שאלה של מתחיל - MySQL

mandark

New member
שאלה של מתחיל - MySQL

עשיתי קצת שיעורי בית ולמדתי איך עובדים עם זה, יצירה, שינוי או מחיקה של טבלאות... משהו אחד קטן ובסיסי ביותר שלא הבנתי הוא - איפה אני אמור לכתוב את זה? איל

mandark

New member
שאלה נוספת על MySQL

קראתי הרבה מדריכים בנושא. כולם מסבירים איך לקרוא למסד נתונים, איך לשנות, איך למחוק וכו... היו מדריכים שהסבירו מה לכתוב בכדי להכין מסד נתונים חדש אבל שום מדריך לא הסביר איפה אני כותב אץ זה! אז, האם זה סתם בראש קובץ טקסט? ברובץ פהפ חיצוני? בתודה מראש, איל

DannyZ

New member
יש לך כמה אפשרויות

קודם כל אתה מבין שצריך ליהיות לך את ההרשאות המתאימות בכדי למסד נתונים חדש. דרך אחת היא לכתוב את הקוד הנכון בmysql - אתה יכול לכתוב את זה בשאילתת MYSQL דרך שניה היא להשתמש בפונקציה המוגדרת מראש בPHP והיא: mysql_create_db() תקרא עליה בקישור שצירפתי אם אתה רוצה לדעת איך להשתמש בה. למרות זאת הדרך הכי נוחה היא להשתמש בסקריפט מוכן וחינם שהמון אנשים משתמשים בו והוא אחלה. phpMyAdmin צירפתי קישור לאתר בו תוכל להוריד אותו. הוא מבצע כל פעולה שאני מסוגל לחשוב עליה במסד נתונים

mandark

New member
מממ או שיש לי איזו שהיא טעות בסיסית

או שלא הבנת מה שאלתי... נניח שיש לי רשימת מוצרים, שם מספר וקטגוריה. אני אמור ליצור מסד נתונים עם הנתונים שיש לי ואז לקרוא להם ב-php. אחר כך בעזרת פקודות שונות אני משנה - מוסיף - מוחק... אני לא יודע איך ליצור את המסד נתונים ההתחלתי. תקן אותי אם טעיתי ואם לא - אשמח לתשובה. בקשר לסקריפט המוכן מראש - אני לא אוהב כאלה, תמיד מתפשרים על משהו כי זה לא מותאם לך במאה אחוז וגם לא ממש לומדים מזה. שוב תודה רבה רבה על העזרה והתשובה המהירה! איל

DannyZ

New member
שמע

קודם כל בקשר לסקריפט המוכן מראש זה פשוט עושה את החיים קלים. הסקריפט זה רק לניהול המסד נתונים.. עדיין אתה צריך לשלוט בקוד כדי לתקשר עם המסד נתונים מהסקריפט שלך... אז זה לא שלא תלמד, זה דווקא יעזור לך למנוע הרבה בלבולים כשאתה מתנסה עם זה בהתחלה.. אני למשל כשהתחלתי לעבוד עם ה mysql היו לי מלא שטויות בקוד וממש לא תפסתי את העניין וגם לא הייתי בטוח מה אני עושה ואם זה עבד.. וכשהתחלתי לעבוד עם phpMyAdmin זה נהיה יותר קל.. בכל מקרה חזרה לנושא.. אני לא בטוח אם אתה מאה אחוז מכיר את המונחים של המסד נתונים. אז אני אסביר בקצרה בתרשים זרימה(אל תעלב אם אתה מבין.. פשוט ליתר בטחון) אז ככה יש: שרת הdatabse כמו MYSQL לדוגמא -> databse ספציפי נגיד your_db -> טבלה המכילה טורים (השדות) ושורות (הערכים של השדות) -> השורות. אז בשאלתך אתה שואל איך ליצור את המסד נתונים עצמו או טבלה?

mandark

New member
השאלה שלי היא

איפה לכתוב את הקוד ליצירת טבלא. הקוד הוא CREATE TABLE .... איפפה אני כותב אותו? ניראה לי שאני פשוט לא מבין משהו מאוד בסיסי ...

shanor

New member
מממ...

בדיוק כמו ש- DANNYZ הסביר, או שאתה כותב את זה בתוך סקריפט PHP שאתה בונה במיוחד בשביל זה, שיכיל את השאילתה של CREATE TABLE (או יותר נכון את הפקודה הזו), או בעזרת למשל GUI כל שהוא כמו PhpMyAdmin, או בכל פנל ניהול שיש לך גישה אליו... בחברת איחסון יעדיפו לתת לך GUI כל שהוא כדי שלא תדבר ישירות עם ה- MYSQL אלא תהיה מוגבל קצת באפשרויות שלך...אבל אם יש לך גישה (אתה מריץ את MYSQL על המחשב שלך) תפעיל את MYSQL, יהיה לך חלון דוס (ולא, חלון דוס הוא לא GUI כי GUI הוא GRAPHIC USER INTERFACE והחלון שמקבלים הוא חלון שחור עם טקסט בלבד (כמו חלון הדוס הישן והטוב), ובהיותו טקסטואלי הוא לא גרפי!) ותקיש שם את CREATE TABLE עם כל הפרמטרים המתאימים. בהצלחה שנאור.

למעלה