שאלה שמסקרנת אותי

  • פותח הנושא Leee
  • פורסם בתאריך

Leee

New member
שאלה שמסקרנת אותי

יוסי שריד כשר חינוך ביטל את הניסויים על בע"ח בבתי ספר מרצ מזוהה עם המאבק לזכויות בע"ח, עם המאבק נגד פיטום אווזים ואכילת עגליי חלב ושאר המאבקים בנושא. ואחרי שהעלתם את כל הנושאים האחרים מטריד אותי, למה אף אחד לא העלה את אחד הנושאים הכי מוסריים שקשורים בין היתר למפלגה? בכלל מה העמדה שלכם כתומכי מרצ או לא כתומכי מרץ על העתעללות הנוראה שמתרחשת? מה אתם יודעים על הנושא? כדאי שתצטרפו למאבק, שלדעתי, הוא אחד המאבקים הכי הומאניים והכי מוסריים העומדים היום בפני האנושות..
 

*Che MaOrA*

New member
לי היקרה...

נוער מרצ במקרה או שלא במקרה מאכלסת בתוכה צמחונים וטבעונים רבים, רובם מקפידים על תזונה/דרך חיים כזו מטעמים אידאולוגיים, ולכן הם גם שותפים למאבקים רבים למען זכויות בעלי-החיים. אני כולל את עצמי באותה קבוצה גדולה, שאת קולותיה אין לי ספק שכל פעיל ופעיל בתנועה כבר שמע ועוד יישמע. את מוזמנת להצטרף!! מאיפה את?
מאור.
 
אני לא צמחוני,

וגם לא משתייך לנוער מרצ (המסקנה שלי הייתה שבשני המקרים אני פשוט לא מתאים, מטעמים שונים:) בכל מקרה, אני איתך בנושא פיטום אווזים וניסויים על בע"ח (בתנאי שאלו לא ניסויים לצרכים רפואיים, וגם אז בלי התעללות מיותרת) בכל מקרה, תרומה דתית לדיון (למרות שנראה שאין כאן הרבה במה לדון, כולם מסכימים עם כולם) בלינק המצורף... נ.ב (בלינק יש מאמר על צמחונות וצער בע"ח בהלכה, אבל היות והוא נכתב ע"י כותבת מגמתית, יש עליו הרבה השגות)
 
נהדר!!! נורא עניין אותי........

מאמר מצויין... אשמח לעוד מאמרים בנושא יהדות וערכיה...
 
לבקשתך...

המאמר הוא בחסות אונ´ בר אילן. הוא מייצג רק גישה אחת, דרך אגב, ביחס לצמחונות. הוא מתעלם מכל מיני עובדות אחרות, חשובות לא פחות, כמו העובדה שהרב קוק היה צמחוני במהלך השבוע, אך בשבת אכל בשר. הוא התעלם גם מהסיבות שיש להיתר לאכול בשר. צרפתי כמה לינקים מאותו אתר (הם מפרסמים שני מאמרים בכל שבוע, העוסקים בפרשת השבוע) יש שם המון מאמרים, סבירות גבוהה שחלק גדול מהם לא יעניינו אותך (וגם, יש יותר מדי... ברור שלא קראתי את כולם...) לכן דליתי כמה מאמרים טובים (לדעתי) תהנה :) נ.ב גם המאמרים שלהלן לא משקפים בהכרח את התפיסה היהודית... יש כ"כ הרבה תפיסות, שיטות, נושאים ואידיאולוגיות שגם אם תלמד כל חייך לא תספיק להגיע אל כולן (היי.. הן הצתברו משהו כמו שלושת אלפים שנה...) (ולמה כתבתי את כל זה? כדי לשלול את הטענה שאין פלורליזם ביהדות...)
 

musmus

New member
לגבי הרב קוק

יש כל מיני טענות לגבי הדרך בה נהג. האם היה צמחוני לגמרי או שאכל בשבת בשר. אחת הטענות היא שהוא אכל בשבת על מנת לא לפגוע באשתו שאהבה לבשל בשר, אך לא באמת מתוך רצון לאכול בשר
 

musmus

New member
ועכשיו משהו לקראת יום כיפור

פוסקים רבים טוענים שהמנהג של "תרנגול כפרות" לא צריך להעשות, ובמקום זה צריך לקיים מנהג הנקרא "פדיון כפרות". הנה המאמר
 

א.א.אפל

New member
לא הבנתי בדיוק...

מה השאלה או הנושא לדיון שרצית להעלות. כמו שאמר מאור, אחוז מאוד גבוה מהתנועה הוא בעצמו צמחוני או טבעוני, אבל אין לתנועה דעה בנושא, לכן באופן רשמי הדעה היא כשל דעת המפלגה. דעת המפלגה למיטב ידיעתי היא נגד ניסויים ונגד כבד אווז, בקשר לעגלי חלב יכול להיות (אני אישית לא שמעתי על זה) שמרצ מתנגדת. אם השאלה שלך היא מה ההגיון בזה שאסור לנסות תרופה על חיה אבל מותר לאכול אותה, אני חושב שיש בשריים רבים ששותפים לדעה הרשמית של המפלגה, שהיא שטבע האדם הוא כן לאכול חיות והתזונה הבשרית טבעית לו, אך מקרים כמו פיטום אווזים או עגלי חלב הם מנוגדים לטבעם של החיות (כמו לטעמי כל ניצול מודרני של בע"ח) ולכן הם מתנגדים להם.
 
למעלה