שאלה של צבע...

anat15

New member
שאלה של צבע...

בתי עולה לכיתה א' בשעה טובה, ובמסגרת ההכנות אנחנו מפרידים בינה לבין אחיה, והחדר יהפוך לחדר הפרטי שלה. שאלתי אותה איזה צבע היא רוצה שהחדר יהיה והיא בחרה ורוד (צועק!!!). ראיתי בספר עיצוב מסויים שצבעו את החדר בשילוב של הורוד עם צהוב בהיר (פודינג וניל), נראה נחמד אבל... האם זה לא יעורר אותה מדי? עשיתי ניסיון על קטע קיר קטן עם הצבע והיא ממש "נדלקה" עליו, אם היא כ"כ אוהבת זה סימן שזה מתאים (למרות שאני קצת פוחדת)? הרהיטים בחדר בצבע שמנת, והתכנון הוא שהחלק התחתון של הקיר יהיה ורוד והעליון צהוב, ע"מ שרהיטים שבחדר יסתירו קצת את הורוד. תאריך הלידה שלה הוא 1.7.97 אז מה דעתכם? הרבה
לכולם!

anat15

New member
וכדי להמחיש את התמונה המתקבלת

נעזרתי באתר של טמבור והנה פחות או יותר התוצאה (אצלנו לא כל קיר בצבע שונה, וכמובןם לא מצעים בכתום- אלא אם תציעו אחרת.....)

שלום anat

התמונה שהצגת אינה תמונה של חדר ילדים לפי הפאנג שואי... דבר ראשון שלא כדאי לעשות זה לצבוע את החדר בשני גוונים לרוחב. צביעה לרוחב "חותכת" את הגוף חדר ילדים לפי הפאנג שואי, (ובעצם כמעט כל חדר) הוא עם קירות בגוונים פסטליים, או צבע קצת יותר חזק...לא ממש הגוונים שהצגת בתמונה...זה יכול להיות טוב לתקופה קצרה, אח"כ זה יגרום לאי שקט... ככל שהצבע יותר חזק, כך כמותו תהיה יותר מועטת ככל שהגוון יותר שקט, כך אפשר להשתמש בו יותר רק שימי לב, שלבן הוא צבע משמעותי ולא נחשב לאין צבע... כך גם השמנת... אם תרצי המלצות של פאנג שואי (שתהיינה לגמרי אחרות מהכיוון הזה) הוסיפי את הכיוונים של החדר, באיזה מיקום בבית הוא נמצא באיזה כיוונים יש בו קירות ערב נעים

anat15

New member
זה הוביל אותי לחשוב על עוד דברים...

האמת, מאז שנכנסו לבית יש לי תחושה שהדברים "לא זורמים" , אמרתי את זה לבעלי עוד לפני שנכנסתי לפורום הזה, אין כמעט מכשיר חשמלי, מכונית וכד' שלא התקלקלו. גם בני הבית חיים במין חוסר שקט, הילדה, נפגעת מכל דבר, הילד כל הזמן קופץ ומשתולל, אני ובן זוגי גם כן במין אי שקט בלתי מוסבר.... גם בחדר השינה שלנו יש 2 צבעים לרוחב, אם כי צבעים מאוד בהירים (שמנת וסגול מעושן בהיר). אני מוסיפה את שרטוט הבית (אני מניחה כי קנה המידה לא מדויק, עשיתי זאת בתוכנת ציור פשוטה, אם יש צורך אסרוק את השרטוטים). ועכיו השאלות: בהנחה שהילדה מאוד רוצה צבע ורוד, המיטה ושולחן הכתיבה בצבע שמנת + צהוב חיוור, מה יכול להתאים לה? לנסות לשכנע אותה "לרדת" מהורוד? האם כדאי לשנות את הצבעים בחדר השינה שלנו? האם רואים משהו בולט נוסף במבנה הבית שכדאי לתקן על מנת שהחיים ישבו להיות על מי מנוחות? ושאלה אחרונה: הקיר בחדר אוכל צבוע כרגע בגווני סיינה (סוג של כתום) עם נגיעות בקינמון, חשבתי להחליף אותו לצבע קרם כהה עם נגיעות בזהב, כדאי? תודה תודה תודה! הרבה
לכולם!

anat בוקר טוב

אני מעדיפה את השירטוט המקורי... אם זה אפשרי, אז הרבה יותר טוב.. אין בשירטוט כמה מדלתות הכניסה לחדרים ובשל צורתו של הבית, שאינה שלמה, אני רוצה לראות את הפרופורציות המדוייקות... כמה זמן אתם מתגוררים בבית? לאט לאט נגיע לשקט, המבנה איננו קל, אולם תמיד יש מה לעשות... האם יש שתי כניסות לבית? בקיצור, יש לי הרבה שאלות כי השרטוט הזה לא ממש "עובד" האם את רוצה לסרוק כדי שיהיה יותר קל? או שנעבוד עם זה? יום נהדר

anat15

New member
מצרפת את תרשים הבית

תאריכי הלידה: בעלי: 21.1.70 שלי:15.7.71 הבת: 1.7.97 הבן:25.4.00 חשוב לציין: החדר של הבן הוא כרגע חדר משחקים ויהפוך בקרוב לחדר השינה שלו. מיקום שולחנות הכתיבה בשרטוט הוא לפי התכנונים של מתכנן הבית, ידוע לי שאסור להיות עם הגב לדלת, וכך אני נוהגת. בחדר השינה שלנו יש טלוויזיה, כך גם בחדר של הבן. אשמח לכל עצה טובה, בעיקר בבחירת הצבעים המתאימים. תודה!

