שאלה של מתחיל

שאלה של מתחיל

בתור אחד שמעוניין ללמוד פחות לשם האומנות ויותר לשם הגנה עצמית ללא שאיפות להגיע לגוון הכהה יותר של החגורות (למרות שלא אתנגד) מה עדיף ללמוד ? ג´ודו, קרטה, גיו גיטסו, טאק וונ דו (?) או משהו אחר ? אודה לכם על תשובתכם ואודה אפילו יותר אם תפרטו למה ?

*אבי*

New member
תוספת - ממתחיל אחר ../images/Emo8.gif

השאלה רלוונטית גם לגבי, בתוספות קלות: אני מחפש אומנות (או שיטת) לחימה שתאפשר השגת תוצאות תוך זמן סביר. לפני שהמומחים פה יקבלו את האלרגיה הרגילה (ובצדק
) שיש להם מבקשות כאלה, אני מבהיר שאני לא מתכוון למסלולים נוסח: "חגורה שחורה בשנה" או: "למד שנתיים ותקים דוג´ו משלך", אלא למשהו סביר, שלא דורש להקדיש את החיים לאומנות... אני מחפש אומנות שלא תהיה אלימה מדי (נוסח איגרוף תאילנדי). אה כן... ושיהיה בגוש דן. אני מקווה שלא נישמעתי מבולבל מדי... תודה, אבי

mapopo

New member
אגרוף תאילנדי הוא לא אלים!!!!

אבי היקר זה בולשיט לחשוב או להגיד שאגרוף תאילנדי זה דבר אלים!!!... אני מתאמן קראטה קלאסי ואגרוף תאילנדי כבר הרבה זמן, ולא מפוצצים שם אחד את השני עם הכפפות ההפך, בני זוג לאימון עוזרים אחד לשני להתאמן, להתקדם, אומנם בתחרויות של אגרוף תאילנדי זה עולם אחר לגמרי שם באמת מפוצצים אחד את הזשני, אבל תחרות זאת תחרות ומשתתפים בהם מקצוענים שיודעים את עבודתם הינך מוזמן לשיער ניסיון כנס לאתר WWW.CMA.CO.IL לפרטים נוספים. שלך לחימה משולבת MAPOPO

master_tal

New member
ק.מ.י.

עם ברצונך ללמוד הגנה עצמית כדאי לך ללמוד קרב מגע. בקרב מגע אתה תראה תוצאות תוך זמן סביר מאד. כל אחד יכול ללמוד ואין צורך בכישורי על.

קרב-מגע או אגרוף

אבל הם נותנים רק הגנה עצמית (והם טובים בזה!), ללא מימד "פילוסופי" או "רוחני" כלשהו. לדעתי (וזו רק דעתי), הם מוגבלים בכך - הרי אחרי כמה שנים, להילחם אתה כבר יודע. ואם להילחם אתה כבר יודע, אז בשביל מה להמשיך להתאמן? אני מתאמן מסיבות רפואיות (בלי להתאמן אני נכה), כי זה אתגר רוחני, כי האימון ממשיך להיות מענין גם בלי קשר ללחימה, וכי יש עוד ועוד ללמוד... לא בלחימה, אלא בקשר שבין החיים ללחימה. אם הייתי מתאמן רק להגנה עצמית, הייתי משתעמם ומפסיק להתאמן מזמן. אבל זו רק דעתי...

master_tal

New member
הגנה עצמית

אם אתה טוען כי אחרי מספר שנים אתה יודע להילחם אז מעניין מה יקרה אם תפסיק להתאמן למשך שנה ויותר ואז תחזור. נראה לך שאתה תהיה מסוגל למשהו? חייבים תמיד להתאמן כדי להשתפר ולשמור על הקיים. תמיד יש מה ללמוד. בק.מ.י. לאחר חגורה שחורה דאן 1 לומדים גם אומניות לחימה שונות כגון אייקידו, ג´דו ג´אוג´יטסו קרטה וכו´...

