שאלה תמימה

נמה פ

New member
שאלה תמימה

הראיון הראשון לויזה מתקרב (יום ראשון), ואני מתחמקת מלחשוב "מה אם לא יסתדר" בכך שאני מתחילה לסדר ולהכין את הקרקע לזה שכן יסתדר... והגעתי לאולפן! חבר שלי כבר סיים רמה ג' באולפן (והמשיך ללמוד לבד מאז, אני מעריכה שהוא יוכל לדלג על ד'...). ברמות האלה כבר אין כל כך אולפנים קיקיוניים לתיירים שמציעים קורסים, זה פחות או יותר נטו האוניברסיטאות, והשחיטה במחיר כואבת. מה שמביא אותי לשאלתי התמימה...:

אני יודעת שמדינת ישראל מממנת באופן מלא אולפן לעולים חדשים, ושבהרבה מדינות מערביות נהוג לממן לימודי שפה למהגרים. מישהו יודע אם המצב פה כלפי מהגרים שלא עומדים בקריטריונים דתיים מסויימים, דומה? אני הולכת להניח שהתשובה תהיה "פחחח לכי חפשי" אבל זה מעל 8000 שקל על קורס שפה אז חשבתי שלא יזיק לנסות.

(חוץ מזה, זה שווה את זה רק בשביל לדמיין את קרמר יושב מאחורי המקלדת ולא יכול להגיב :))

stkachov

New member
אין מה לעשות

עולה זה עולה, ומהגר זה מהגר. אין טעם לעשות השוואות. מהגר לא זכאי לפריווילגיות שלהן זכאי עולה חדש, ובתוכן גם מימון לימודי שפה.
&nbsp
תצטרכו לממן זאת באופן עצמאי.

randyloo

New member
יש ויש

אשתי בזמנו למדה באולפן בחיפה וקבלה מחיר של עולים, זה היה ממש גרושים. אני חושב שישנם סוגים שונים של אולפנים, צריך אולי לעשות סקר באיזור שלכם. אפשר לחפש באתרים של משרד הקליטה, הם מחזיקים רשימות מעודכנות של אולפנים.

למעלה