שאלה שמטרידה אותי

אנימילי

New member
שאלה שמטרידה אותי

איך אפשר פשוט לקחת את החפצים וללכת למקום שלא מכירים בו אף-אחד? אני גם חשבתי לעצמי לטוס לי לזמן מה, אבל איך אפשר בלי להסתבך? בלי לישון ברחוב? בלי ללכת לאיבוד? מכוון שאני מבינה שיש לכם ניסיון בזה , אשמח לעצתכם.

ליילה

New member
אני חושבת שאם באמת נוסעים

למקום שלא מכירים בו אף אחד, הדבר הראשון שחייב להיות מראש, זה עבודה, כי זה עוגן, שגם מאפשר לך לדעת שיהיה לך כסף ולא תישני ברחוב, וגם עוגן להכרויות חברתיות עם אנשים ולהתחיל חיים לא בבדידות מזהרת. כמובן שהכל צריך להיות מספיק מתוכנן כדי שאו שתהיה דירה כשאת מגיעה, ואת זה אפשר לארגן בביקורים מוקדמים, או לפחות שתדעי איפה את ישנה שם עד שתמצאי דירה, וללכת לאיבוד זה קצת קשה במקום שיש בו אנשים, אז קצת מתברברים בהתחלה, וקצת לא מוצאים, אבל תמיד יש את מי לשאול ברחוב, ואנשים עוזרים ומכוונים, בסך הכל אף אחד לא עבר למדבר סהרה, או לקוטב הדרומי.... חוץ מזה שברוב המקומות המרכזיים יש קהילות יהודיות שעוזרות וגם קהילות של ישראלים שיכולים לעזור בהרבה דברים. את חושבת לעבור למקום ספציפי?

Eil

New member
קהילות יהודיות באמת עוזרות

מדהים לראות כמה תמיכה וחום מקבלים בקהילות כאלה, ויש לציין לשבח את ארגון "בית חב"ד", שמספק לא רק פעילויות חברתיות לטיילים בחו"ל אלא במקרה הצורך גם מזון ומקום לישון. לדעתי אם מתחילים את המסע עם סכום מסויים של כסף לא צריכה להיות בעיה, במקרה הכי גרוע כשהכסף נגמר חוזרים. ועד אז מחפשים עבודות מזדמנות לממן את ההישארות. כשמתבססים כלכלית עם עבודה קבועה אפשר להירגע, להפסיק להיות תייר ולהתחיל להיות תושב מאושר.

אנימילי

New member
סליחה על הבורות, אבל

אני ממש "חדשה" בעיניים האלה ובהחלט מתעניינת לעשות משהו כזה בעתיד, ולכן אני שואלת: איך אפשר למצוא עבודה בחו"ל מראש כשאת בארץ? טלפונים? או לטוס לשם, לשכון באכסניה/בית-מלון, ואז לחפש עבודה. ואיך מחפשים שם עבודה? כמו בארץ ? (פשוט באים לאיזה חנות ושואלים: שלום! אתם צריכים עובדים?).

ליילה

New member
מאוד תלוי איפה, ואיזה עבודה

אם יש לך השכלה ומקצוע ואת מחפשת עבודה במקצוע, יש אפשרות לדבר עם חברות פה, לשלוח קורות חיים ולחכות שיקבעו לך ראיון עבודה, ואז לבוא לראיונות באופן מרוכז, לשהות במלון שבוע שבועיים. אם מדובר בעבודה לא מקצועית, אפשר אולי להעזר באנשים שנמצאים במדינה שבה את מחפשת עבודה, שיחפשו לך בלוחות מודעות וכו´... יש גם את האופציה כמו שהציע אלי, להגיע כתייר, עם סכום כסף שיספיק לך לחיות איזה זמן ואז פשוט להתחיל לחפש דרך עיתונים לוחות מודעות ואתרי אינטרנט, ואפילו כמו שהצעת - ברגל... הכל תלוי כמובן בעוד משהו וזה אישור עבודה. אם יש לך אזרחות במדינה אליה את רוצה להגר, או לפחות אישור עבודה אין שום בעיה, אם אין לך זו כבר מתחילה להיות בעיה מסוג אחר. יש לפחות פה בארה"ב שתי אופציות , והחברים ממקומות אחרים בעולם יכולים להוסיף לנו פרטים על מדינות אחרות - 1 - לחפש ספונסר - למצוא עבודה שבה המעביד יוכל לסדר לך אישור עבודה, ואז יש לך אישור עבודה מסודר עוד לפני שאת מגיעה והכל בסדר. זה כמובן קל יותר במקרה שיש לך מקצוע והשכלה, וכמובן עדיף מקצוע מבוקש בארה"ב או התחמחות בתחום יחסית נדיר. 2 - לעבוד לא חוקית - שזה מאוד לא מומלץ, מפני שאם את נתפסת את בבעיה קשה של גרוש ואי יכולת לחזור לארה"ב, אבל אני יודעת שיש הרבה צעירים שעושים את זה... אני אשמח אם יש מישהו עם קצת יותר נסיון או ידע בדברים האלו, שיוכל להרחיב....

למעלה