שאלה של סקפטיות

• פותח הנושא polop
  • פורסם בתאריך

polop

New member
שאלה של סקפטיות

שלום לפורום , יש לי שאלה סקפטית שאולי תישמע מעט צינית, אך זו לא הכוונה שלי. אני מקווה שתקבלו את השאלה כפי שהיא ואם תוכלו תענו לי לגופו של עיניין. אני חושב ללכת לאימון כדי למצוא עצמי מבחינה תעסוקתית , הייתי מאוד רוצה להקים עסק מהבית . ובעיקרון גם להיות מטפל אלטרנטיבי / מאמן נשמע לי רעיון טוב. אני מקבל את ההרגשה שמאמנים מציגים את האימון כ- הכול אפשרי. וכל שתרצה תוכל... ואז אני שואל את עצמי - אז למה הם לא עשו זאת על עצמם ? למה הם צריכים כ"כ לחפש לקוחות? אני קצת מרגיש (וחושש) שזה כמו כל הסופרים הכותבים ספרי : " כיצד תתעשר ? " . שבעצם הרי ברור שהספר הוא לא אמיתי. כי אם הוא היה אמיתי , המחבר היה עשיר, ולא היה לו צורך ללכת מכנס לכנס על מנת לשווק את הספר החדש שלו : כיצד תתעשר... אשמח לשמוע דעתכם :) ושוב הכוונה הטובה והשאלה היא לא צינית... תודה

bridges

New member
השאלה שלך היא אחרת...

ידידי, לפעמים סקפטיות מסתירה משהו אחר. אם היית חושב להכנס לתהליך של אימון אישי הייתי עונה אחרת, אולם מכיוון שאתה שוקל להקים עסק מהבית ובתחום האימון או הטיפול האלטרנטיבי נראה לי שהשאלה היא אחרת. יש כאן שתי אמירות מובלעות במה שאתה אומר כאן: האמירה הראשונה היא ציפיה שעסק יכול להתקיים ללא פעולת שיווק. אז תסתכל על חברת קוקה-קולה לדוגמה. היא חברה מאוד עשירה ועדיין היא ממשיכה לפרסם ולעשות כל מאמץ על מנת לקדם את המשקאות שלה (שאני, ד"א לא שותה וממליץ לא לשתות). זה מרגיש לי שיש לך פנטזיה שתוכל לנהל עסק משלך מבלי לשווק או אולי זה כל העניין הזה של השיווק מפחיד אותך? אני מציע לך להחליף את המילה "צריכים" במילה "רוצים" ולקחת בחשבון שעבודה כעצמאי או בעל עסק בכל תחום היא בראש וראשונה עבודת שיווק. ההנחה השנייה היא שמאמנים עושים את מה שהם עושים רק בשביל הכסף או על מנת למצוא תעסוקה. אני מציע לך להפגש עם כמה מאמנים ולראות מה הם עשו בחיים שלהם ומהי הסיבה שבשלה הם מאמנים. רוב המאמנים שאני מכיר לא הגיעו לאימון כי הם רצו למצוא את עצמם מבחינה תעסוקתית. לרוב הם אנשים שהצליחו בעבודה שלהם ורוצים ליצור להם קריירה שנייה של עבודה עם אנשים לקידומם. אם הסיבה היחידה שבשלה אתה רוצה להיות מאמן היא על מנת למצוא את עצמך תעסוקתית אני ממליץ לך לא להכנס לתחום. בהצלחה, רונן

