שאלה של עליות...

spottyd

New member
שאלה של עליות...

רציתי לדעת אם ניתן להשוות בין העליה של עין השופט לבין העליה של נס הרים? (מבחינת קושי) תודה מראש!

gnh23

New member
בשכונה אומרים על זה "לא כוחות"

לא ניתן להשוות. נס הרים בליגה אחרת לגמרי.

shecht

New member
גם צובה, נשר הישנה, בית אורן, פוריה, מבוא חמה

מעלה עקרבים, מעלה אילת, מעלה עצמאות, תבור, חרמון, וואסט, כ"ח התנצלותי הכנה למי מהעליות בארץ ששכחתי - ט.ל.ח אני רע ביח"צ ו/או בהפקת אירועים, אבל נראה לי שיש בשר למסה קריטית והיעד קצת יותר אטרקטיבי משוטטות בעיר למען...משהו.. בלאגן...כלשהו... אולי באותה הזדמנות שהוציאו מהבוידעם את תמרור אין כניסה לאופניים, ישימו גם כזה האוסר כניסת אופנועים לנס הרים? זה אפעס מסוכן יותר כי הם ממש מסכנים את הציבור ולא רק את עצמם. אוי, יש לי עוד תמרור שצריך להשתמש בו יותר - איסור עקיפה של משאיות, בכל הארץ, בכל מצב ובכל תנאי מזג אוויר, למה? כי לא מלמדים בקורס נהיגה 800 טון מה זה דרפטינג וכל פעם הנהג הגאון לא מבין למה כשהוא יוצא לעקיפה הוא נעמד ולא מצליח לעקוף את ידידו הגאון, כשזה האחרון לא נותן לו לסיים עקיפה כפי שמורה החוק (היי שוטר, אני קראתי את ספר החוקים ואתה?) בקיצור, חברים, הייתי צריך להוציא קצת קיטור, אני חושב שזה לא כל כך יעזור כי מישהו לא רוצה אותנו בכבישים (ע"ע מלחמות המשטרה באיגוד ומחירי התחרויות בארץ כתוצר ישיר של זה). אני מקווה שיש חברים שיש להם גישה ללוביסטים המתאימים ולקשרים המתאימים, כי אחרת אני לא מצליח איך לשנות את ההיגיון העקום במדינה היקרה שלנו. באהבה ובשאגות: ALLEZ ALLEZ ALLEZ!

רוכב242

New member
תגידו,אתם מתיחסים ברצינות לתמרור הטפשי?../images/Emo67.gif

אני אפילו לא מתכוון להסתכל לכיוון שלו! ושאיזה שוטר ינסה לעצור אותי על חוסר תאורה בצהריים!

רוכב242

New member
אז מה? נותר על צור הדסה???

למעשה זה לותר גם על העליה לצור הדסה. הרי המצב בנס הרים לא שונה,אז מחר גם ישימו שם תמרור? ובכלל מה הקשר לתאורה? הרי רובנו,אם לא כולנו ,רוכבים בשבת בבוקר וגם תנועה כמעט ואין! צריך להקים מהומת שמיים
!!! אסור לותר על המסלול הפופולארי ביותר לרוכבי האופניים! גם האטומים מהמשטרה ומשרד התחבורה אמורים להבין שבשבת בבוקר אין בעיה של תאורה וגם לא של שוליים.כי אין כמעט מכוניות בכביש הזה!

avihersh

New member
חברות הביטוח מתייחסות אליו מאוד ברצינות...

...רוכב שיפצע באיזור אסור לרכיבה, עלול להיתקל בבעייה, בעת שחברת הביטוח תטפל בתביעתו בהסתייגות מה, מאחר והרכיבה נעשתה בניגוד לחוק.

ItsikH

Member
בהסתייגות מה../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif האנדרסטיימנט של העשור... עדיף לרוכב להניח שהוא לא מכוסה במצב כזה. ד"א גם אם רכבת בחשיכה ללא פנס אתה במצב דומה.

shecht

New member
נס הרים יש רק אחת

ואי אפשר להשוות אותה לאף עליה אחרת. כל עליה יש את המאפיינים שלה שעושים אותה את מה שהיא. הדבר הכי קרוב לנס הרים מבחינת שיפועים ואלמנטים, לדעתי, זו בית אורן בלי לקחת בחשבון שיש הפסקה באמצע. גם עם זה אני לא ממש שלם, כי באמת לכל עליה יש המאפיינים שלה. לדוגמא: נס הרים מחולקת לשלושה שיפועים קבועים כשקטע אחד מרכזי מאפיין אותה שבו הכביש נוסק בשיפוע קבוע וארוך יחסית (מזכיר את נפח קצת או את העליה מכיוון שדמה צפונה). מבוא חמה זהה לחלוטין מבחינת שיפוע ממוצע ומרחק, אבל הסרפנטינות אוף הסרפנטינות, זה מחול של שינויי קצב... תענוסבל צרוף. צובה לא דומה לזו או לזו. צובה מאיימת לשבור אותך על ההתחלה, כמו נשר הישנה, רק בשיפוע יותר אכזרי וכביש יותר משובש. עין השופט? משהו אחר, קצר, סולידי, משהו שלא כדאי להקל בו ראש, אבל גובה מצטבר לא משתווה, שיפוע, אורך, זה אחר, זו גבעה וזה יותר בכיוון של הר. כמו שאתה מבין, אח שלו, הרים זה עמו נשים, אחת כזו, השניה אחרת, שונה, מיוחדת בדרכה שלה, המידות אולי דומות, אבל מידות זה לא הכול... והדרך לליבה של אישה היא בעבודה קשה, יזע ודמעות (מהיזע כמובן) ;,-)

ItsikH

Member
נס הרים ובית אורן? בכלל לא דומה בית אורן קרובה יותר לצובה. נס הרים עליה קבועה, השיפוע אמנם משתנה אבל הפיזור די אחיד בסה"כ, אין שינויים חדים לאורכה. בית אורן וצובה שתיהן עליות מאוד משתנות, ההבדל שבצובה הקירות הם בהתחלה ובבית אורן בהמשך, בצובה הקירות ללא ספק תלולים יותר אבל בית אורן ארוכה יותר.

למעלה