שאלה של מתמטיקה

smile2life

New member
שאלה של מתמטיקה

נאמר אני מערבב שני סוגי מזון נאמר מזון בעל שיעור שומן של 3.8 אחוזי שומן עם מזון בעל שיעור של 5 אחוזי שומן. איך מחושב אחוז השומן הכללי? מחבר 3.8 עם 5? מכפיל 3.8 ב-5? ה-3.8 נטמע בתוך ה-5? מי יאיר את עיניי? סתם משהו שחשבתי היום כשקראתי ערכים תזונתיים.... ומאז נתקע לי בראש.

באמת?

זה תלוי בכמות לא חשבת על זה....? אם תקח 100 ג"ר של משהו 5% שומן ו1000 ג"ר של 3% שומן זה לא יחס שווה בכמות.... נתחיל בזה...

זו שאלת ממוצע

אם הכמויות שוות, זה ייפול בדיוק באמצע. אם אני מערבבת קופסת גבינה 5% עם קופסת גבינה 3%, אקבל שתי קופסאות של גבינה 4%. אם הכמויות לא שוות זה נהיה ממוצע משוקלל (ממש כמו היחידות של הבגרות...). או שאתה יכול ממש לחשב את זה, או לתת הערכה. בעיקרון התוצאה הסופית תהיה קרובה יותר למה ששמת ממנו כמות גדולה יותר. (כלומר, אם אני אשים יותר גבינה 3%, התוצאה תהיה לא באמצע כי אם תתקרב מהאמצע אל ה 3% - כלומר, תהיה בין 3% ל 4%). ככל שהכמויות קרובות זו לזו, זה יותר קרוב לאמצע. ככל שההבדל קיצוני לטובת אחד המרכיבים, הוא ימשוך את התוצאה אליו. ויש עוד דרכים לחשב את זה מלבד נוסחת ממוצע משוקלל, אבל לא חושבת שאנחנו צריבים להיכנס לזה עד כדי כך

סמייל!!! כפרה!!!!!!!!

רק עכשיו נפל לי (שוב
) האסימון!!! מה הענינים מותק? מזמן לא דיברנו

smile2life

New member
פקה יא נעץ

יש לך איך ליצור איתי קשר - תיצרי!!! סוף סוף אני פנוי ומוכן לעבור צפונה

אני לא פנויה וצמודה למרכז ../images/Emo13.gif

אבל אם תדדה מתישהו לתל אביב ניקח אותך לסיבוב בעיר הגדולה.

smile2life

New member
להזכיר לך?

מאז שעליתי לארץ בשנת 1976 אני גרתי בת"א כרגע אני גר בקבוץ לי פ"ת - 20 דקות מת"א

למעלה