שאלה של מתחילים.....

שאלה של מתחילים.....

אני מאמנת בשלב הסטאז'. המקרה שאשאל עליו-אחת מהמתאמנות שלי בחורה צעירה, דוחה את הפגישה שלנו כבר בפעם השניה. אנחנו נמצאות בשיחה שישית, הבחורה די עסוקה. בתהליך עצמו נראת מחוייבות ורצינות, הבחורה מאוד ממוקדת יודעת להציב יעדים ולעשות צעדים נדרשים על מנת להגשים,פשוט "מתקתקת" אומרת ועושה. הבעיה-אי מחוייבות להשלמת טופס שבועי שהיא אמורה לשלוח לי.לא שולחת למרות ההסברים שלי עד כמה זה חשוב לי לאפקטיביות שלי כמאמנת, עד כמה זה חשוב ללמידה שלה ולתהליך. חשבתי לשאול אותה אם יהיה לה יותר נח להקריא לי בטלפון את השאלון ערב לפני השיחה ואח"כ התלבטתי אם נכון להיות יותר אקטיבית ממנה. עוד דבר ראיתי דפוס שחזר על עצמו (סיפרה לי שהתחילה שני טיפולים (לא אימונים) והפסיקה אותם באמצע). לשאלתי- עיצה, כיצד להמשיך מפה? תודה מראש לכל המאמנים הוותיקים של הפורום.

לכתוב את המוסיקה שמתאימה למתאמן

אם המתאמנת שלך מפגינה מחוייבות ורצינות, ממוקדת, מתקתקת וכו'... יש לך מתאמנת נפלאה. הטופס השבועי כנראה אינו מתאים לה. זה נכון שהוא צורך שלך אבל מבחינתה, כנראה צריך לחפש כלי אחר שיהיה אפקטיבי עבורה או אפילו לוותר על הכלי הזה. מטרת הכלים (טפסים, שאלונים וכו') היא לשרת תהליך מסויים בתוך האימון. לצורך כך - המתאמן צריך להתחבר לכלי הזה. אם הוא לא מצליח לעבוד איתו, מסיבות שונות, התפקיד שלך הוא למצוא כלי אחר או לוותר עליו ולעבוד ללא הכלי. האפקטיביות שלך כמאמנת תגדל לא פחות, אם תוכלי, דרכה, לראות איך את מקבלת מיומנות של החלפת כלים, התאמת כלים, או עבודה בלי כלים. לא כל המתאמנים ירצו לעבוד עם כלים וחלק לא קטן מההתפתחות והגדילה המקצועית שלנו היא להבין שאפשר גם אחרת... ואפשר גם בלי... הטופס הוא לא העיקר. קחי אומץ ו-וותרי עליו. יש לך מתאמנת שעובדת. לכי איתה קדימה. ואשר לביטולים - אם היא באמת מחוייבת, אפשר לבדוק (איתה כמובן) מה קרה לה בפעמיים האחרונות. תיתכן גם עייפות החומר. זה טבעי וזה קורה. כל מה שנדרש במקרה כזו הוא מאמן שלא עוזב ולא מרפה, נשאר ליד, מאפשר אולי מנוחה (במקרה הצורך) ועוזר לאגור כוחות. בהצלחה ענת

tlingit

New member
ברוכה הבאה רוח חופשית אמנותית ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
ענתוצאות כבר נתנה לך תשובה נפלאה (אני כל כך אוהבת את החשיבה שלך ענת
) נותר לי להוסיף רק מחשבה קטנה שלי: כשמשהו כזה מטריד כדאי לחזור לבסיס, להסתכל ולהבהיר מחדש מהי הכוונה המרכזית בעשיה, או הצורך העיקרי שהעשיה נועדה למלא. לזהות אותם בצורה הכי פשוטה וברורה, לראות של מי כל אחד מהם, ומה הם אמורים לעשות. ואז לבדוק את העשיה בעדשה של הכוונה או הצורך: האם העשיה הספציפית מחוייבת כדי לענות עליהם או שיש דרכים נוספות? אפשר אז לתקשר את הכוונה או הצורך ולברר את דרכיה העשיה אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לעוד הרבה דיונים מרתקים ופורים

