שאלה של מתחילים ...........

Alchemy

New member
שאלה של מתחילים ...........

נניח שאני מגייס כ-15,000 ש"ח ומעוניין ברכב שטח... א. האם יש CJ-ים למיניהם שנכנסים לתקציב הזה ? ואם כן , האם במצב טוב ומודל יחסית סביר?? ב. האם יש רכבים אחרים שאולי יותר מומלצים בתקציב כזה ? ג. מה עלויות האחזקה של רכב כזה בהיבט שנתי? צריך שיהיה מדובר ברכב שגם נוסע בכביש ברמה סבירה ..... אז מה אתם אומרים???

Alchemy

New member
שכחתי משהו.....

מה ההבדל בין ה-CJ-ים?? 5, 6, 8?? ארוך, קצר??? בקיצור, מה ההבדלים ?

teen17

New member
אז ככה:

בתקציב של 15,000 עדיף לך לקנות רכב פרטי ולא שטח כי לא תמצא כמעט כלום במחיר הזה ואם כן אז תצטרך להשקיע פי 2 מהמחיר שקנית את הג´יפ כדי לתקן בעיות. ההבדל בין ה-CJ הוא שה-8 החליף את ה-6 שהחליף את ה-5. ארוך הכוונה מרכב ארוך וקצר זה מרכב קצר. זהו. הבנת עכשיו? Teen17, מומחה לעניני ג´יפים ורכבי 4X4 (ומנהל הפורום לשעבר).

-רוני-

New member
ערב טוב גל, לא נכון צר לי

קפצתי לאתר של אוטו לבדוק מחירון לבחור אז נכון שהוא רוצא C-J ואין אבל בתוה התחלה הוא יכול לקנות את הסזוקים מה עוד שהתחזוקה זולה וכן גם הביטוח. הלוי עלי אחרי הצבא

teen17

New member
עזוב אותך מהסוזוקים, הרבה בעיות

אמינות לא טובה בשנים שבהם יוצר הקטנציק של סוזוקי (אה כן נזכתי בשם-סמוראי) ויבלה הרבה במוסך מה גם שימצא אחד כזה עם יד גבוהה. אני ממליץ שיחכה עוד קצת זמן יאסוף עוד כסף בסביבות ה-50-60 אלף ואז יקנה איזה משהו רציני יותר.

-רוני-

New member
עוד משהוא עם יש יש מצאתי

הפעלתי את כל התאים האפורים בראשי וניזכרתי יש לי חבר שקנה מודל 92 נידמה לי דרך מיכרז ושילם בסביבות ה15.

kitt

New member
CJ6 לא החליף את הcj 5 כי אם הcj7

החליף את ה5. הCJ 5 קיים כמו הCJ7 רק במרכב קצר. הCJ6 שהוחלף ע"י ה8 קיים רק כארוך. הCJ5 הוא בד"כ בעל מנוע 4 צילינדרים 2200 סמ"ק והCJ בד"כ עם מנוע 6 צילינדרים 3800 ו4200 סמ"ק, עד שנת 1980 היו 3 הילוכים בתיבת ההילוכים של הרכבים האילו מ1980 אפשר למצוא 4 ובאיזור 1990 כבר הופיעו 5 הילוכים. הCJ7 יובא כמעט אך ורק בייבוא אישי (CJ6 ו8 יוצרו בארץ) ואת ה7 ניתן למצוא בשנים מוקדמות יחסית (82) עם חמישה הילוכים. ב15000 לא הייתי הולך על CJ מאף דגם כי אתה תמצא רק כאלה שיעלה פי שלוש מהמחיר שלהם להביא אותם למצב קירטוע. לך על סוזוקי סמוראי מהדגמים של אחרי 1986 עם מנוע 1300, הרכב אמין יחסית לחיים שהוא עבר, אבל מחייב בדיקה מעמיקה לגבי חלודות מתחת למרכב (סימנים לשהייה רבה בים ללא שטיפה מחוייבת) וכל מיני מכות על מיכלולים.

למעלה