שאלה של תואר שני

שאלה של תואר שני

אני בשלביי התלבטות לגביי ההתפתחות המקצועית שלי ויש לי כמה שאלות, אם תרצו לענות... בפנימיות שאתם עובדים בהם, איזה תארים יש לאנשים (יותר מעניין אותי מי שיש לו MA)? איזה תפקידים שלא נקראים "מדריך ראשי" ו\או "מורה" מעניינים אתכם? באיזה מוסד יאשפזו אותנו כשנגמור את העבודה בפנימייה? (שאלת רשות) אשמח אם תוסיפו שאלות (ותשובות להן) כאוות נפשכם. אני כותב בלשון זכר, אבל זה מעלה שאלה- האם חוץ ממני ומיניברסטה (?) משתתפות רק בנות הג'נדר היפה והחלש (סתם...) בפורום הזה? חג שמח (ושיהיה ארוך)

my sTar

New member
חג שמח ../images/Emo39.gif

- לי עדיין אין תואר, כי אני בת שירות (מושתנת) אבל לרכז פנימייה שלי, ככל הידוע יש תואר בקרמינולוגיה - למדריכים אצלנו, יש תארים בלי קשר כלכך, אחד עו"ד, לאחד יש תואר בכלכלה ובאופן כללי כל המדריכים הם גם מורים בבית-ספר. - כרגע רק תפקידי הדרכה (על כלל גווניה) מעניינים אותי (בתפקידים הקשורים לפנימייה בלבד..) - בקשר לאישפוז יש כמה אופציות, בטח יקימו הוסטל מיוחד ל'ניצולי פנימיות'. יהיה שמייח - בקשר לשאלתך על המין היפה (|בולנד|), כמו תמיד- ידנו העליונה בכל :) חג שמח ואביבי

תשובה של טוהר ראשוני

ישנם כל מיני תארים אבל השאלה הכי מעניינת היא באזה מוסד יאשפזו אותנו,וכאן אני חייבת לומר שהמגוון רחב ומגוון..החל ממוסדות סגורים וכלה במוסדות גמילה כאלו ואחרים.. ובאמת אחד הלבטים ו או השאלות הגדולות מתי לעשות קאט, מתי לומר נתתי מספיק קיבלתי מספיק ומכאן ואיך אני עושה נזק לעצמי, שואלת אותך שאלה בחזרה ,כמה שנים אתה במערכת הזו?והאם אתה חש שנתת-קיבלת מספיק? זו שאלת רשות אגב.

joyjoy

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב

בפנימייה האחרונה שעבדתי בה לא היית מוצא בעלי תואר MA הרבה היו במהלך או לקראת סיום תואר ראשון, העוסיות חלקן היו במהלך תואר שני. באיזה מוסד יאשפזו אותנו אמממ פנימייה פוסט אישפוזית הולך ? חוץ ממך ומיניברסטה שמבקר פה לפעמים ישנו גם אודי מנהל פנימיה באשדוד [נדמה לי..] שמבקר פה גם כן אבל לשמחתנו אתה מבקר קצת יותר
עוד שאלות... למה תמיד כשאני צריכה לקום מוקדם השעון המעורר לא מעיר אותי וכשאני בחופש אז אני מתעוררת מעצמי מוקדם ולא מצליחה לחזור לישון ? למה ככל שיש לנו יותר זמן לעשות משהו כך יש יותר סיכויים שנשאיר את זה לרגע האחרון ? יום נעים

בדיוק שותפה להתלבטות שלך.

