שאלה של מתחילים...

necro

New member
שאלה של מתחילים...

לפני 6 שנים התחלתי להכין מוזיקה אלקטרונית בתוכנה פשוטה יחסית (MODLPUG TRACKER). עשיתי הפסקה של 3 שנים בגלל הצבא...כיום אני רוצה להחזור להכין מוזיקה המליצו לי על התוכנה CUBASE למרות שגם FRUITYLOOPS5 לא רעה.... יש לי כמה שאלות: -ניסיתי להשתמש בקיובייס ולא הבנתי כלום, נראה מסובך וגםם אני לא מצליח לשמוע קול (אולי בגלל שיש לי מחשב מלפני 5 שנים ...) הממשק של פרוטי נראה קל ונוח בהרבה מזה של קיובייס, מה גם שיש לי ידע בפרוטי , לפני 3 שנים הכנתי 2 טראקים בפרוטי למרות שאני יודע באופן בסיסי... האם ההבדלים בין קיובייס לפרוטי גדולים? כלומר האם פרוטי לא מקצועי כמו קיובייס? למרות שיצאה גרסה חדשה לאחרונה. האם אני לא יכול להכין מוזיקה מקצועית כמו קיובייס? אני רוצה להכין מוזיקה ברמה מקצועית, ולא חובבית כפי שהיה עד כה.. האם שווה לי להתאמץ וללמוד קיובייס או ללמוד פרוטי שנראה קל יותר להבנה... -האם ניתן להכניס סמפלים בקיובייס ולנגן כמו בתוכנת טראקר? אני יודע שאפשר לעשות זאת בפרוטי... אם כן איך אני עושה זאת? מחכה לתגובות ...

X Slider

New member
FLSTUDIO5

און בשמה העממי פרוטי לופס, היא תוכנה מאד נוחה באמת- אך אל הכי מקצועית. קיובייס הרבה יותר מקצועית ממנה, אבל שים לב! אם אתה יודע לעבוד ממש טוב עם פרוטי, אתה יכול להגיע לתוצאות גבוהות- כמובן רק עם התקנת VSTi נוספים, ולא לעשות שימוש בפלאגים המפוקפקים של פרוטי. (3Xosc, Plucked...). מה שכן, אני ממליץ לך להוריד פלאגים אחרים שנמצאים בתוכנה בגרסאות מתקדמות כמו, SimSynth, Slayer2, Sytrus. בהצלחה!

necro

New member
בקשר לסמפלים ...

האם ניתן להכניס דרך קיובייס סמפלים, כמו שניתן להכניס בפרוטי לופס? (כלומר, קבצי WAV...) ? והאם צריך כלים חיצוניים כדי להשתמש בקיובייס? כלומר צריך לקנות כלים חיצוניים כדי להשתמש בקיובייס או ניתן להכין מוזיקה ברמה גבוהה ללא כלים חיצוניים ...

X Slider

New member
אני חדש בקיובייס

ושאלתי בערך את אותה השאלה כמה פוסטים למטה. בקשר למוזיקה מקצועית- אני בטוח שאפשר להסתפק ב-VSTi טובים.

FaTRiX

New member
כל מה שאתה יכול לעשות בפרוטי לופס

אתה יכול לעשות גם בקיובייס, ואפילו יותר. יש דברים בקיובייס שלא האמנת שאפשר לעשות על ידי מחשב.

necro

New member
בקשר למה שאמרת...

כמה שאלות להבנה --------------- 1. האם ניתן להכניס סמפלים (קבצי WAV) ולהכין איתם מוזיקה מקצועית ברמה גבוהה? או שצריך להשתמש בכלים אחרים כדי להפיק מהמוזיקה את המיטב (הנסיון הרב שיש לי במוזיקה אלקטרונית היא סמפלים בלבד). 2. הבנתי שיש כלים וירטואלים (VSTI) מזה אומר? האם ישנם עוד כלים שניתן בעזרתם להכין מוזיקה חוץ מסמפלים וכלים וירטואלים? 3.נגיד שאני מכין מוזיקה בעזרת הסאונד שנמצא בקיובייס ... כלומר צלילים מוכנים וכדומה, ואני מכין מוזיקה ברמה מקצועית ורוצה להפיץ את זה הלאה ואולי אפילו לפרסם את הטראק. האם זה חוקי לפרסם טראק שהצלילים לקוחים מקיובייס? אני שואל זאת כיוון שבפרוטי ישנם צלילים מוכנים שממה שאני יודע לא רצוי לפרסם טראק שמבוסס על צלילים מוכנים של פרוטי... מה זה אומר לגבי קיובייס? 4. האם ניתן להכין בעזרת קיובייס טראקים ברמה גבוהה ומקצועית גם ללא כלים חיצוניים? ואם זה ניתן אז למה צריך גם כלים חיצוניים לחבר למחשב כמו סינטיסייזר וכדומה אם אפשר לעשות הכל במחשב ..? במה תורם הכלים החיצוניים והאם זה משתלם להשקיע בכלים חיצוניים? אגב, יש לי במחשב אורגן שמחובר למחשב, אני אוכל באורגן כדי להכין מוזיקה בקיובייס? אשמח לשמוע תגובות לשאלות שלי :)

