שאלה תאולוגית

NimrodOZz

New member
שאלה תאולוגית

במידה ומנהלי הפורום הנכבדים סבורים כי זה איננו המקום לשאול שאלה זו, אשמח אם תמחקו אותה. לא אפגע כלל. שאלתי היא: האם על פי אמונת הנוצרים אכן יש צורך בקרבן דם על מנת לכפר על חטאים? אני יודע כי זוהי סברה בה מאמינים אלו המתקראים "יהודים משיחיים" ואני שואל האם מדובר בתפיסה אשר יחודית להם או שמדובר בתפיסה נוצרית קלאסית.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifפעם היה צורך בקורבן דם..לפני שהגיע ישוע

ולפני הברית החדשה
.. כי לא היה מי שיכפר..לא היה מושיע שיקח עליו את כל חטאי העולם, אבל בבואו של אדוננו ישוע המשיח, העול הורם, והוא הרים את הצלב ומת במקומנו וקם ביום השלישי בכדי להעניק לכל מי שמאמין בו חיי נצח וכפרה על החטאים שלו
. נצרות היום ותמיד..לא דרשה קורבן דם..כי הוא כבר מיותר
..תודה לאלוהים על החסד שעשה איתנו, אחרת היינו עוד חיים בלי נחמה ובלי תקווה. נמרוד, ברוך הבא, פעם הכרתי בחור מאוד נחמד בשם נמרוד מהמרכז.. שתהיה בריא, תודה על השאלה ואתה מוזמן להשתתף

NimrodOZz

New member
תודה על התשובה.

על פי דבריך על מנת לכפר על חטאים היה צורך בקורבן דם (כפי שכתוב בתורה) ועל פי אמונתך ג'יזס הוא קרבן -הדם האחרון ולמעשה במותו כיפר על חטאי האדם?

דהאמא

New member
זו לא רק אמונתה

זו גם אמונתו של פאולוס. ראה עברים ט': "הוּא בָא פַעַם אַחַת אֶל־הַקֹּדֶשׁ לֹא בְדַם שְׂעִירִים וַעֲגָלִים כִּי אִם־בְּדַם נַפְשׁוֹ וַיִּמְצָא פְּדוּת עוֹלָם׃ יג וְאִם דַּם שְׂעִירִים וּפָרִים וְאֵפֶר הַפָּרָה זֹרַק עַל־הַטָּמֵא יְטַהֵר אֶת־בְּשָׂרוֹ וְיקַדְּשֵׁהוּ׃ יד אַף כִּי־דַם הַמָּשִׁיחַ אֲשֶׁר בְּרוּחַ עוֹלָם הִקְרִיב אֶת־נַפְשׁוֹ בִּבְלִי־מוּם לֵאלֹהִים יְטַהֵר אֶת־לִבְּכֶם מִן־מַעֲשִׂים אֲשֶׁר מָוֶת בָּם לַעֲבֹד אֶת־אֱלֹהִים חַיִּים"

NimrodOZz

New member
אין בעיה השאלה שלי היא על הפרקים הראשונים של

ספר "ויקרא"

אונתן

New member
...

גם ביהדות מאז סוף בית שני התחלף קורבן אדם ב"קורבן תפילה " אז מה ההבדל הכל כך מהותי אצלך ?. (ואהבתי את הציטוט :$)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאין על מה..התשובה לשאלתך פה היא כן

פהלא מוזכרים נוצרים אבל כנראה שאנו נכללים
"אל תתוכח עם מסיונרים, משיחיים או בעלי כתות, לרוב הם בעלי דעה אחת פאנטית, אחידה, דוגמטית. הן אומנו לענות לכל טענה בצורה שווה, שבלונית. אם הם לא יוכלו לענות לך, הם יתעלמו מהבעיה ויעלו נקודה נוספת כך שגם אם "נצחת" -הפסדת" אבל מה אני אגיד לך..תשאל.. תדון..תברר.. הכל אפשרי פה.. למרות החתימה הזו שלך

למעלה