שאלה של מתחיל

שאלה של מתחיל

ערב טוב לחברי הפורום המכובד. אתמול קניתי אופניים חדשות ויפות..פוקוס פייר אדג,אני רוכב מתחיל (4 חודשים) בחנות שמו לי גיפה בגלגלים,הבאתי את האופניים בערב ולא רכבתי עליהם אפילו לא בכביש במושב שלי בבוקר קמתי וראיתי שאין אויר בכלל בגלגל האחורי,לציין שיש לי ונטיל קטן כזה לא רגיל ניסיתי לנפח אך ללא הצלחה,אני מרגיש שיוצא אויר מהונטיל,מהמקום שהכי קרוב לגלגל,היכן שהאום יושב. לאחר מספר נסיונות של ניפוח הורדתי את הפנימית וניפחתי לא יורד אויר בכלל והפנימית מתנפחת יפה.רק כשאני מרכיב יורד האויר. יש פיתרון או לחזור לחנות ???

קלוזו

New member
המלצה - תחזור לחנות ובקש שיקדחו לך את החישוק

בכדי שתוכל להישתמש בפנימיות עם ונטיל שרדר (אוטו רגיל) . הונטיל הצרפתי רק יקשה עליך את החיים.

שי el

New member
למה להרוס חישוק?

הנקודה הכי חלשה בחישוק היא חור הונטיל, וגם אם רוב הקדיחות יעברו בשלום, יתכן שקדיחת החישוק תבטל את האחריות עליו, וחבל. אין שום רע בונטיל פרסטה, להפך. קל ונוח להשתמש בו (כשיודעים איך!), ואפילו יותר נוח משרדר.

danGlus

New member
בעצם ../images/Emo31.gif

שרשרתי במקום לא נכון לך תקדח - סתם עוגמת נפש הפרסטה הזה (אלא אם אתה כבישון - ואז אין ברירה).

BioMale

New member
אתה צריך מתאם לונטיל צרפתי.

תכנס לכל חנות אופניים ותקנה מתאם כזה בכמה שקלים בודדים. איך מנפחים : 1. תוציא את המתאם ותפתח קצת את ההברגה. אח"כ תחזיר את המתאם. 2. תכוון את המכשיר לחץ אוויר של תחנת הדלק לאייקון של הצמיג פלאט, ותנפח בלחץ הרצוי לך. 3. תוציא את המתאם ותסגור את ההברגה של הונטיל. מהנסיון שלי, ונטיל צרפתי שומר על האוויר בתוכו טוב יותר מוונטיל רגיל.

שי el

New member
לא למלא בתחנת דלק!

המשאבות בתחנת הדלק מנפחות בפולסים -- כל פעם נדחף פולס של אוויר לגלגל. ואחריו משחררת קצת אוויר, אם הלחץ עולה על הנדרש. אלא שבפנימית אופניים, שלא מכילה הרבה אוויר, יש סיכוי סביר שהמשאבה תדחוף הרבה מעבר לנדרש, ותפוצץ את הפנימית. משאבה ייעודית לא תעלה הרבה, ובלחצים הנמוכים של צמיגי שטח אין בעיה להשתמש גם בפשוטות ביותר. (וזו גם התשובה למגיבים מלמעלה שמתנגדים לפרסטה -- היתרון היחיד של שרדר הוא תאימות לתחנות דלק, שממילא לא רלוונטית כי מסוכן לנפח בהן).

BioMale

New member
אם תסתכל על הפידבק של המשאבה . .

תראה שהיא ממלאת בערך עוד 4-5 יחידות PSI. אני ממלא בדרך כלל ל-45 כאשר הצמיג והפנימית אמורים לעמוד בלחץ אוויר של עד 60. אז לא נראה לי שאמור להיווצר לחץ מסוכן לפנימית. אולי זה נכון לגבי צמיגי כביש העדינים יותר.

berko84

New member
חבל שאתה מכניס להיסטריה

אני כבר שלוש שנים מנפח רק בתחנות דלק גם אופני שטח וגם כביש בלחץ של 115 psi ומעולם לא התפוצצה לי שום פנימית. בקיצור אין שום בעיה.

נפתלי99

New member
לא צריך להוציא את המתאם

אין שום בעיה לחבר את המתאם (שעולה 5 שקלים לאחד) באופן חד פעמי לונטיל הצרפתי המעצבן ולנפח בתחנת דלק. למרות שההברגה של הוונטיל הצרפתי נשארת פתוחה, שום טיפת אוויר לא יוצאת. כן מומלץ לנפח בתחנות שהן יש כיוון דיגיטלי ללחץ האוויר, ואז הלחץ מאוד מדוייק, וגם לא מרגישים את בעיית "הפולסים".

למעלה