שאלה שמטרידה אותי...

avi1aharoni

New member
שאלה שמטרידה אותי...

שלום! זוהי הפעם הראשונה שלי בפורום. (התרגשות...) לאחר שיחה של 45 דק' בטלפון עם סתיו (מנהלת הפורום) על השאלה שאציג מיד לא הגענו למסקנה אז אולי אתם תוכלו לעזור
מה ההבדל בין מחזמר למחזה עם שירים?
יש לכם רעיונות או תאוריות? - תעזרו לי.... (= אבי

JC Superstar

New member
מממ.. אני אנסה להסביר משהו שאני

חושב שהוא נכון.. מחזמר זה מחזה עם שירים שקשורים לעלילה ולא מנכרים אותה... הם מזרימים את העלילה... אבל מחזה עם שירים זה שירים, בדר"כ, שמנכרים את העלילה, כמו המחזות של ברכט (אופרה בגרוש), שהשירים לא מזרימים את העלילה... (מישהו הבין?)

Cabaret

New member
היי אבי, נעים להכיר

אני רנן. ההבדל הוא פשוט מאוד- אם השירים מקדמים את מהלך העלילה ונותנים ביטוי אישי לרגשות של הדמויות- זה מחזמר. אם השירים לא מקדמים את מהלך העלילה- וכמו שמתן אמר "גורמות לניכור" (כמו אצל ברכט)- זה מחזה עם שירים. אם השאלה שלך מופנת בגלל Be My Baby, אז זה מחזה עם שירים.

avi1aharoni

New member
כן, אבל...

קודם כל באמת נעים להכיר רנן....
ואכם השאלה הייתה על Be My Baby שם השירים (אם הבנתי נכון) נותנים ביטויי רגשי לדמויות אז זה מחזמר, ומצד שני זה לא.... משהו כאן ממש לא מסתדר לי.....

Cabaret

New member
זה לא נותן ביטוי רגשי

זה לא שיש שיר "אני אוהבת אותך מתוק שלי... כל לבי אתן לך.... בלה בלה... עברו עלינו ימים קשים....." זה לא שיר שהדמות נותנת בו את הרגשות בלבה. אולי השיר הוא פורקן רגשי של הדמויות, אבל זה לא מחזמר.

ווף

New member
אז התאוריה שלי היא כזאת...

מחזמר : זה רק עם שירים..כמו למשל יוסף וכתונת הפסים.. שאין בו דיבור הכל מועבר דרך שירה.. ומחזה מוסיקלי..זה כול המחזות שיש בהם גם שירים..

Barak14

New member
אממ...

אז אתה בעצם פוסל את כל המחזמרים הידועים ביותר מ"מצחיקונת" ועד "אאידה" ואומר שהם לא מחזות-זמר..? משהו כאן לא מסתדר לי...

Cabaret

New member
זו תאוריה מוטעית...

ההגדרה הנכונה היא זו שאני הצגתי. תזכור שאולי בעברית זה מחזה + זמר, מה שיכול אולי לתת לגיטמיציה לתאוריה שלך- מחזות שיש בהם רק זמר. אבל מחזות הזמר, שמקורם בחו"ל, נקראים musicals- דבר שלא מקנה טוטאלית של שירה בטקסט כמו יוסף. תרגום פשוט לזה הוא הצגה מוזיקלית- והקריטריונים שלה הם מה שהצגתי בהודעה הקודמת שלי (ביטוי רגשי וכו'..) לצידם של המיוזיקלס יש את ה- musical plays, שאלו הצגות עם שירים- כמו be my baby, ולהם את הקריטריונים שלהם. מקווה שעזרתי..

למעלה