שאלה תאורטית

לתשומת לב כל המשיבים החביבים והחביבים פחות

ע"פ מיטב הבנתי שאלה כזו לכתחילה אמורה להשאל במסר לרב המנהל כפי הכתוב במפורש בחוקי הפורום, מטעמי צניעות ומכאן שגם לענות עליה כאן בפרהסיא לא שייך כל כך [כל שכן כשזה מתפתח לכאלו דיונים] חבל שאף פעם אף אחד לא ממש מתחשב בחוק הזה יהיה מגניב אם תעשו מאמץ..

מאירה נ

New member
תודה אופיר

כבר חשבתי על זה אתמול. האם באתי לחתן את הבת שלי איתו? וחוץ מזה אני לא חושבת שזה עבירה לחיות עם חברה שלי בחיים אינטימיים. הלוואי שהרבה זוגות יחיו ככה באהבה כמו שאנחנו קשורות ביחד

מושי 58

New member
שים לב שכבר בתגובה הראשונה

הוצע לה לפנות אישית לרב מורה הוראה. וקל וחומר לא לדחות אף אחת חלילה.

אופירA

New member
מנהל
לא צריך להתעסק פה בעבירות של אף אחד

לא שלי ולא שלך, כל עוד לא שאלנו עליהן ולא פרסמנו אותן. אין שום סיבה לפרסם פה סתם עבירות, ללא קשר לשאלה. ויותר מזה - אפילו אם בן אדם עובד עלינו וצוחק מאחורי מסך המחשב - אין שום מצווה "לחשוף" את האמת מאחורי דמותו, כל עוד הוא לא מפריע לפורום, שואל שאלה תקינה ומתייחס נורמלי לחברי הפורום. מי שרוצה לשקר שישקר, לא צריכים להסתובב פה עם פרנויות ואמצעי שיטור, לחשוף עבריינים ורמאים שאינם מזיקים. זכותם לשאול מה שהם רוצים. רק ברמאים שמפריעים במפורש להתנהלות הפורום צריך לטפל.

מאירה נ

New member
שאלה תאורטית

אני מאוד מקוררת, מותר לדחות טבילה ליום יומיים יותר מאוחר?

מושי 58

New member
לדחות

השאלה כלל איננה תאורטית אלא מעשית מאד. ישנם עוד פרטים חשובים אותם לא ציינת שנוגעים לפסק ההלכה. מציע לך להתקשר לרב מורה הוראה מוסמך בעירך שיפסוק לך אישית .

מושי 58

New member
לא מסכים איתך.

מנסיון, לטבילה מגיעות לפעמים נשים שבהשקפה ראשונה ובמראה חיצוני, לא תאמין שהן שייכות לזה, אבל הן כן באות לטבול!! וסיפרו לי בלניות על מעשים בכל יום שנשים שכלל לא נראות דתיות באות למקווה. כך שלא ניתן לפסול אף אחת על פי החזות החיצונית.

אופירA

New member
מנהל
יש נשים מרוחקות מהדת, אבל שהבעל מבקש מהן

כי הוא מעוניין בטהרת המשפחה (כי התקרב לדת), והן מוכנות לשתף איתו פעולה בנושא זה, מה שמונע ממנו עבירה של "ייהרג ובל יעבור". מגיע להן כל ההערכה על כך!

למעלה