שאלה של מתחילים....

sharshar

New member
שאלה של מתחילים....

מה ההבדל בין- הפרייה, השבחה והזרעה?? אני עדיין לפני תחילת טיפולים אבל עקב הדבקויות באגן הרופא שלי הכין אותי שכנראה נצטרך לחשוב בכיוון.... אני כבר כמה חודשים קוראת סמוייה בפורום ואיני יודעת מה ההבדל בין הטיפולים.....

סנונית 1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שהות קצרה כאן. השבחה: במידה ויש בעיית זרע הגבר נותן זרע במעבדה ומפרידים את הזרעים הטובים , המשובחים מאלו שפחות טובים כדי להבטיח סיכוי גדול יותר להריון. הזרעה: הזרעה טיבעית- לוקחים את הזרע המשובח ומחדירים עם קשית אל תוך הרחם. הזרעה נוספת המקובלת יותר פה בפורום האישה מקבלת הורמונים בצורת כדורים, זריקות לפי מה שהרופא קובע כדי שהיא תייצר כמה שיותר ביציות וברגע הביוץ מחדירים את הזרע המשובח לרחם. הפרייה: אותו תהליך כמו בהזרעה קבלת הורמונים ייצור רב של ביציות, שאיבת הביציות בהרדמה מלאה השבחת זרע וחיבורו במעבדה עם הביצית ואז החזרת התאים כמו בהזרעה לרחם. בהזרעה ובהפרייה הכל מלווה בדיקות דם וUS של הרופא. בהצלחה. נ.ב: מי שמצאה אי דיוקים מוזמנת לתקן.

פּוֹנְג

New member
אולי הכוונה הייתה להזרעה ללא השבחה

לצוואר הרחם בלבד מול הזרעה עם השבחה ולתוך הרחם עצמו. פונג - שבכלל לא ידעה שיש הזרעה של זרע ללא השבחה (קפוא מהאריזה
) עד שלא הגיעה לצאט. מצד שני באמת עדיף לא לדעת.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אני חושבת שכדאי שתהרי לפני שתספיקי ללמוד את ההבדלים
, עדיף להשאר בורה והרה. בכולופן, הפריה כהגדרה כוללת זה מצב בו הביצית מופרית, החל מיחסי מין, דרך הזרעה וכלה והפריה חוץ גופית- IVF. אבל בשימוש היומיומי אצלנו בפורום הכוונה לIVF, מצב בו הביציות נשאבות מתוך השחלות, מופרות במעבדה, והעובר שנוצר מהן מוחזר לרחם. על השבחה והזרעה קיבלת הסבר. בהצלחה נועם

למעלה