שאלה שמציקה לי

miriel2

New member
שאלה שמציקה לי

גרושה + 2 ילדים, בן 15 ובת 12. עובדת לפרנסתנו המון שעות ביום בשביל שכר מינימום (לא מוצדק למה שאני עושה אבל זה מה שיש כרגע). חוזרת מהעבודה בשעות הערב המאוחרות הבית הפוך מבולגן ובלי טיפת התחשבות מצד הילדים, בכל פעם אני כועסת מחדש אבל בכל פעם אני רק כועסת ושום דבר לא נעשה. השאלה שלי האם גם אצלכם יש בלגן בלי התחשבות ואיך אפשר להביא את הילדים למצב שיבינו שגם אני בן אדם בדיוק כמוהם וגם אני עייפה וגם אני רוצה לבוא וקצת לשבת מבלי לעבוד כל היום סביב השעון. אודה לכם על התגובות (אגב הבת שלי מעורבת לשאלה הזו)

יערית

New member
מאד תלוי

אצלי הם יחסית צעירים למרות המודעות הגבוהה בבית לסדר וניקיון, עדיין חוזרת הביתה כמו רוח סערה ,מתנפלת על כל פינה. אם הם פה,אני מתפעלת אותם,דווקא בזה אני מאד עיקבית:))) אבל מאד קשה לי לפצות מהם ליותר ממה שהם מסוגלים,מרגישה גם ככה רע שהם לבד עד שאני מגיעה מהעבודה. בגילאיים שלך אולי באמת כדאי לדרוש שיתוף פעולה לגבי הבלאגן שלהם, אבל את זה לא נוכל אנחנו לבקש מהם,רק שיחות משפחתיות והרבה. בהצלחה.

א ש לי

New member
ורק בגלל שהבת גם מצפה לתגובה

אני בשמחה מגיבה כי זה אומר שאכפת לילדה אז ראיתי ילדים בגיל הזה שמסוגלים ועושים לא ידעתי אם להגיד כל הכבוד, או לחשוב שאולי ההורים מגזימים אני גידלתי לבד ארבעה ילדים, גם אני הייתי עייפה אחרי יום עבודה ותמיד היה בית ממש גדול לנקות לא דרשתי לא ביקשתי ואולי זה לא נכון מצידי... כשהגדולות היו גדולות יותר זה בא מצידן קצת סדר בבית שעה לפני שאמא מגיעה:) זה לא כלל כלים או מים :) יהיה נחמד אם יתחשבו אם ישתדלו אבל גם לתת להם להיות ילדים.

רות 2

New member
איף ............

כמה פגעת לי ... בפוני ובצופציק של הג'יני המרוקאי שלי ............ זה וגיל כל כך אגואיסטי ולא מחשבן .... הטלת אחריות וחינולך ליד לוחצת יד ... ל.. יחס גורר יחס .. האחריות היא לשבת עימם ולבקשם להכין מערכת תורנית באשר ... לדברים ספציפים כמו .. כלים , הורדת זבל , וכביסה וכל מה שניראה בעניך ובעינכם יחד סביר ... חישבי מה הם מבקשים מה הם דורשים ממך ו... את יודעת היכן נקודות הטופה שלהם מבחינת מה הם מצפים ממך ... על מנת להשתמש בזה .... למה ה איף .....!!?.... כי זה עובד לזמן ושוב זה לא עובד ושוב צריך לתזכר .. וכו ' ... רק בך תלוי עניין שכר ועונש ... והיחס גורר יחס .. כל עוד תקטרי תצעקי זה נכנס מאוזן אחת ויוצאת מהשנייה ... תגיבי כמו שהם מגיבים הם יבינינו ת' פואנטה הצודקת שלך ... לפני כמה זמן הבן ביקש משהו .. עניתי בדיוק כמו שענה לייומיים לפני ... "עוד מעט, עוד רגע, אחר כך .... אוף אין לי כוח ,לא בא לי , לא רוצה " ... .יחס גורר יחס ... נקודה למה אני לא עוזרת בית של אף אחד (פחחחח ביני לבינך אני כן אבל הם לא צרכים להבין את זה
) (מכירה ת'תשובות האלה ..?)

למדתי.....

למרות שלא עובדת ויש לי את כל היום לארגן ולסדר יש תמיד ברדק בבית (נקי אבל מבולגן) אז אם הייתי מחוץ לבית והבית מאוד הפוך אני קודם כל הולכת לנוח
וכשאני קמה הבלאגן מחכה לי נשבעת לך שבחיים הוא לא ברח לי תמיד חיכה לי
אז קודם תגיעי הביתה תנוחי וביחד תארגנו....

למעלה