שאלה של עיצוב

tanei 1

New member
שאלה של עיצוב

שלום לכלם, לפני זמן -מה,הצגתי בפורום עץ תחת הכותרת "משווע לעיצוב" והתגובות באופן טבעי היו שונות,בחלקן היה יעוץ הכיצד יש לעצב את העץ, בחלקן דובר על הקושי והאתגר שבעיצובו,ובחלקן שהעץ כשלעצמו איננו בחירה נכונה כמתאים לשמש כבונסאי. נזכרתי בהערה של יוסי מMINIGAN ( לא במסגרת הפורום) על "עיצוב יפני שמולבש על עצים ים תיכוניים" ואני בהחלט מסכים אתו שישנם עצים שפשוט אינם מתאימים לעיצוב בסגנון השמרני היפני, ובמיוחד -לא העץ הנדון!!! אני נעניתי לאתגר והתחלתי בעיצובו בסגנון יפני ובשלבי הסיום עזר לי בכך גדעון פלומין.ענף מסויים שעל דעת שנינו היה חריג,תוקן על-ידי בשלב מאוחר יותר-ובא לציון גואל. היו אנשים שהחמיאו לתוצאה "המוגמרת" שהיא לא כל כך לטעמי, ולעניות דעתי גם איננה מתאימה.ובדיעבד,הייתי משאיר את העץ כפי שהוא,וע"י גיזום קל משפר את מראהו.כי- בעיני מראהו הקודם,הניח יותר את דעתי. ברור לי שתהיינה דעות חלוקות... כל טוב לכלם-איתן

vinbe

New member
שאלה של עיצוב, בדיוק

ערב טוב איתן, מאחר והיתי בין אלה שהגיבו והציעו וגם החמיאו על התוצאה, אני מרגיש צורך להגיב לדברך. כמובן, אין מה להתוכח, אים אתא לא שבע רצון מהתוצאה, ראשית כי העץ שלך ושנית בגלל שאתא רואה אותו על אמת, ואנחנו רק בתמונה. בכל זאת, כמה הערות: קודם כל הטויה איננה ממש הדוגמה הטובה ביותר של עץ ים תיכוני. עד כמה שאני יודע, מקורה בצפון אמריקה. שנית, והרבה יותר חשוב, אני לא ממש מבין למה הכוונה כשמדברים על "סיגנון יפני". אני לא חושב, עים כל הכבוד , שיש דבר כזה. סיגנונות הבונסאי הם רבים, לפחות כ-15 עיקריים והרבה יותר עים לוקחים בחשבון את כל ה וריאנטים. וזאות על פי המסורת היפנית הקלסית ביותר. יתר על כן, הבונסאי כבר מזמן איננו נחלה בלעדית של היפנים. בכל מקום בעולם משתמשים בחומר גלם מקומי ומעצבים אותו בהתאם למה שמתאים לעץ, כללית כזן, וכעץ ספיציפי שאיתו עובדים. כפי שלא יהיה נכון, לדעתי, לקבוע שצריך לעצב כל עץ כך שיראה כמו העצים ה"וירטואלים" של אקורל סיני או יפני, כך זה גם לא נכון לקבוע שזה אסור עקרונית. לגבי הפחית, אני מעדיף דיית-לימון, אבל גם לא מתנגד לבירה, כפי שמישהוא יציע. בידידות, מאורו