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ולהוסיף על דבריה המצויינים של ענת

די ברור שעבור הלמידה שלה ולתהליך שלה אין צורך בטופס - את מתארת עבודה מצויינת שהיא עושה. כאשר את מאמנת הפוקוס והאג'נדה (לפחות לתפיסתי) הם על הלקוח. אם הסיבה לטופס הוא עלייך ועל האפקטיביות שלך כמאמנת, מי בפוקוס ושל מי האג'נדה? ולגבי הטיפולים שהפסיקה - נשמע קצת שיפוטי לקרוא לזה דפוס - כאילו את חוזה שזה מה שיקרה בינכן. טיפולי העבר הם מקום מצויין לתכנון השותפות שלכן - ללמוד מה לא עבד לה בעבר, איך תדעו אם זה עובד או לא עובד עכשיו, מה תוכלו לעשות כדי לחזק את השותפות שלכן לתהליך.

באמת שאלה מעניינת

למרות שמסכימה עם האמירה שלא צריך "להתאהב" בכלי מסוים. אני חושבת שנושא המחויבות הוא נושא חשוב ומהותי ביותר באימון. ולכן שווה לבדוק מה בדיוק קורה שם. בכל מקרה סביר להניח שבעיות של מחויבות באימון מצביעות על בעיה דומה בחיים. יכולה לספר למשל על מתאמן שהיה לי, סופר אחראי וממוקד. אחרי מספר פגישות עלינו על כך שהוא אכן אדם מאוד מחויב בכל תחומי החיים, פרט לאותם מקרים בהם הוא צריך לדאוג לעצמו... התובנה הזו היתה כל כך משמעותית עבורו שהובילה לשינויים בחייו בתחומים בהם היה תקוע שנים רבות. בקיצר כמו שהבנת אני מציעה לחפור ולראות מה המקור להתנהגות הזו.

isaacm

New member
תשובה של מתחיל

אין לי מושג איך להמשיך מפה. ואיזה כיף ! ! ! אבל זה משאיר אותי עם סקרנות "בלתי מסופקת" גם בקשר אלייך וגם בקשר אליה. וככל שקראתי את ההתייחסויות הנוספות שקיבלת קיבלה הסקרנות שלי עוד יותר "עומק". מה שאני קורה זה שאת מאמנת "עם מטרה", כרגע - אימון בשלב הסטאז'. וזה אומר שיש לך מטרה כלשהי באימון הלזה, וזאת מעבר למטרות האימון הרגילות. כיון שאת מאמנת בסטאז', ברור שהמתאמנת יודעת והסכמתן על צורת העבודה כך שהיא תתמוך בצרכים שלך ואת תספקי תמורת זה את האימון (אולי את גם גובה סכום כלשהו - אבל לא זה העניין). אחד הדברים שמאמן עושה זה לומר את שיש לומר, כמו שזה. ולפעמים זה קשה למאמן או למתאמן. האם הדחיה מבטאת אמירה של המתאמנת שהיא כבר לא מעוניינת באימון? האם הדחיה מבטאת אמירה של המתאמנת שהיא לא מעוניינת כרגע באימון? מה עושה לך מחשבה כזו? האם את נלחצת? אהם את סקרנית לגבי המקום של המתאמנת? האם את חוששת מהתשובה של המתאמנת אם תשאלי אותה? תוהה שיהיה לך יום נפלא איציק

תודה לכל העונים.

בשיחה האחרונה שלנו העלתי את ההתלבטות שלי בפניה.היא שידרה שקשה לה להתחייב למילוי הטופס ובאמת ויתרנו עליו. עלינו על המטרה האמיתית לאימון.על עצמי אני לומדת שאני בתחילת הדרך וקצת "האצתי" בתהליך, מתוך מטרה להגיע ליעדים עד סוף האימון. בכל אופן השיחה האחרונה היתה טובה, מבחינת התובנה שלה ביחסיה עם גברים והפרדיגמות העוצרות אותה. שוב תודה לכולכם.

למעלה