שאלה של שושלת

tkhri

New member
שאלה של שושלת

בזמן האחרון ישנה תופעה מעצבנת של כל היהודים המשיחים ועדי ה' ,שמשאירים כל מיני דפי מידע על האמונה שלהם בתיבות הדואר. לפני כמה ימים ראיתי שקבלתי(כמו כל דיירי הבניין),את הברית החדשה בדואר. בתחילת הספר הם כותבים את השושלת היוחסין שכביכול מובליה עד לישו. הייתי מעניין שתגידו לי עד לאן זה נכון ומאיפה הם מתחילים להמציא, כי בלי שום קשר לפעילות שלהם תמיד סקרן אותי לדעת עד לאיזה דור אנחנו יודעים להגיד הם השושלת של דוד המלך. וכך כתוב : אברהם הוליד את יצחק,יצחק הוליד את יעקב ויעקב הוליד את יהודה ואחיו.יהודה הוליד את פרץ ואת זרח מתמר,פרץ הוליד את חצרון וחצרון הוליד את רם. רם הוליד את עמינדב,עמינדב הוליד את נחשון ונחשון הוליד את שלמון.שלמון הוליד את בעז מרחב, בעז הוליד את עובד מרות ועובד הוליד את ישי. ישי הוליד את דוד המלך,דוד הוליד את שלמה מזו שהיתה אשת אוריה.שלמה הוליד את רחבעם,רחבעם הוליד את אביה ואביה הוליד את אסא.אסא הוליד את יהושפט,יהושפט הוליד את יורם ויורם הוליד את חזקיהו. חזקיהו הוליד את מנשה ,מנשה הוליד את אמון ואמון נוליד את יאשיהו. יאשיהו הוליד את יכניהו ואת אחיו בימי גלות בבל.לאחר שהוגלו בבלה הוליד יכניהו את שאלתיאל ושאלתיאל הוליד את זרבבל. זרבבל הוליד את אביהוד,אביהוד הוליד את אליקים ואליקים הוליד את עזור.עזור הוליד את צדוק,צדוק הוליד את יכין ויכין הוליד את אליהוד. אליהוד הוליד את אלעזר,אלעזר הוליד את מתן ומתן הוליד את יעקב.יעקב הוליד את יוסף בעל מרים אשר ממנה נולד ישוע הנקרא "משיח"(הגרשיים הם תוספת שלי בגלל שאני לא מאמין שהוא המשיח). עד כאן הציטוט המדוייק של מה שכתוב..... אוף היה מתיש לכתוב את כל זה...... מסקרן אותי מאוד לדעת עד איפה אנחנו יודעים לאן הגיעה השושלת של דוד המלך.

asaf2000

New member
הארה

חבל להעתיק לפורום ציטוט מחומר מסיונרי, מספיק אם היית שואל את השאלה בשורה התחתונה... בכל אופן את מה שאתה מקבל בדואר מהמסיון אסור לך לקרוא ואתה חייב להשמיד את זה.

לשרוף וליטול ידיים

כך אומר השבט מוסר:"הרוצה לכתוב ספר תורה-ישרוף ספרי מינים" מצווה גדולה לאבד את זה מהעולם ולעבור בתיבות דואר של אנשים ולהוציא את זה משם ולשרוף. גם אותי זה מעניין לפעמים לחקור ולהגיע לזה שזה שקר אבל התורה אסרה עלינו להתקרב, כל שכן אנשים כמונו בדור כזה.

tkhri

New member
לא העתקתי חומר שמטיף למשהו אלא רק שמות

של אנשים והילדים שלהם. אני זורק את זה לפח.....להשמיד\לשרוף\לקרוע וכו' אני לא עושה דברים כאלה לספרים בגלל המשפט הידוע ש"במקום שבו שורפים ספרים ישרפו גם בני אדם". בכל אופן לגבי השאלה עצמה, יש לך תשובה? כי זה באמת מסקרן....

tkhri

New member
אתם מתעסקים דווקא בנושא השולי

לפני הרבה זמן היה כאן דיון על זה ואני לא הסכמתי אתכם שיש לשרוף ספרים של דתות אחרות. לדעתי בדיוק כמו שאני לא רוצה שישרפו לי את הספרים הקדושים ככה אני צריך לא לשרוף לאחרים. אני כן אזרוק את זה כי אין לי מה לעשות עם ספר כזה בבית ואני לא הולך לחפש את בית התפילה שלהם(ובמיוחד שהם היו חצופים מספיק לשים לי את זה בתיבת הדואר בלי רשות),אבל לא אשרוף ספר תפילה קדוש של אחר. על זה יש לנו מחלוקת וכנראה שלא נצליח לגשר עליה ולכן חבל לבזבז על זה זמן. תוכלו לענות על השאלה עצמה שכן היא החשובה בעיני. תודה.