tanei 1

New member
שאלה של עיצוב תשובה

בוקר טוב מאורו,אני אומר זאת בפשטות,אני ממש מרגיש צורך להתנצל,המחמאה עדיין בעינה עומדת כי רבים וטובים מחזיקים באותה הדעה כמוך, שאכן הטויה באמת נראית יותר טוב ויפה מאשר מקודם.ומסתבר שאני בדעת מיעוט. גם הקישור שעשיתי עמ הדברים של יוסי הם טעות ודוגמה לא טובה ,שכן לא הבנתי אותם כראוי. אינני יודע מאיפה שאבתי את הרעיון שזהו צמח ים תיכוני (אני די בקי בצמחים ים תיכוניים) זאת פשוט טעות שלי בגלל שהיד על המקלדת יותר מהירה מן המחשבה. רק לאחר שהדברים נכתבו נזכרתי שראיתי במקומות שונים טויות בעיצוב יפהה. בקשר לסיגנונות עיצוב אני מוכרח להודות שגם בזה אתה צודק , אני רואה בסיפרות ובחוברות שאני מנוי עליהם,הרבה סיגנונות חופשיים כיד דמיונו החופשית של המעצב,וכולם נראים מצויין. אני פשוט מגיע למסקנה שלמרות שאני עוסק בגידול בונסאי הרבה שנים ,הרי שאף פעם לא כל כך התעמקתי בתחום הזה , ולהרבה עצים נתתי ךצמוח חופשי מבלי להתערב הרבה בעיצוב שלהם.ונכון הדבר גם לגבי הטויה הזאת. וכאן אני לוקח סיכון בשאלה נוספת-האם הטויה הנ"ל כפי שהיתה לפני העיצוב ,הייתה סתם צמח בעציץ ,או נחשבה כבונסאי?לדעתי הייתה סתם צמח בעציץ אבל אהבתי אותה כפי שהיא. לבסוף אני יותר מדי מסתבך בלהיטות לפרסם חלק מהרהורי.וכיוון שאין לי שום כוונה "למשוך אלי אש" אני אסתפק להבא אולי רק במשלוח של צילומים "מיצירותי" מדי פעם בפעם ,ולא יותר מזה. אני מקווה שאין "נפגעים" נוספים. ובאם מישהו נפגע וטרם היה הסיפק בידו להגיב אני מתנצל מראש. אגב בקשר לפחית קולה ,גם אותה אצרף לצילומים בי אינני רוצה לקלקל את המסורת תודה על הדברים שכתבת לי ,אני לקחתי אותם לתשומת ליבי ברצינות. אני מקווה שאינך כועס -בידידות-איתן

minigan

New member
פרסום הרהורים, עיצוב יפני ועוד...

בוקר טוב איתן אני מאד אוהב לקרוא את הרהוריך. כשמהרהרים בקול רם ומשתפים חברים לפורום יש בזה צד מאד יפה של שיתוף וגם סיכון מסויים. הסיכון קיים מאחר ויש נטיה, מוטעית לדעתי, של המקשיב להתייחס לדברים שנאמרו באופן חופשי ללא ניסוחים פוליטקלי-קורקטיים כאילו שזה המצע הפוליטי הרישמי שלך (סליחה על ההשוואה מצע מפלגות כבר מזמן איבד משמעות). לדעתי אין בונסאי אמיתי ונוגע ללב ללא התלבטות והתחבטות מתמדת לגבי עיצובו. חלק לא קטן מיצירות מופת בתחום הבונסאי השתנה ומשתנה במרוצת השנים. אני אישית מאמץ בחום חלק גדול מהעקרונות והטכניקות שפותחו במזרח אבל לא אוהב לראות (ציטוט ממסר ששלחתי):" עיצוב של ארז ש"מולבש" על זית". לעיתים ה"סגידה" (שימו לב למרכאות לפני שמתנפלים...) למסורת העיצוב היפני מבלבלת אותנו ואנחנו עלולים שלא "לתרגם" נכון את היצירות היפניות. אני אומר לעיתים קרובות בשיחות ש"אם היפנים יכלו לגדל את הזית, האלה והרוזמרין...הם בודאי היו מתחשבים באופיים המיוחד ומעצבים אותם אחרת מהאדר והמחטניים שנפוצים במחוזותיהם". התופעה מוכרת משכונות בנה-ביתך בארצנו שלעיתים נראות כמו "מוזיאון הארכטיקורה העולמי"... לדעתי צריך לללמוד בונסאי ולקבל השראה מכל מקור אפשרי ואחר כך לנסות להשתמש בכל הכלים שרכשנו לביטוי הכשרון האישי שלנו בהתאם לחומר הגלם והטעם האישי. לגבי צמח ים-תיכוני והגדרתו. ישנם כמובן צמחים שמקורם הקדום בחופי הים התיכון וישנם לא מעט צמחים שהגיעו ממחוזות רחוקים ואומצו בהתלהבות באזורנו עד שהפכו לחלק בלתי נפרד מנוף הצומח הים-תיכוני הגנני, החקלאי ואפילו "הטבעי". יוסי

tanei 1

New member
פרסום הרהורים

בוקר טוב יוסי, ראשית לא ציינתי מהיכן לקחתי את הציטוט שלך,להבא אמנע מכך, שנית ראה תשובה שנתתי למאורו מםפר דקות לפניך,או בו זמנית כך שלא ראיתי את דבריך, ודבר נוסף,כפי שגם אמרתי למאורו-לא הזכרתי בדברי שהטויה הנדונה-היא צמח ים תיכוני. בקשר להרהורים " בקול רם" אני החלטתי לקחת פסק זמן ממושך על מנת לארגן לי את המחשבות , מלבד זאת לא נראה לי שיש לי כרגע מה לתרום ואני לא אומר זאת על מנת "לסחוט"תגובות כל שהן!!! בידידות -איתן

