שאלה של מתחילים

patael

New member
שאלה של מתחילים

שלום, אני מעוניין ללמוד גאווה, השאלה שלי האם זו שפה שניתנת ללמידה לבד? אני יודע HTML , JAVASCRIPT , DHTML , PHP , וכו, כיום אני לומד לבד PHP שזו שפת אינטרנט לבסיסי נתונים כמו ASP האם יש כאן מישהו שלמד אותה לבד? האם היא דומה לשפות שאני מכיר? אם לא, מה שונה? תודה על העזרה

ליאור ב

New member
JAVA

Java היא שפה שהושפעה מ ++C. אבל Java לעומת ++C היא שפה הרבה יותר נוחה למתכנת. יותר קל ללמוד אותה מאשר את ++C. יש אנשים המסוגלים לקחת ספר לימוד וללמוד הכל. במקרה זה Java לא דורשת הרבה ידע קודם. אם אתה יודע JavaScript טוב, אז כנראה "מבוא למדעי המחשב" יושב אצלך טוב.(if, for, while, מחלקות...) מרות זאת אני לא מכיר אותך ולכן אני לא יכול ליעץ בנושא. מה שכן, אם תחליט ללמוד לבד, תזכור שפה תוכל לקבל יעוץ ועזרה. דרך-אגב ספרות באנגלית תמיד מומלצת יותר מספרות בעברית, למרות שאני למדתי מ"Java על כוס קפה" של "מאיר סלע". אבל אני ישבתי בכיתה מול מרצים ומתָרגלים. ליאור.

philips

New member
הממפ...כמה דברים

קודם כל ..ברוך הבא ומזל טוב על החלטתך.. כמה דברים.. 1. JAVA לא הושפעה מ C++ ....ליתר דיוק, מלבד היות שתיהן OOP הקשר היחיד הוא ששתיהן מבוססות על שפות "אקדמאיות" שפותחו כגון SMALLTALK וכו 2. JAVA הרבה יותר קלה ללימוד מאשר כמעט כל שפה אחרת מלבד VB. ואת זה אני אומר כמישהו שלמד וכמישהו שמלמד JAVA. 3. JAVA היא שפת תכנות מלאה לכל דבר, מלבד המושגים הבסיסיים של תכנות כגון לולאות,תנאים וכו´ אין שום קשר בין ASP,PHP, DHTML לבין JAVA.. יש קשר מסויים בין JS ל JAVA..אבל לא זה מה שיעזור לך ללמוד.. 4. לגבי ספרות... אני מסכים בהחלט לגבי הספרות באנגלית לעומת עברית. קיימים ספרים מצויינים ל JAVA באנגלית... מבחינת העברית קיימים 2 ספרים סבירים - האחד חינם וניתן למוצאו ב WWW.ZINDELL.COM והשני הוא התרגום העברי לספר של SUN וניתן למוצאו בהוצאת הוד-עמי. שאר הספרים בעברית כולל זה המצויין לעיל , הם לדעתי מאוד מאוד מאוד "בעייתים" ללמידה עצמית וללמידה בכלל... 5. יש הרבה גישות ללימוד JAVA וזאת בהתאם לרמתך , שליטתך במושגי תכנות ולכן שווה להתייעץ לפני שמתחילים.. 6. קצת חדשות טובות... עפ"י המגמות הנוכחיות בעולם התכנות , אם תלמד,תדע,תכיר ותבין את JAVA בצורה טובה... תוכל בקלות רבה גם לעבור לשפות אחרות כגון C# בפלטפורמה של MICROSOFT... ההבדלים הקונספטאוליים בין שפות אלו הם אפסיים...

patael

New member
תודה רבה, עזרתם לי מאד רקה ש....

שחכתם להזכיר, או שחכתי לשאול, במה יעילה JAVA , לאילו מטרות אפשר להשתמש בה, האם היא רק עבר ה WEB האם היא מתעלה על פרוטוקול HTTP? תודה, אבי....

philips

New member
המממ...

JAVA היא שפת OOP המתאימה כמעט לכל אפליקציה שברצונך לפתח (מלבד מערכות הפעלה ותכנות רכיבים).. אין קשר בינה לבין HTTP והיא לא מתעלה עליו... המיוחד ב JAVA היא התמיכה המצויינת והנוחה בפיתוח אפליקציות רשתיות- אפליקציות ENTERPRISE לארגונים וכו´.. וכמובן גם היכולת ליצור APPLET שרצים כחלק מעמוד WWW...

hunky@dory

New member
שפה קלה ונפלאה

שלום פטל, שפת ג´אווה זאת השפה הכי מקסימה ונהדרת ודומה להפליא לג´אווה סקריפט. אני תכנתתי משחקים רבים בג´אווה סקריפט- וכאשר באתי ללמוד ג´אווה- הפלא ופלא- הדמיון כל כך רב ורק המחסום הפסיכולוגי מפריע. מה זאת אומרת? בג´אווה סקריפט תכננתי המון משחקים ולומדות כי זאת נתפסה בעיני כשפת סקריפט. בג´אווה היה לי מחסום פסיכולוגי כי חשבתי שהנה זאת שפת תכנות אבל מסתבר שזאת שפה יפה, נקיה, הגיונית, מדהימה, ממכרת וגורמת התאהבות. תתחיל מתרגול לולאות ומערכים קלט פלט וקריאה למחלקות - אחרי תרגול יסודות תמצא את עצמך עושה הרבה יותר. תקפיד על תרגול בהתחלה כי זאת שפה מסודרת כמו טירונות. הקמפול זה ממש כמו מסדר בוקר בטירונות, עושים לך עניין מכל טעות קטנה לכן רצוי לתרגל את הדברים הטריוויאלים. מצאתי שכאשר אני מתורגלת ביסודות בשפה מסויימת, הדברים המסובכים הרבה יותר קלים... יו זאת שפה חמודה כמו כלבת פודל קטנה... ויש את הספר ג´אווה על כוס קפה ואת הספר למד ג´אווה ב 21 יום. היא דומה לג´אווה סקריפט בצורה מדהימה... אוף די להתלהב... שפה נקיה וקלה ללימוד... ענבל

למעלה