שאלה של מתחיל

teen17

New member
שאלה של מתחיל

היי לכולם. לפני כמה דקות סימתי להוריד את התוכנה NuKOF (שהמליצו עליה בעיתון באינטרנט). לאחר שסימתי להוריד אז פתחתי את הקובץ עם זיפ ואז עשיתי EXTRACT לספריה NUKE ובה נמצאים כל מה שעשיתי EXTRACT. מה אני עושה עכשיו? איך אני מתקין את התוכנה ואיך אני מתחיל לבנות אתר? (בעיתון אמרו שבלי בעיות בונים אתר, והממשק הוא גרפי כמו למשל פרונט פייג´ ותוכנות שדומות אליה). תודה לעונים.

אמיר ט

New member
אני מניח

שניוקוף הוא כמו PHP-NUKE, אז אם אני לא טועה יש קובץ בשם admin.php שיתחיל להריץ את המערכת בכל מקרה רוב הסיכויים שיש קובץ README או INSTALL שיש שם בדרכה איך להתקין.

teen17

New member
אמ.........

אצלי במחשב מותקן רק חלונות XP גירסת פרו. האם אני צריך בשביל התוכנה הנ"ל לינוקס או משהו כזה? איך אני מריץ קבצי PHP? בקובץ README רשומים דבריפ ולא הבנתי כלום. קובץ INSTALL לא עובד, יכול להיות בגלל החלונות XP?

meorero

New member
רק XP PRO? תפעיל את ה- IIS,../images/Emo163.gif

לינוקס - זה מע´ הפעלה. נקודה. (טובה או לא- לא אמרתי. אני לא כל כך מבין יסודי בלינוקס). זה לא שרת. כך גם לגבי Windows (מע´ הפעלה, לא שרת אינטרנט). APACHE , למשל,זה שרת (ללינוקס ו Windows) אבל, ב- XP PRO יש לך IIS כלול, שאותו יש להפעיל, וזה בעצם השרת- אינטרנט.

eyal_sperling

New member
טיפה הסברים

לא כל כך פשוט , אבל גם לא כל נורא . בעיקרון שתי המערכות ( php-nuke ו- nukof ) רצות על שרת web מסוג apache בסיס נתונים מסוג mysql ו php ( יכול להיות שאפשר להגדיר את זה גם מול iis ) הדרך הכי קלה להגיע לתצורה שציינתי היא להוריד מהאתר של www.phpgeek.com קובץ שנקרא phptriad . הקובץ הזה הוא למעשה חבילת התקנה שכוללת בתוכה את שלושת המוצרים שציינתי למעלה . אם תשים לב הקובץ zip ( של php-nuke ) שהורדת מכיל שתי ספריות עיקריות html ו sql את התוכן של ספריית html יש לשים תחת ספריית הקבצים של שרת ה- apache שהיא במקרה הזה c:\apache\htdocs השלב הבא הוא לצור את database עבור המערכת . לאחר שהפעלת את שרת mysql יש ליצר בתוכו database בשם nuke באופן הבא משורת הפקודה תגיע למחיצה של c:\apache\mysql\bin ותקיש : mysqladmin create nuke . לאחר שה database נוצר יש לאכלס אותו בטבלאות על ידי שימוש בקובץ שנמצא בספריית sql באופן הבא ( שוב משורת הפקודה ) : mysql nuke < nukof.sql אחרי שסיימת אפשר להפעיל את שרת ה apache ולנסות לגשת למערכת באופן הבא http://localhost/admin.php בהצלחה

שלומי

New member
נפלתי מהכסא!

אולי זה לא מסובך אבל זה ים של פעולות.טוב אני כבר אעשה את זה בשב כשיהי לי זמן .נראה לי שזה לא ילך לי כ"כ בקלות. בכל אופן תודה על ההסבר שכרגע נראה לי סינית,תוך כדי עבודה על המערכת אני מתאר לעצמי שהפרטים יתבהרו.
שלומי

למעלה