vinbe

New member
איתן ידידי

קודם כל אני ממש לא כועס (למה שאכעס?) להפך, אני מאוד נהנה מהדיונים איתך, גם בעל פה וגם בכתב. מקור המדויק של הטויה נירא לי באמת עינין שולי ואני לא חושב שיש בכלל סיבה לדבר על זה יותר מדי. אני מאוד אצטער אים דברי יגרמו לך לקחת פסק זמן ממושך או קצר. תשתה קצת קולה ותתאושש! מאורו

oferez

New member
פרסום הרהורים

איתן ערב טוב יהיה חבל לי ואני מתאר לעצמי שגם לחברי הפורום האחרים אם תפסיק להרהר לנו בקול רם. זה חלק מהעניין לדעתי, הרהוריך כמו גם של אחרים מעלים נושאים, מעניינים ומפרים. עפר

tanei 1

New member
הרהורים

שלום עפר ותודה על דאגתך,הרהורים ומחשבות זוהי מהותה של הפילוסופיה, נרמה לי שהיה זה היגל שאמר:"אני חושב משמע אני קיים". המושג פילוסופיה עבורי זוהי מחשבה יצרנית וצרופה כדי לנסות ולהבין את מהותם של דברים שונים בהווית העולם, אני לא רוצה להתרחק יותר מדי ולצלול למעמקי נושא זה,וכפי שידוע -. . הרי -לאחר צלילה ממושכת יש צורך להוציא את הראש מעל פני המים על מנת לקחת קצת אוויר, יתכן שאחרי כמה שאיפות הגונות של אוויר צח,נחזור לשוחח מעל דפים אלו. לילה -טוב (או בוקר-טוב)איתן

tanei 1

New member
../images/Emo52.gif הרהורים

בעיקבות אדיבותו של מאורו שנאות לתקן אותי-האימרה"אני חושב לכן אני קיים מיוחסת לרנה דקארט.ולא להייגל יום -טוב ,איתן

tanei 1

New member
שאלה של עיצוב-הערה

שוב בוקר טוב מאורו, לאחר בדיקה נוספת של הדברים שכתבתי על שאלה של עיצוב,מסתבר שרק ציטתי את יוסי על "עיצוב שמולבש על עצים ים תיכונים", אבל בשום אופן לא ציינתי שהטויה הנו צמח ים תיכוני, למעשה ,ציינתי רק -שהצמח הנדון איננו מתאים לסגנון עיצוב יפני, וזה מקל עלי במקצת,כיוון שזה מפחית במידה קטנה אמנם ,אם כי לא ,משמעותית את חוסר הידע שלי,בקשר לצמחיה ים-תיכונית. אבל אינני מסיר את אחריותי לשאר הדברים בידידות איתן

kfirik

New member
הרהורים

הרהורים מלמדים אותי מאוד על תהליך גיבוש הקונספט ביצירה! אז אנא ממך איתן היקר המשך להרהר בקול (בכתב),כי זה חשוב לדעתי,להבנת הדרך שלך...

tanei 1

New member
הרהורים,כפיר ידידי-ראה תשובה לעפר

ולילה -טוב,איתן

סן תאי

New member
הרהורים ומחשבות

הם מהות הקיום, כל כך נכונה האימרה שהבאת איתן ("אני חושב משמע אני קיים" אגב, זוהי אימרה של דקארט). אני מצטרף למתענגים על הירהוריך ומידך המהירה על המקלדת. מהיכרותי עם הפורום ישנם עוד רבים היושבים אי פה ואי שם קוראים את דברייך ודברי אחרים ונהנים מבלי להגיב כלל. אני חושב כמו יוסי שבגישתך טמון גרעין של אומץ ו"סיכון עצמי", אני מעריך זאת מאוד, ונוטה לאמץ את הגישה הזאת על פני אסטרטגיית התכנון הקפדני של כל הודעה מחשש מה יאמרו ומה יחשבו. אנא הישאר עימנו

tanei 1

New member
בוקר טוב סאן תאי

הקדמת אותי במספר דקות-ואכן תיקנתי את עצמי בעזרת תזכורת ממאורו, תודה לשניכם, נקווה להתראות ביום ששי הקרוב.ושיהיה לנו טוב-איתן

tanei 1

New member
פילןסופיה- תודה לשגיא

לשגיא הרבה שלום,היות ומאז ומתמיד התשובות שלי מאחרות לבוא בזמן הנכון (לפעמים גם ביום או יןמיים) אני שולח לך תודה מיוחדת עבור הפירגון.בברכת יום-טוב -איתן

למעלה