שאלה של מתחילים

עמיתי א

New member
שאלה של מתחילים

שלום, אני חדשה פה ובחיים לא רקדתי ריקודי עם, אבל אני מעוניינת ללמוד. שאלה לי אליכם, יש בריקודי עם צעדים בסיסיים שחוזרים על עצמם או שילוב מסויים של תנועות, או שלומדים כל ריקוד ממש מאפס ? כלומר אם למדתי ריקוד X זה יעזור לי ללמוד ריקוד Y ? לכמה שיעורים כדאי ללכת כדי ללמוד את הבסיס ? (אין ריקודים לנשים איפה שאני גרה ואני לא יכולה לנסוע רחוק כל שבוע, אבל אני מאוד רוצה ללמוד.)

כן.. יש צעדים בסיסיים ששילוב שלהם

מהווה ריקוד. צעדים שכרגע עולים לי בראש: "צעד תימני", "משקל-משקל", "הצידה-אחורה הצידה קדימה", "צ'ה-צ'ה", "סיבוב-לחץ" {בזוגות}... וכו'... אם תראי אותם, תוכלי להבין גם את מקור שמם. לגבי הסעיף השני - כן.. ניסיון מריקוד אחד עוזר מאוד ללימוד ריקוד אחר - בפרט עבור מתחילים.. אז... את עדיין כאן? יאללה.. עופי להרקדה הקרובה לביתך ובהצלחה..

../images/Emo45.gif ותוספת...

יש אפילו צעדים שמוכרים לפי שמות הריקודים שבהם הופיעו לראשונה כגון:
"שאבתם מים"
"ארץ ארץ"
"רמז" וכד' לכמה שיעורים ללכת
אז ככה: זה לא "שיעורים". תוך כדי ההתנסות בריקודים באה גם המיומנות. הייתי מרחיקה לכת ומשווה, קצת, ללימוד מקצועות מתימטיים - תרגול + תירגול + עוד תרגול. ככל שתרקדי יותר, כך תשתפר מיומנותך ברוקודים עצמם, וגם מיומנות לימוד וקליטץ הריקודי החדשים.

בהחלט בריקודי עם כל הצעדים חוזרים

על עצמם בכל הריקוד בוריציאות שונות, למשל עם מלמדים ריקוד חדש ויש בו קטע מריקוד שכבר נרקד שהוא דומה אז המרקיד אומר כמו שפרפר צהוב אמרה ארץ ארץ וכו'.....

סליחה על הבורות

מכירה ארץ ארץ מכירה שאבתם מים מכירה נעלה נעלה אבל לא מכירה "רמז"? אפשר בבקשה לקבל רמז על איזה צעד מדובר?

קבלי רמז... ../images/Emo8.gif

מדובר בריקוד זוגות ששרה חוה אלברשטיין ומתחיל ב: "...אאאאה, אאאאה...". לגביח הצעד המאמור אשאיר את התיאור למקצוענים, היות ואין לי השכלה פורמלית בתחום

איליטה

New member
אם כבר מדברים על בורות../images/Emo3.gif

אז אני מכירה את
ארץ ארץ
נעלה נעלה
רמז
ואין לי מושג מה זה שאבתם מים. אפשר לקבל הסבר קצר
תודה, איליטה

משהא

New member
מרבית ריקודי העם מובנים בצעדים

אם נוציא כל מיני שילובים שנכנסו לריקודי העם כמו קצב מיוחד, וצעדים שאני מכנה "בין המנגינה" שאינם חופפים, מרבית ריקודי העם בנויים על בסיס צעדים דומה עם תזמונים אחרים. מי שלומד את הבסיס היטב יוכל ביתר קלות ללמוד ולרקוד כל ריקוד אם יש לו זיכרון טוב ויכולת הנעת גוף סבירה. הצעד התימני הוא השליט, יש צעדי חילוף, יש קצב ואלס, יש שלישיות, רביעיות וסיבוב בשניים או בארבעה צעדים. יש צעד עם שהייה, יש הטיית גוף ימינה או שמאלה, צעדי פתיחה וסגירה, יש שיכולים בימין או בשמאל, סיבוב ורבע, סיבוב וחצי ועוד רבים. באשר לריקודים הנידונים. שאבתי מים - שיכולים מימין לשמאל קודם לפנים ולאחר מאחור תוך התקדמות. ארץ ארץ - שיכולים קודם לאחור ולאחר מלפנים תוך התקדמות. נעלה נעלה - כניסה בשלושה צעדים לתוך המעגל, סיבוב וחזרה בלושה צעדים. כל אלו ריקודי מעגל אבל הצעדים כשרים וחוזרים גם בריקודי זוגות. רמז - ריקוד זוגות - הטיית גוף לצד וחצי סיבוב לצד נגדי בקצב ארבע, מגיעים גב אל גב וארבעה צעדים במקום, ובאותה צורה חוזרים עם הפנים לבן הזוג. כל אלו באים לתת לאלו שמכירים במילה אחת שורת צעדים שכפי שציינתי חוזרים ברוב הריקודים מבלי לפרט כל צעד. יש ריקודים שאני לומד ועל מנת לזכור פשוט נותן לחלקים שמות של ריקודים בצעדים זהים ידועים. באחרונה למדנו ריקוד זוגות יפה - אוהב אותך - בת זוגתי שכחה את הסוף ומצאתי עצמי אומר לה "ההתחלה של חי למענך" ובלי בעיה זכרה ורקדה. אז יש תקוה וכדאי מאד לשנן יסודות, אחריהם קל יותר ללמוד לרקוד. בהצלחה, ריקודים שמחים אורי גבעוני.

רמז לא בשבילך.הוא אמנם מתאים

למתחילים,אבל לא למתחילים מצעד ראשון. יש הרבה ריקודי זוגות שאת צריכה ללמוד לפני שאת לומדת רמז. אכן יש עוד כמה צעדים בסיסיים שלא הוזכרו,אבל אותך זה לא צריך לעניין. את צריכה ללכת להרקדה שאת מרגישה ששם את לומדת ובאמת מתאימה לך ומשתלבת. לא כל הרקדת מתחילים תתאים לך.לכן עלייך לנסות כמה הרקדות מתחילים ולראות מה הכי טוב לך. לפעמים כדאי מאד ללכת להרקדה רחוקה מביתך ולא דוקא הרקדה שהיא קרובה, אבל לא הכי מתאימה. כדאי שבהרקדה לא יהיו מאות אנשים.עדיף הרקדה קטנה שהמרקיד גםפ יתן תשומת לב לכל רוקד שזקוק לעזרה. כל המרקידים טובים,אבל לא כל הרקדה מתאימה לך . כמו שבחיים לא כל בן זוג בחיים מתאים לנו . שיהיה לך בהצלחה.

כן .פרפר צהוב .אני כמובן שהבנתי

את כוונתך ברמז,אבל לעמיתי עוד "הדרך ארוכה" לעמיתי.

למעלה