שאלה שנשאלתי

שאלה שנשאלתי

על ידי רבים מהפונים אלי מקרב העוסקים ברחיפה: האם בביטוחים שאני רוכש עבורם, קיים תנאי לחברות באגודה. אז ברצוני להדגיש כי אין כל תנאי מסוג זה בפוליסה, לא לחברות באגודה. לא לרישוי, כזה או אחר. לא לתדירות רחיפה, סוג רחיפה, תחרות או מפגן. לא למקום רחיפה (בארץ ובעולם). יתרה מזאת, הפוליסות מכסות גם צניחה, צניחה חופשית, טיס, צלילה וכד' הדבר החשוב ביותר בפוליסה הוא שבזמן מקרה לא "ישלחו אותך סביב", (... מצאנו בסעיף ז' קטן, סיבה לא לשלם...) למשרדי יש רקורד מוכח של עשרות תביעות, מענף התעופה, שטופלו במסירות, יעילות תוך תשלום מלא למבוטחים. מכתבי התודה הרבים יעידו על כך. מצורף דף הסבר לאחת הפוליסות החשובות לעוסקים בתעופה. אנא, אל תהססו לפנות ולקבל הסברים על כל מוצרי התעופה שלנו. יוסי מיליס

shaison

New member
כלומר יוסי

מחר אדון פישמן יכול לרכוש ממך פוליסה וחברו חיים ילמד אותו על ציוד רחיפה שהוא קנה באינטרנט ב100$ אחרי שהוא קרא ספר על איך לרחף והפוליסה תכסה את הוצאותיו הרפואיות או מותו. למרות שהציוד לא התאים לו, חבר לימד אותו בלי ששניהם עברו איזה הכשרה קודמת, ובלי שקבלו רישיון מכל גוף מוסמך. אני עוד לא שמעתי על חברת ביטוח כזאת אבל הלוואי אשמח לקבל תשובות שי לנואל

מוזר, נכון ?

אז קודם כל, התשובה היא: כן ! ועכשיו הנימוקים: 1. אין מי שחרד יותר לחייו או לשלמות גופו של המבוטח, מהמבוטח עצמו. מכאן שהמקרה שתארת לא חורג מתחום 'הטיעון התאורתי האפוקליפטי'. המבוטח כבר יעשה הכל בכדי לרחף ולנחות בשלום. לא לשכוח, אנחנו רק משלמים כסף, הוא משלם בנכות או מוות. (על אותו משקל, נאמר על חניכי הטיס בסולו: הם ממריאים בגלל האירודינמיקה של המטוס ונוחתים בשלום בגלל יצר הקיום). 2. אם היינו מנסים להגביל בפוליסות "שטויות" שמבוטחים עושים, אז כל שיכולנו לבטח זה כיסוי נגד "פגיעת מטאורים משמים", כי כל שאר התאונות הן תוצאה של "מעשה שטות", "חוסר אחריות וזהירות" , "חוסר ידע ומיומנות" וכד'. מכאן, שמגבלות כאלו אינן מקטינות בפועל את הסיכון ורק מעניקות פתח לחברות הביטוח לויכוח ולאי תשלום תביעות. 3. האם, באופן תאורטי, יתכן וקיימים מטורפים/מתאבדים שיעשו את שתארת ? יתכן וכן, אבל מספרם כה זניח שהם אינם משנים את הסטטיסטיקות בענף. בנוסף, הידעת שבביטוח חיים, יש כיסוי מלא להתאבדות (לאחר שנת וותק לפוליסה), לכאורה, לא סביר. בפועל, סיכון זניח לחלוטין. 4. תיק הביטוח שלי, שרובו מורכב מביטוחי טיס שכמעט וחפים לחלוטין ממגבלות, נבדק ב- 04/2004 ע"י חברות הביטוח הרלוונטיות (לאחר מספר שנות פעילות) ונמצא כרווחי ביותר לחברת הביטוח. לאור זאת, הוחלט להמשיך (לגבי התיק שלי) במדיניות שתארתי לעיל, קרי, הכיסויים והתנאים המיוחדים שיש לי לטיס, ימשיכו להמכר ללא מגבלות כאמור. ובלי קשר ישיר לשאלה: מחקרים מראים כי מעורבות בתאונות אינה קשורה ישירות למיומנות, לסוג הפעילות ולאחריות הבסיסית והאישית של הטייס, המרחף או הצונח (ראו מי נפגע בתאונות - ביניהם מיטב המרחפים ואנשים מוערכים וזהירים, כאלו שכולם היו בטוחים ש"להם זה לא יקרה"). מסתבר שהמעורבות בתאונות קשורה, במקרים רבים, למצבו הנפשי (לדוגמה: מתח על רקע כלכלי / תעסוקתי, מתח על רקע אישי, מצב רוח כעוס, דכאון, חרדה, מצוקה וכד') שאיתם בא המבוטח מהבית, לעסוק בפעילות האמורה. זה גם ההסבר מדוע הסטטיסטיקה מראה ש"כולם" חשופים לסכנת תאונות: צעירים וותיקים, טירונים ומנוסים, חובבים ומקצוענים. מכאן, אין משפט יותר מסוכן מ - "עיצבנו אותי, החיים בזבל, אני הולך לרחף, לנקות את הראש". המלצה: על כל שק מצנח או ריתמה הייתי תופר אזהרה גדולה ובולטת: "אסור לשימוש במצב של דכאון, חרדה ומצב רוח רע" זהו להפעם, אשמח לענות על שאלות נוספות. יוסי מיליס

ביטוח - חשוב ביותר. לידיעתכם !

סליחה על ה"הקפצה". פתאום שמתי לב שמכל הכותרות בשירשור לעיל, לא ניתן להבין שמדובר בביטוח. והרי ביטוח זה נושא חם ביותר כיום. יוסי מיליס

יוסי, תודה על התשובות. אנחנו רוצים

אותך בוועד האגודה. החשיבה שלך מתאימה לנו. אהרון.

mishtolelim

New member
../images/Emo45.gif יוסי, יופי של הסבר...

יוסי שלום, ההסברים שנתת לגבי ביטוח ספורט מסוכן מפורטים מאוד ונשמעים הגיוניים. תודה על ההתייחסות הרצינית.

shaison

New member
happy happy joy joy

נשמע טוב ובהחלט שווה בדיקה שי לנואל

למעלה