide/bgnet מעבר לכך, אני בטוח שיש קומפוננטות ל-++C שעושה את העבודה יותר נוחה עבור תקשורת HTTP, את זה תוכל לאתר בקלות בגוגל לאחר שתשלוט במונחים הטכניים של socket-ים ותקשורת (שזה יקרה לאחר שתקרא את ההסברים בלינק הנ"ל)

qasax

New member
תודה רבה !

עזרת לי מאד. לפני זה חיפשתי בגוגל מונחים כמו web services והסתבכתי איתם, תודה על הכיוון.

למעלה