שאלה של מתחיל

luthi

New member
שאלה של מתחיל

שלום אנשים, מה שלומכם? אני בן 27 עובד במשרד בתל אביב בעל רישון נהיגה על רכב ולקראת הוצאה של רישיון על 125 סמ"ק זקוק רק למבחן שליטה במגרש סיימתי לתרגל ובקרוב הטסט (הראשון) כמה שאלות ברשתוכם: 1. מה הסיכויים באמת לעבור טסט (מבחן שליטה) ראשון ? סך הכל ביצועיים שלי בתרגילים הם די טובים (תמיד אפשר לשפר אבל באמת די בסדר - בשמיניות למשל אני לא מוריד שום רגל וכו' 2. אני גר ברמת גן (ליד אזור אזור מרום נווה בין בני ברק לגבעתיים) ואני נוסע הלוך לחזור לאיזור ביהמ"ש בתל אביב (ויצמן-שאול המלך) בהנחה שאני בחור ששוקל 100 ק"ג - איזה כלי עלי לקנות? האם 50 סמ"ק יספיק עבורי? 3. מה ההדבל בעלות הביטוחים בין 50 סמ"ק ל- 125 סמ"ק? 4. והשאלה המרכזית - איך מתחילם לקנות כלי יד שנייה בלי הוצאות מטורפות ובלי לקנות משהו דרק. אני לא צריך כלי חדש מאד אבל גם לא ענתיקה משהו טוב ונוח ובטוח שיעשה את הדרך הזאת כל יום. המון תודה

thomach

New member
תשובות חלקיות

1. יש מקום לכישלון בטסט הראשון.לדעתי במצבי ביניים בהם ניתן להכשיל או להעביר באותה מידה, הנטייה תהיה להכשיל, למרות שגם המעבר לא מופרך.. אם הביצוע טוב- לא תיכשל. 2. אני היית הולך על 125 מפני שגם השוק חזק וגם התמורה גבוהה יותר 4. העניין הוא להתמיד. כמו למצוא דירה בתל אביב.. אפשר להגריל דירות טובות, אבל דירי חזירים יש בשפע. אתה חייב לעשות בדיקה במקום מומלץ ולעשות הערכה לגבי אמינות האדם ממנו אתה קונה.

yaboosh

New member
תגיד מה התקציב שלך כדי שנוכל לעזור לך יותר.

כמו כן עלות ביטוח חובה של קטנוע 50 סמ"ק 2400 ש"ח. 125 סמ"ק 3400 ש"ח. מקיף כבר תלוי איזה קטנוע אתה רוכש. כמו כן ההבדל בביטוח הוא משמעותי אולם אל תשכח את הנוחות והבטיחות של קטנוע 125 על פני קטנוע 50. בנוסף בקטנוע 50 סמ"ק יש להוסיף שמן (הקטנוע "אוכל" שמן). ויש לחשב את העניין בעלות הכוללת. אולם הטיפולים של קטנוע 50 סמ"ק זולים יותר. לכן פרט לנו את הצרכים שלך וכן את התקציב המיועד לקטנוע ואנו נשתדל לעזור לך יותר. יום טוב!

luthi

New member
תודה ותוספת

חשבתי על תקציב של כ- 5000 ש"ח רק לכלי, ברור לי שלא אוכל להוריד את הניילונים מכלי חדש בעבור סכום זה. אך שוב אין לי בעיה עם כלי טוב בן כמה שנים. על סכום זה אצטרך עוד להוציא תוספות כגון קסדות שרשרת מנעול וכו' המון תודה לכל המגיבים האדיבים אבי

yaboosh

New member
תנסה להיכנס ליד 2

חפש כלים של סאן יאנג דגם דיוק קטנוע מאוד אמין.

luthi

New member
רק איזה מודל?

איזה נפח, מודל ? של הדגם דיוק יתאימו לצרכים שלי ולתקציב? המון תודה

yaboosh

New member
את זה אתה צריך לבדוק לבד...

מכיוון שאנשים שונים ,מסיבות שונות, מציעים את הכלים שלהם למכירה במחירים שונים. ולכן יכול להיות שתמצא כלים בשנתונים שונים ואותו מחיר.

luthi

New member
שאלה נוספת - לגבי בטיחות

שלום שוב ותודה על כל התשובות המחכימות כתבתם שכלים בנפח 125 נחשבים לבטוחים יותר מ 50 סמ"ק? האם אכן ההבדל הוא משמעותי המצדיק להקיע יותר כסף בכלי של 125? וכן האם כלי של 50 סמ"ק יכול לסחוב בחור בריא כמוני (100 קילו) בצורה סבירה מרמת גן דרך גבעתיים לתל אביב? המון תודה

yaboosh

New member
הכלים של 125 סמ"ק בטוחים יותר כיוון ש...

הם מהירים יותר, כמו כן, יכולים לשאת משקל רב יותר במהירות גדולה יותר. אני שוקל 55 והקטנוע 50 שהיה לי סחב אותי במהירות מקסימלית של 75 וכאשר הרכבתי את חברתי השמקל שלנו יחד היה 100 והקטנוע סחב אותנו במהירות 65. היה לי קטנוע מאסק של סאן יאנג. קח בחשבון שהקטנוע יסחוב אותך אולם מכוניות רבות יעקפו אותך בדרך, ונהגים ישראלים לא בדיוק סובלניים בייחוד לא בבוקר לפני העבודה ובערב לאחריה. קח כל זאת בחשבון.

yaboosh

New member
כמו כן אם תרצה להשקיע סכום נוסף דומה

תוכל לרכוש קטנוע 125 חדש. תבדוק את כל האופציות שלך למימון.

למעלה