*אבי*

New member
לדוד-

זאת בדיוק ההתלבטות שלי. מצד אחד אני בהחלט נימשך גם לצד היותר "רוחני", אבל הבנתי (ותקן אותי אם אני טועה, כמובן) שבאומנויות המסורתיות יותר מגיעים לרמה אפקטיבית באמת רק אחרי כמה שנים... ואולי זה קצת ילדותי, אבל זה מפריע לי
אבי

אז יש לך 3 אפשרויות... סליחה ארבע

1. לוותר על הרוחניות וללכת על היעילות הקרבית; 2. לותר על היעילות הקרבית וללכת על הרוחניות; 3. לחפש שיטה שתיתן משהו מזה ומשהו מזה; 4. לשכוח מכל הענין. אישית, הייתי עושה מה שאריאל הציע: בדוק מה יש קרוב אליך, מה "תופס" אותך, ולך על זה. אה, כן, בוא לגשקו - אולי טאי-צ´י ימצא חן בעיניך?

zombi

New member
ממש לא

אבי איגרוף תאילנדי הוא ממש לא כמו שמתארים אותו אני מתאמן כבר שנה וחצי ואף ולא תראה עלי צלקת או פרצוף עקום זה הכל סטיגמות לך לשיעור נסיון באיגרוף ותראה עולם אחר לגמרי נ.ב כן בתחרויות זה משהו אחר שם מכסחים אחד את השני באופן מאד ברוטאלי אבל לא באימונים זהו ביי ובהצלחה

*אבי*

New member
אוקיי, סליחה... כמו

שאמרתי אני טירון לחלוטין בתחום, ואני מדבר רק מתוך ידע שנובע מסרטים, מהרשת ומחברים. אבי

viper2k

New member
כל דבר יכול לעזור

תלוי למה את נמשך מה שובה את עינייך כדי לך לנסות שיעור ניסיון באחד המכונים ומה שמוצא חן בעינייך תלך עליו

לשאלה כזו יש רק תשובה אחת נכונה ../images/Emo41.gif

כדאי ללמוד מה שיש באזור, מה שכיף לך להתאמן בו, ומה שלא נראה לך שיהפוך אותך לנכה לכל החיים... תבדוק מה יש באזור שלך, או בספר טלפונים או שתכתוב כאן מה האזור וננסה לעזור. הערה לדוד: יש אפשרות להוסיף קישור לרשימת המורים מהפורום הישן? אגב, אנחנו מתאמנים אייקי-ג´וג´יטסו באזור רמת גן בשעות הערב המאוחרות (21:00 - 23:00) אם זה זמן ומיקום סביר, בוא לשיעור נסיון לבדוק אם זה נראה לך מעניין. אתה גם יכול לעבור בפארק הירקון בבלי בתל אביב באזור יום שישי בצהריים, יש שם אולי... 5-6 קבוצות של אומנויות לחימה. בהצלחה בחיפוש. אריאל

מפה לדוג´ו הסודי:

הדרך לדוג´ו המוסתר ביותר במדינה... ואני מגלה רק לך, אל תגלה לאף אחד אחר
לך לרמת גן, לרחוב הרצל 73. פנה שמאלה לשדרה חשוכה הנקראת "שדרות הלמדן" שם נמצא בית הספר "זומר" - הכניסה האחורית יותר (זו שליד הגן הציבורי) - פתוחה. הכנס לחצר בית הספר, וחפש מדרגות. אחרי המדרגות מסתתר קראוון. בקראוון הזה, אנחנו מתאמנים. אם תבוא בימי ראשון ורביעי בסביבות 21:15, תראה אור מהקראוון. אם הגעת - עברת את בחינות הכניסה ! אריאל... שחושב שכדאי שהוא ידפיס את זה לפני השיעור מחר...

למעלה