ordanco

New member
הקמת עסק שיווק ויעוד

שלום סקפטי יקר, סקפתיות היא דבר שיכול להיות בריא, דבר ראשון - מאוד אהבתי את תשובתו של רונן ואני ממליץ לך לעיין בה שוב. דבר שני- להיות בעל עסק עצמאי זה צורת חשיבה שונה משכיר. אני אציג את זה קצת ויזואלי (עד כמה שניתן במילים) - תחשוב על פירמידה שיש את הבסיס ורוב הפרמידה ויש את השפיץ. הפרמידה שלפניך אלה התכונות והכלים להיות בעל עסק עצמאי. החלק התחתון כולל דברים כמו - יכולת ארגון, ניהול הוצאות והכנסות, יכולות עבודה עם אנשים, יכולות ניהול, שיווק וכד'. החלק העליון - השפיץ כולל את הכשרון והמיומנות שלך. למשל יכולת בניית שולחן או אימון אישי. התכונות של החלק התחתון הרבה פעמים תואמות להרבה סוגי עסקים שונים, אלה תכונות בסיסיות להתנהלות עסקית של עסק. מרבית העסקים לוקחים את הכשרון (השפיץ) ומקימים עסק עליו בלבד ואת שאר התכונות מניחים בצד להתייחסות אחר -כך.. ואז הפרמידה עומדת הפוך, עם השפיץ למטה והעסק מאוד לא יציב. זה גורם לעסקים קטנים רבים להיות לא רווחיים, אפילו אם יש כשרון מדהים לבעל העסק. שיווק נכון הוא ללמוד לעשות דברים שכיף לך ושלקוחות יבואו אליך, למשל לכתוב בפורום הזה ועוד פעולות רבות אחרות וזה ניתן ללמידה. אם תפעל בשיווק בצורה שלא נעימה לך - זה פשוט לא יקרה. לגבי כותב ספר התפתחות זה או אחר, אני לא מכיר אותם ולכן לא אדבר בשמם. אני יודע שאני עוסק במה שאני אוהב ואני מרוויח די טוב על כך, אך אני עושה את זה גם ללא קשר לכסף. אני חש שזה היעוד שלי ואני נהנה לעשות את זה. למשל - אם מישהו היה מציע לי מליון $ בתנאי שלא אאמן יותר לעולם - הייתי מסרב! לכל אדם יש יעוד - ברגע שתתחבר ליעוד שלך - דברים מדהימים ימשיכו לקרות לך! מה אתה הכי הכי הכי היית רוצה לעשות? מה בא לך מהבטן בפנים?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לא הכול אפשרי

איש יקר, אני מסכימה איתך שיש נטייה להפוך את הכול ל-"אם תרצה תצליח" ו-"הכול אפשרי". האמת לדעתי היא שאפשרי הרבה יותר ממה שאנו מעלים בדעתנו, אבל לא הכול. הרבה מהמקומות בהם אנו חושבים שדברים הם בלתי אפשריים הם מחסומים פנימיים שלנו ולא עובדות שאינן ניתנות לערעור. תפקיד האימון הוא לבדוק את המחסומים האילו, את ההנחות הפנימיות שאנו עובדים איתן ולבחון אותן מחדש. המציאות היא שלא קל להיות עצמאי - ולא לכל אחד זה מתאים. מאוד קשה להתעשר מזה. צריך לעסוק חלק משמעותי מהזמן בשיווק, ולא לכל אחד זה מתאים. מאמנים לא יוצאים דופן בענין הזה. אכן, יש מידות הצלחה שונות גם בקרב המאמנים, שקשורות הרבה ליכולת שלהם לעסוק בשיווק, בנוסף לכישורים שלהם בתחום האימון. אם המטרה שלך בלהיות מטפל/מאמן היא פרנסה טובה, זו לא סיבה טובה לבחור במקצוע כזה, שדורש גם השקעה בלימודים, גם נכונות ורצון לעבוד עם אנשים, וגם יכולת שיווקית. עסק מהבית יכול להיות בהרבה תחומים, לאו דוקא בתחום הטיפולי. כדאי לפתוח את המחשבה לתחומים נוספים ויצירתיים בהם תוכל לעסוק אולי ביתר אהבה וקלות.

לחפש או למצוא?

למה צריכים לחפש לקוחות? כי יש הרבה תחרות. ועצמאים תמיד צריכים לשווק את עצמם. השאלה היא אם רק מחפשים לקוחות, או גם מוצאים אותם? אם רק מחפשים, אני מסכימה איתך. כנראה שהמאמן לא הכי טוב בעולם. כי אחרת היה מוצא יותר. אם מחפשים ומוצאים, אז דווקא מדגימים את זה שהרבה מאוד אפשרי בשבילם
אם הם מצליחים בתחום מאוד תחרותי. יש פה כמה מאמנים בפורום שאני יודעת שהם מאוד מצליחים. גם אני מתפרנסת מאימון כעיסוק מרכזי. עד פה לגבינו. לגביך - מסכימה עם כל מה שנכתב. להיות מאמן זה לא פיתרון טוב כדי לסדר את עצמך מבחינה תעסוקתית. זה תחום מאוד תחרותי, אתה קצת צעיר (מרשה לעצמי לומר), היתי בוחנת כוונים אחרים, לפחות בתור התחלה. אחרי שתסדר את עצמך מבחינה תעסוקתית, אחרי כמה שנים, תוכל לבדוק אם עדיין מושך אותך לאמן. וזו תשובה על סמך מעט מאוד מידע, יתכן שזה לא מתאים, יתכן שצריך לשמוע אותך יותר כדי לדייק יותר. בהצלחה