לדעתי

1] את ספר לא לזרוק סתם ואומר לך למה כי מישהו אחר עלול לראות אותו ולמשך לקרא אותץו ולכנס לעומק הספר ושהוא פסול, לכן רצוי לשרוף 2] לשאלתך לא חושבת שיודעים את המשך עד היום אנו רק יודעים כי המשיח הוא צאצא מבית דוד אבל שאר שולשלת לא ידוע ,חוץ ממה שכתוב בתנך שלנו

אופירA

New member
מנהל
הלכה אינה נושא שולי

נכון שלא שאלת מה יש לעשות בספר, אבל הנושא עלה, ולא ייתכן שתביע את דעתך בפורום של הלכה, בלי שתישמע מספיק חזק מצוות ההלכה - כיצד לנהוג בספר כפירה שהונח בתיבת הדואר שלך. ובכן, החיוב ההלכתי הוא לשרוף את הספר שיש בו כפירה! אין בכך שום מקום לדעות ולהצעות ייעול. אם אינך מתכונן לקיים את ההלכה, מסיבותיך שלך - אין טעם שתצהיר על כך מפורשות בפורום "שאל את הרב", ויש טעם גדול שלא תצהיר על כך בפני הקוראים בפורום. יש בכך איזו בעיטה מסוימת בכותבים בפורום, השוקדים ליידע את הצמאים לדבר ה' את ההלכה! דעתך מאוד לא רלוונטית להלכה כלל, היות שההלכה היא דבר ה', ודעותינו הפרטיות מיותרות לחלוטין כאשר דבר ה' סותר אותן. לדוגמא, מאד לא נעים לי ולא מקובל עלי להעלות לקורבן את בני היחיד, שנולד לי בגיל 100 שנה. אבל אם ה' פוקד עלי זאת, דעתי ממש לא מעניינת אף אחד. ודוגמא נוספת - מאוד לא מקובל עלי להשמיד עם שלם: צאן, בקר, ילדים, נשים וגברים - אפילו שקוראים לו עמלק, ואפילו שאני שאול המלך. אבל אם זה מה שה' ציווה עלי, אז גם אם זה נורא לא פופולארי, אני צריך לעשות את זה. ואם אני קצת חכם, אני מבין שכאשר ה' מצווה עלי משהו, הוא בהחלט יודע מה הוא עושה, ואם זה לא נראה לי, אז יש משהו שאני לא מבין, וכדאי שאלמד עוד כדי להבין, ולא אטען שההלכה אינה מוסרית או אינה כפי הדעות שלי וכו'.

tkhri

New member
אז ככה

1)בואי נקח רגע נשימה עמוקה ונרגע..... 2)אחרי שנרגענו נבהיר כמה דברים - אני חילוני,מעולם לא הסתרתי את זה ככותב בפורום שלכם.אני לא מקיים את ההלכה כפי שאתם מבינים אותה.אני שואל שאלות מסקרנות ומרצון לנסות להכיר מעט מהיהדות הדתית. אני לא חושב שאני צריך לשקר ולהגיד שאני מסכים עם משהו או שזה לא נוגד את דעתי בו בזמן שזה כן נוגד את דעתי. אם אלוהים יגיד לי לעשות משהו אני רוצה להאמין שאני אעשה אותו...למרות שעדיין לא הועמדתי בנסיון. מבחינת הנוצרים או המוסלמים או ההינדים(תבחרי מה שבא לך לצורך הדוגמא),ספר התנ"ך הוא כפירה אני עדיין מצפה מהם לכבד אותי ולא לשרוף את זה ובדיוק כמו שאני מצפה מהם כך גם אני נוהג. זאת דרכי.את כמובן לא חייבת להסכים. 3)אני לא מזלזל בכם ולא "בועט" בכם כלשונך.חלילה. במיוחד לא בך שלרוב יש לך סבלנות רבה ואת מתאמצת לענות על כל שאלה שלי ושל בכלל. ועל כך אני מודה לך ולכל המשיבים בפורום. 4)בסופו של דבר קבלתי תשובה גם לשאלתי המקורית.

אלי ו.

New member
הייתי שואל בפורום תנ"ך

למיטב זכרוני לנוצרים יש שני אילנות יוחסין בספרים שונים והם קצת סותרים זה את זה. בלי להתעמק, נראה לי שחסרים שם כמה דורות אבל לא מוכן להתחייב ע"כ. במקרה הספציפי הזה כמובן שיש להם כשל חשוב, היוחסין של אביו של "אותו האיש" אינם רלבנטיים מכיון שלפי אמונתם הוא אינו בנו הביולוגי. יש כאן מקרה קלאסי של אמונה שפוסחת על שתי הסעיפים. אגב, הציטוט שהבאת "במקום שם שורפים ספרים ישרפו בני אדם" הוא ציטוט של חיים היינלין שידוע יותר בשמו לאחר שהתנצר, היינריך היינה. מומרים אינם בדיוק מקור טוב להביא בפורום הלכתי .

tkhri

New member
תודה על התשובה

ולי זה לא משנה אם הוא יהודי מומר,כלומר ברור שחבל לי וכאב לי על כל יהודי שעוזב את הדת אבל מבחינתי זה לא אומר שלא יהודי לא יכול להגיד דבר חכם. אני בעד סבלנות דתית. מה שמרגיז אותי בפעילות של היהודים המשיחיים זה שהם מנצלים את התרחקותם של חלק מהחילונים היהודים מהדת.

למעלה