שאלה של

חני 20

New member
שאלה של ../images/Emo163.gif

אני אמא לבת שנה + 10 ולתינוק בן 9 חודשים אצל הבת מאד עקבתי על ההתפתחות אבל אצל הבן הכל מתבלבל לי ואני לא יודעת מה הוא אמור לדעת ואיך כדאי להעסיק אותו. חשבתי לעצמי שכשהגדולה היתה בגילו, התיחסתי כאילו היא מבינה הכל ואצל הבן זה כל כך אחרת,אני מצפה ממנו להרבה פחות וזה אולי לא טוב.. יש פה אמהות לתינוקות בני 9 חודשים שיכולות לספר איך זה אמור להיות? מה הסדר יום,מה אוכלים,מה משחקים,מה יודעים לעשות? תודה

אנחנו בני 9 חודשים!

סדר יום: קמים ב8-9 יונקים ואוכלים א. בוקר: לחם עם ממרח כלשהו וירקות (יובל אוכל אוכל אצבעות) משחקים... ב11-12 הנקה ואז שנ"ב לחצי שעה-שעה קמים ואוכלים א. צהריים - עוף וירקות בווריאציות שונות, תיכף מתחילים גם בשר בקר 15-16 - שנ"צ של שעתיים אחה"צ משחקים וכו' כולל איזו הנקה מתי שמתחשק, כולל ארוחת פירות, חלבה וכו' 19-20 - מקלחת הרדמה - יכולה לקחת גם עד 22.... כוללת בקבוק סימילאק שהוא אוכל ממנו עד 180CC בלילה יונקים בין 2-3 פעמים יובל יודע להעמד וללכת כשהוא אוחז במשהו, לזחול במרץ רב, לשחק משחקי קוקו, השחלות, לתת חפץ כשמבקשים ממנו... זהו בערך!

חני 20

New member
../images/Emo2.gif אני בשוק

הבן שלי לא יודע חצי מזה.. יש כאן עוד אמהות לגיל הזה?

Nיה

New member
מסכימה !

לכל ילד יש את הקצב שלו, ולכל ילד יש את התחום שהוא חזק בו (אצל נועם, למשל, הצד הוורבאלי מפותח פחות)

חני 20

New member
את מאד צודקת אבל

אני שואלת כדי שיהיה לי מושגים. לא כדי להלחיץ את הילד. אם אמא מספרת שהילד מכבה ומדליק את האור אז זה רעיון בשבילי להפעיל אותו. ואם מספרים לי שילד בגילו זוחל,אז אני לומדת שצריך לשים אותו יותר על הרצפה.

Nיה

New member
נועם בן 10 חודשים ועושה אותו הדבר

כמו הבן של עץ תפוחים. הוא גם יודע להביא חפץ כשנוקבים בשמו ('תביא את המכונית') ולא רק לתת (כלומר, ההבדל הוא במרחק שלו מהחפץ). לנועם יש גם מוטוריקה עדינה טובה, אז הוא יודע להדליק ולכבות כמעט כל מתג (אור/מחשב/רדיאטור/צעצועים) שיש בבית. אני לא משוכנעת, אבל נדמה לי שהוא מתחיל לתפוס את המשמעות של המגה בלוקס/לגו דופלו ושל השלחת צורות.

Nיה

New member
אבל מה תעשי עם הידע החדש הזה ?

תתיישבי לו על הראש עם אימונים יומיים מפרכים כדי שהוא ידע לעשות שלום ? עזבי. זה יבוא לו. נועם עכשיו מאוד מתלהבת מלשים דברים במקום (מכסה בקבוקי שתיה שלו, שם מכסים לסירים וכו') וזה משהו שבא מצידו, בלי עידוד. הבן שלך יראה אתכם מחשקים ועושים דברים מסביבו, ועם הזמן ירכוש את המיומנויות האלו.

shirili

New member
שלי בת 8.5 חודשים

זוחלת במהירות כמו חיילת כבר מגיל 6 חודשים עומדת ונאחזת כבר מגיל 7 חודשים היום היא כבר לפעמים עוזבת ידיים שזה ממש לא ראיון טוב עבורה!! היא יונקת ומקבלת מדי פעם 1-2 ארוחות ביום בבוקר אני לוקחת אותה עם אחותה שהיא בת 1+9 חודשים לגן שעשועים וחוזרים הביתה לאכול ולישון אח"כ אני מעסיקה אותן סתם בכל מיני דרכים

מוצית1

New member
מי משוגע לקום בלילה?

למה שתינוק בן 9 חד' יקום בלילה לאכול???

ג ל י 1

New member
חני, גם בני לא יודע כ"כ הרבה

והוא בן 10 חודשים, לא עושה כלום חוץ מלזחול גחון, אני יודעת שכל ילד מתפתח בקצב שלו, אבל שמתי לב שאת המשפט הזה קל להגיד להורים שילדיהם די מפותחים, ההורים לתינוקות קצת איטיים ניראה לי שדואגים יותר. ברגע שהילד עושה משהו, אז קל להגיד להורה אחר להירגע. ואת האמת המשפט הזה לא מרגיע אותי, אני די דואגת, בעיקר כי אני קוראת כאן על ילדים נורא מפותחים וזה מלחיץ! טוב נו... נחכה כל ילד והקצב שלו, לא?{ אייקון צוחק}. נ.ב- למישהו יש מוסג למה בימים האחרוני אני לא יכולה לשים אייקון? תמיד רושם לי שיש שגיאה בדף, למה?

חני 20

New member
גלי אולי זה קשור לכך שהם בנים

היום היינו בפארק וראינו ילדה שיושבת על תלת אופן,עם מלא שיער ושיניים שמצביעה לאמא שלה לאיזה כיוון ללכת והיא היתה בת 9 וחצי חודשים הבן שלי באותו זמן שכב בעגלה עם הידים פרושות לצדדים בתנוחת חצי שכיבה ואמר בבבבבבבבהההההה בבבההה בההההההההה

למעלה