HeavenlyB

New member
ההערה היחידה שיש לי בעניין הזה

המוסיקה המקצועית שאתה יכול להכין לא באה מהתוכנה, אלא ממך, המוסיקאי. אם תדע לנצל את הכלים שיש לך נכון, וליצור בעזרתם בצורה הטובה ביותר, זאת תהיה מוסיקה מקצועית. אתה יכול לעבוד עם הכלים הכי יקרים ומקצועיים בעולם. אם אתה לא מקצועי, שום דבר לא יעזור לך.

FaTRiX

New member
מי אמר לך שאסור לפרסם

צלילים שיש בקיובייס ובפרוטי? הרי אם הם נותנים לך צלילים הם מצפים שתשתמש בהם למשהו לא? עם איזה תוכנות אתה חושב שגדולי המוזיקה האלקטרונית משתמשים? רק בתוכנות כמו קיובייס ופרוטי. בפרוטי קצת פחות, אבל עדיין משתמשים. הכלים הוירטואלים (VST) הם תוספים לסיקוונסר שלך, יש תוספים שהם כלים, כמו סינטים שאתה יכול לעשות כל צליל שבא לך ויש תוספים שהם אפקטים. יש כל כך הרבה סוגים של פלאגינס כאלה שאתה יכול לעשות כל דבר שבא לך כמעט. וכל התשובות לשאלות שלך נמצאות בשרשורים, תעבור על הפורום ותמצא את כל התשובות לשאלות שלך.

X Slider

New member
למה נראה לך שגדולי המוזיקה משתמשים

בפרוטי וקיובייס?! יש עוד מלאן תוכנות שאפילו לא שמעת עליהן, שולא מגיעות לקרסול של קיובייס ובטח לא של פרוטי.. MOD, Virus, ועוד כמה... אותם צריך לקנות.

FaTRiX

New member
אם..

הן לא מגיעות לקרסול של קיובייס, ובטח לא של פרוטי (פרוטי עד כדי כך טובה?)... אז למה שאני אקנה אותן???

X Slider

New member
אוי אוי אוי

הפוך הפוך הפוך תהפוך את כל ההודעה. אפילו את הקטע של קיובייס, ובטח לא של פרוטי

FaTRiX

New member
בקיצור..

מה זה הMOD והVIRUS האלה... נשמע מעניין... אפשר להשיג אותן בארץ? איך זה שהן לא מוכרות? למה יש אותן אם יש קיובייס? מה היא לא עושה את העבודה? חשבתי שהיא התוכנה הכי חזקה היום... תפרט טיפה אם יש לך כוח ויש לך ידע...
תודה

X Slider

New member
כמו שהבנתי הן שימושיות

יותר לפסיכודלי וכאלה.. אבל גם לז'אנרים אחרים אני בטוח. אם אתה מכיר את תוכנת ACID גם היא טובה.

kundara

New member
אין כזה דבר "לפסיכודלי" נא לא למסור

מידע שגוי אסיד קקה!

X Slider

New member
אמרתי גם לאחרים..

פשוט כל אמן פסיכדלי שאני מכיר משתמש בה.

kundara

New member
שטויות שטויות עלינו נופלות

וירוס זה סינטיסייזר, על מוד לא שמעתי - כנראה לא מקצועית. עוד כמה ושלופמפא, קיובייס לוג'יק פרוטולס הם המובילות. קיובייס ולוג'יק- הרבה משתמשים בתחום האלקטרוני פרוטולס- יותר משתמשים באולפנים והקלטות לא יודעים לא עונים

kundara

New member
לא,

אני לא מכיר אף אולפן שעובד עם זה, זה כנראה עוד הלצה כמו שכתבת וירוס. אני דיי יודע איזה תוכנות קיימות בשוק, וגם את החובבניות

kundara

New member
קיובייס מגיעה כמעט ריקה

אני לא סבור שתוכל להרים בכלל משהו עם הכלים שנותנים לך (סינטי מסכן ומכונת תופים לפח) על VSTI קרא בשאלות הנפוצות אפשר להכין עם סמפלים מוסיקה ברמה גבוהה, אבל סמפלים זה מושג כללי מידי, דגימות של מה? ניתן לעשות טראקים ברמה מקצועית עם כלים וירטואלים, כלים חיצוניים עדיפים כמובן. המוסיקה היום מבוססת מחשב, והיפ הופ כמעט נטו סמפלים.

למעלה