שאלה של נשוי + 2 ...

2elad

New member
שאלה של נשוי + 2 ...

אנחנו נשואים כבר 4 שנים, וכרגע עם 2 ילדים.
כל הקשר הפך להיות סביב גידול הילדים, בעיקר מצד האישה ( איך שהילדים ישנים היא עייפה והולכת לישון, לא ממש יוצאים או מבלים ביחד).
אני מבין שהיא עייפה, ומעבר להערות קלות פה ושם, מוותר על לדחוף למשהו.
שאלתי היא, האם זה ככה אצל עוד זוגות - שהבת זוג הופכת להיות שותף לגידול הילדים, ולא ממש יותר, או שרק אני מרגיש את זה?
יש מצב שזה ישתנה שהילדים יגדלו אבל אז ייתכן שזה כבר יהיה too late מבחנתי ...

AlicePJ

New member
חשבת אולי על לנסות ולראות איך אתה יכול לעזור

לה להיות פחות עייפה?

Noich80

New member
נשמע שממש קשה לה

לא הצלחתי להבין אם אתה מוטרד ממנה או מהזוגיות שלכם. נשמע לי ממש עצוב שהיא נשפכת ב 8 בערב על בסיס קבוע.

בתור התחלה אולי הייתי יוצאת לאיזה נופש- לתת לה להיות עצמה ולא אמא לכמה ימים אם זה אפשרי. לנסות לצאת ולבלות- שהילדים ישנו אצל סבא וסבתא בשישי ואתם תצאו לבלות, תשנו טוב בלילה.

תנסו לאכול ביחד בערב, או לשבת ביחד בערב בלי הילדים, לדבר על היום שהיה, סתם מחשבות. להיות רק שניכם.

פלגיה

New member
עם שני ילדים

בהנחה שהיא עובדת במקביל, זה לא פלא שנשפכים ב-8 בערב על בסיס קבוע. יותר מפליא מי שלא.

רחלילי

New member
נסה לראות את זה מהצד שלה

אולי במקום שהיא תהיה עייפה כל כך תבוא איזה יומיים בשבוע מוקדם מהעבודה, תן לה לישון לפנות ערב, ואתה תטפל בילדים, תעשה להם משחקים, פארק, ארוחת ערב, מקלחות, פגימה והרדמה,
ואז (אם עוד יהיה לך כח) תעיר אותה ותציע לה לצאת .
בהצלחה.

OrlyNL

New member
לא אמרת בני כמה הילדים

אבל אם יש לכם תינוק/ת בבית שעדיין לא ישן/ה לילות שלמים, זה הגיוני לגמרי שהאישה תהיה עייפה.
לנו יש בן 3 וחצי, ובת 7 חודשים, ואני כמה אליה כל לילה כמה פעמים, בבוקר הולכת לעבוד במשרה מלאה, אחה"צ מוציאה את הילדים מהגנים ומשעשעת אותם עד שבעלי מגיע. אז כן, גם אם הוא עוזר לי עם ארוחת ערב / מקלחת...אני עדיין גמורה מעייפות ונשפכת למיטה בסביבות 21:00

OrlyNL

New member
כמה אליה = קמה אליה (מן הסתם...
)

קטניסית

New member
יוצא לכם לדבר על זה?

חשוב להבין האם התחושות האלה מדוברות, האם יוצא לך לשתף את אישתך בקושי שלך, בחשש שלך כיצד הריחוק משפיע על מערכת היחסים שלכם או אלה תחושות שיש לך בינך לבין עצמך ואתה בעיקר רומז לה מדי פעם כמו שכתבת שהיית רוצה שינוי. האם אתה יודע מה עמדתה בנושא? האם שאלת אותה איך ניתן להקל עליה-סבא וסבתא, חלוקת מטלות משותפת ועוד. כמובן שברמה הפרקטית המצב פתיר אם זה סבא וסבתא, אם זה בייביסטר מדי פעם וכדומה אבל בנושא התקשורת נשמע שיש לכם על מה לעבוד כדי לא להעמיק את הקרע. כל זוג צעיר עם שני ילדים קטנים חווה קושי וזה אתגר לשמור על מערכת היחסים הזוגית בתוך ההורות, אבל האתגר הוא של שניכם ומציעה שתבדוק מה התרומה שלך לריחוק וכיצד ניתן להקל על העומס של אישתך, אם באמת הקשר שלך חשוב לך. המון בהצלחה!

למעלה