isaacm

New member
הבן שלי משחק טניס ../images/Emo13.gif

ויש לו מספר מאמנים. הוא מתאמן עם האחד כדי לעבוד על התנועה שלו. (אני משלם על האימונים האלה) הוא מתאמן עם השני כדי לעבוד על האגרסיביות של המשחק שלו. (אני משלם על האימונים האלה) הוא מתאמן עם השלישי כי נעים לו להתאמן אתו. (אני משלם גם על האימונים האלה) אני מסכים אתך שיש הרבה מאמנים שמציגים את האימון כ"הכל אפשרי". אם ניקח את זה לעולמו של הבן שלי - במידה מקבילה גם הוא יכול להיות אלוף עולם בטניס. ולענייננו, גם "הכל אפשרי" הוא במסגרת ה"אפשרי". אני שומע איזשהו ספק לגבי ישימות ה"הכל אפשרי", וקושי לקבל את ההצגה הזו בפשטות. אולי זו בעצם שאלה שאתה רוצה לשאול את עצמך - האם הכל באמת אפשרי? גם לי? לגבי זה אספר לך סיפור אחר (אני אוהב לספר סיפורים, כפי שאתה כבר מבין). כשהייתי קטן (9-10) בקשה ממני אמי לסחוב סל די כבד (באמת) מהמכולת לבית. בכל יום חמישי היינו עושים קניות וגם הפעם כמו בכל פעם אחרת ניסיתי, ולא הצלחתי - אז סחבנו את הסל ביחד (ידית לכל אחד) הבייתה. מספר שבועות אחר כך, פגשתי במכולת חברה מהכיתה. כשאמא בקשה ממני לסחוב את הסל הבייתה - פשוט לקחתי את הסל והלכתי עם החברה הזו עד הבית. הסל היה כבד לא פחות מכל שבוע אחר. אז
מי זו החברה שלך? ואיך נראה הסל שלך? שתהייה לך שנה טובה, לך ולכולנו איציק

bridges

New member
עם כזאת השקעה...

...חסר לו שלא יהיה אלוף העולם בטניס

isaacm

New member
אני חושב שזה בדיוק המקום

שממנו באה השאלה. הציפיות - ראוי להן שתהיינה מחוברות למקומו של המתאמן, ותהיינה ראליות לאותו מקום. כשהציפיות עברות את מבחן המציאות - בסופו של דבר הביצוע יכול לעבור את מבחן הציפיות. שנה טובה לכולנו איציק

יודה ב

New member
תשובה לסקפטיות

השאלה שלך לגבי האם הכל אפשרי? כן, ודאי שהכל אפשרי! אבל לא כולם יגשימו את האפשרי מכל מיני סיבות. חלקם לא יגשימו מכיוון שבמקום להתמסר לרעיון הם היו סקפטים (וזה לא נאמר בציניות). כמו כן, כדי לממש את האפשרי אתה חייב לעשות מעשים בכיוון החלום, כמו לשווק ולחפש לקוחות. כמו שאמר רונן, רוב המאמנים חולמים שיהיה להם הרבה לקוחות ועושים עבודה כדי להגשים את זה, לא רק ממניע כספי. כך גם לגבי הסופרים שהולכים מכנס לכנס: הם עושים זאת גם מטעמי פרנסה, אך גם מכיוון שאנשים שרוצים להעביר מסר אמורים לפרסם אותו ברבים. וחוץ מזה אני מניח שחלקם "לא צריכים..." אלא "ממש רוצים..." וזה הבדל משמעותי.

תשובה לשאלה הסקפטית

האם אתה יודע להגדיר לעצמך במה אתה מעוניין לעבוד בנוסף לאיזה מטפל אלטרנטיבי? מכל מקום כל מקצוע מצריך עבודה מרובה, שיווק ועשייה מתמדת, יצירתית, מתחדשת, מעניינת ואחת הדרכים לעשות זאת היא הדרך שתארת בשאלה שלך. וכן אנשים המגדירים לעצמם את מטרתם בונים "דרך" להגיע למטרה מגיעים ומרווחים גם כסף ומתעשרים אריאלה רוזנבלום 052-5554135

למעלה