anat15

New member
אביבה , הכיוונים של הדירה

אביבה שלום, חדר השינה וחדר העבודה הם בצד המערבי של הבית תודה רבה ע נ ת

בוקר טוב

צבעים לחדר שינה שלכם: לבן, ורוד, מעט אפור איפה שהוא וגם מעט אדום/בורדו לחמימות מקלחת לידת חדרכם: הוסיפי צמחים, צבעים ירוקים או כתום/צהוב לפי מה שאני רואה מהשרטוט, כיוון השינה שלה הוא צפון שאיננו מומלץ לילדים בגילה... האם יש אפשרות לשנות את זה? צבעים: ורוד, ורוד חלודה, צהובים (היא יודעת מה שהיא רוצה
רק למתן את הגוונים...שיהיו מאוווד שקטים) צבעים לחדר הבן: כחולים, צהובים ודוגמאות של כוכבים/משולשים פינת האוכל: בקיר שגובל על המדרגות, תלי מראה, כך השקיר שכן "נכנס" לתוך הבית, "יצא". שימיש גם תמונה יפה עם מסגרת שחורה או כד שחור מבריק וריק על הרצפה. צבעים:ירוק ליים בהיר, ובשולחן פריטים בצבע כתום או ורוד אפרסק סלון: חפצים ממתכת, צבע חום אדמדם בשילוב עם צהוב. חדר עבודה, צבע ירוק/מעט צהוב/לבן/אפור שימי לב, קיר חדר הבן יוצר "שפיץ" כלפי הסלון - תלי שם ספירלה . שפיץ נוסף נמצא בקיר החיצוני של המרפסת לכיוון דלת הכניסה - גם שם תלי ספירלה האירי חזק את המסדרון שנמצא בין החדרים של כולכם, ואפילו תלי מראה או שתיים בצורה לא אחת מול השניה טו, אני מקווה שנעזרת במשהו זה מה שאפשר לעשות מכאן ב ה צ ל ח ה

anat15

New member
עוד כמה שאלות קטנות, והולכת לעבוד..

קודם כל, רוב תודות על ההתיחסות!!!! יש לי כמה שאלות לפני שאני מתחילה עם השיפוצים: לגבי כיוון השינה בחדר של הבת: האפשריות הקיימות כרגע הן: שינה עם הרגליים כלפי הפתח (מה שלא כ"כ נראה לי), שינה צמוד לקיר ממול הכניסה, מתחת לחלון, רצוי?והאפשרות השלישית, לשים את הכרית בצד ההפוך של המיטה, כך שהיא תשן לכיוון דרום. לגבי חדר השינה שלנו: האם יש הבדל בין הצבע הלבן (הקר והזוהר) לבין הלבן השבור? (מה שיש כרגע) פינת האוכל: האם צריך מראה אחת גדולה ושלמה או שניתן ליצור משו אומנותי, שילוב של מראות ותמונה? הצבע ליים לא נראה לי ישים כרגע כיוון שזה מתנגש עם הצבעים של הריהוט (ואין לי כסף כרגע להחליף אותם). בחדר של הבן: איזה גוון כחול? כהה? בהיר? תכלת? משנה אם זה בצביעת ווש או צביעה חלקה? כוכבים זוהרים בתקרה גם כן טוב? לא כל כך הבנתי לגבי המיקום שבו צריך לשים ספירלה (השפיצים). שוב, המון תודה!

לילה טוב ../images/Emo13.gif

הילדה - כמה שפחות ממול לכניסה ואם זה יוצא מתחת לחלון אז לשמור עליו סגור בלילה ועם וילון חדר שינה - אם ה"שבור" הוא עדיין לבן אז זה בסדר פינת אוכל - משהו אומנותי זה טוב רק לא שבור. אף פעם לא שבור גם אם זה אומנותי חדר הילד - כל צבע, ולא משנה איפה, תמיד בהיר! פסטלי ושקט אם זה צביעת ווש אש כמה שפחות תנועה כדי לא ליצור יותר מידי אפקט של תזוזה בחדר שבו הוא ישן. עדיף צביעה חלקה. כוכבים בתקרה- מצוין הסתכלי השירטוט על המקומות שדברתי עליהם, את תראי מיד את השפיצים. כל קיר ש"נכנס" לתוך חלל, יוצא שפיץ שמכוון לכיוון מסוים. את זה כדאי למתן כי זהו חץ של אנרגיה שאיננו טוב

למעלה