המממ, גם אני בדיוק מגיעה לשלב הזה... אני הרי יודעת בדיוק מה אני רוצה לעשות "כשאני אהיה גדולה", אבל לא ברור לי באיזה תואר שני כדאי לבחור בשביל לקדם עניינים... 1. בכפר בו עבדתי, רוב האנשים היו בעלי תואר ראשון. אלו שהתקדמו למשרות בכירות יותר (מנהל פנימיה, רכז הדרכה, מנהל כפר...) היו במהלך התואר השני שלהם (שבדר"כ מומן על ידי הכפר, וזו היתה מעין הסבה מזורזת לכיוון תחום החינוך והמנהל). מוזר כי רוב בעלי התארים היו ממקצועות ממש מגוונים שלגמרי לא קשורים לתחום. 2. המממ, האמת אני בכיוון של ריכוז, ניהול וייסוד מקום חדש. הלוואי ואצליח. 3. באמת צריך להקים מקום אשפוז ל"נפגעי פעולות פנימיה". הערב היה לי טלפון מחניך, שסיפר לי שהוא מסיים קורס קצינים, ושאני מוכרחה להגיע כי הוא מקבל מופת פלוגתי!!! אין לכם מושג איך זה מרגש אותי כל פעם מחדש!!! אני נוסעת שעות בשביל הטקסים האלה, אבל אין ספק שזה שווה כל דקה. זה ממלא אותי בכל כך הרבה כוחות. (חברים! תתעודדו! אתם לא רוצים שאני אתחיל לתאר לכם את הקצין הזה כשהוא היה בי"ב... זה פשוט מראה לא מלבב כל כך... אניוויז--- בקרוב אצלכם!!! :) ]

העניין הוא כזה

אני מדריך בפנימייה רק שנתיים, אך זאת לא התנסות ראשונה ואני מעוניין להמשיך ללמוד תואר שני, רק שלא ממש יודע אם הכיוון שלי (קרימינולוגיה) הוא הכיוון שייתן לי עתיד בתחום העבודה עם נוער\ילדיי מצוקה. השאלה באה כדי לדעת מה לומדים אנשים בתחום, כדי לראות אם הכיוון שבחרתי הוא יעיל כמו שהוא מעניין בעיניי. תודה על ההתייחסויות וסופ"ש נעים... נ.ב : המשוגעים הקטנים שלי חזרו. יחסית רגועים, אבל גם ההתפרקות תבוא...

הבנתי.

שמחתי לשמוע שהם 'רגועים יחסית' :) תמיד אחרי חופשות הם חוזרים מטורפים! עם תספורות משולהבות, פירסינג בכל חור, פקטים וטקילות בתיקים, מלוכלכים ובעיקר חסרי שגרה כלשהי (של לאכול ארוחת מסודרת ביום, של ללכת לישון אחרי מקלחת וכו'). מקווה שהשגרה תחזור כמה שיותר מהר. בעניין התארים, האמת שזו בדיוק ההתלבטות שלי. סה"כ אני דיי משוכנעת שאין קשר בין קידום הקריירה בתחום הפנימיות לסוג התארים שהיו לך. (אם אתה עובד במקום, מרוצים ממך- אז גם מקדמים אותך... ממליצים עליך למקומות אחרים וכו' וכו'... מַסחַרַה שכזו!), מצד שני אני נוטה ללכת לתואר שני שישלב גם תחום שאני אוהבת (ויעיל לעבודה בפנימיה- כמו לדוג' קרימינולוגיה) יחד עם תחום ניהולי (כמו מנהל חינוכי, מנהל עסקים, מנהל ומדיניות, ייעוץ ארגוני, מנהלי מלכ"רים וכו') כי סה"כ יש דיי הרבה ידע שדרוש בעבודה בתוך פנימיה (עניין שיווקי, כלכלי וכו'). אגב, במה התואר הראשון שלך? ואיזה תפקידים מעניינים אותך? בהצלחה עם הילדודס :)

me991

New member
עבודה סוציאלית

ממה שאני רואה זה התואר, אבל בשביל לעושת תואר שני נראה לי שזה דורש קודם הסבה לתואר ראשון. תכל'ס העו"ס (בגלל האיגוד המקצועי החזק, ובגלל שכנראה זה אחל'ה מקצוע,ואני מאד אובייקטיבית.. ) משתלטים על הרבה תחומים של טיפול, הדרכה וכו' לאוכלוסיות במצוקה, במיוחד אם תרצה בשלב כלשהו בחייך לעבוד מחוץ לכותלי פנימיה. חוצמזה באמת מנהל חינוכי למי שמחפש להיות מנהל.

למעלה