שאלה של מתחילים...

JayneCobb

New member
שאלה של מתחילים...

שלום רב

אחרי יותר מדי זמן, ויותר מדי קילוגרמים, החלטתי שהגיע הזמן שאחזור לרכב...
אני מחפש לקנות אופניים שיתאימו בעיקר לשני דברים:
1) המשקל שלי - כ 140 ק"ג (אבל בתקווה לאבד חלק נכבד ממנו בחודשים הקרובים).
2) השימוש העיקרי של האופניים יהיה נסיעות קצרות לעבודה ברחבי העיר, כלומר מדרכות וכבישים עירוניים, ובסופי שבוע קצת נסיעות בפארקים עירוניים ולאורך הירקון.

אשמח לעצה לגבי מה לחפש, וממה להיזהר כשאני הולך לחנויות, ובעיקר להכנה לגבי המחירים...יש לציין שהתקציב שלי לא גדול בכלל - סכום של בערך 2000 ש"ח צריך לכסות את ההוצאה כולה (אופניים + אביזרים נלווים כמו קסדה ומנעול טוב)

תודה לכל העוזרים.

steiff

New member
הכי חשוב: גלגלים ומזלג

בגלל המשקל חשוב שתקפיד לבחור אופניים על גלגלים איכותיים וחזקים, ומזלג קשיח צידית.
התקציב שלך די גבולי מבחינה זו, משום שמה שתקבל תמורתו זה את הסטנדרט.
מצד שני, הסטנדרט היום הוא גלגלים בעלי חישוק כפול, כך שבסבירות גבוהה הם ישרדו זמן רב כל עוד אתה מקפיד לרכוב בעדינות בלי מדרגות וקפיצות.
מזלג: במחיר הזה תקבל סטנדרט, שמשמעותו מזלג פשוט עם צינורות בקוטר 30 מ׳מ. חפש משהו עם צינורות עבים יותר 32 מ׳מ.

אם התחביב הספורטיבי הזה ימצא חן בעיניך אני מעריך שתרצה להשקיע בו יותר זמן וגם יותר כסף ואז תוכל לפנות לבחירה של גלגלים יעודיים ומזלג משופר שמותאמים למאמצים שמשקלך מפעיל על האופניים.

באשר לשלדה ולמערכות: אל תתעמק בזה יותר מדי. כולם יתאימו וההבדלים הם בגיאומטריה. בחר מה שנוח לך וחשוב שתבצע התאמת מידה בחנות. אין למותג ספציפי יתרון על אחר מבחינת השלדה, והמערכות שתקבל הן פחות או יותר אותו הדבר אצל כולם.

מעצורים: עדיף לחפש אופניים עם מעצורי דיסק.
א. כי יש להם לרוב כוח עצירה חזק יותר.
ב. כי במקרה והגלגל יפתח שמיניות הם ימשיכו לעצור ולא יושבתו. עד שתתקן את השמיניות.

oren_hershco

New member
כמה נקודות חשובות

רוכבים במשקל כבד מטילים עומס גדול מאוד על אופניים. כאשר מדובר על רוכב חסר נסיון, שעדיין לא יודע לרכב חלק במעבר כביש / מדרכה ומכשולים אחרים, חישוקים וחלקים אחרים יכולים להיגמר מהר מאוד.

כאשר מישהו כבד מחפש המלצה לאופני הרים (בתקציב כפול או משולש ממה שציינת) ההמלצה הכללית היא ללכת על אופניים המיועדים לשימוש קצת יותר אגרסיבי מהמתוכנן. ההמלצה הזו לא רלוונטית לך כרגע.

מה שיש בשוק בתקציב שציינת הוא:

א. אופני הרים, בד"כ עם שלדת אלומיניום ומזלג בולם זעזועים באיכות ירודה-עד-מחפירה.

ב. אופני עיר, לרוב עם שלדת אלומיניום (לעתים פלדה) עם מזלג קשיח.

מאחר והמזלגות באופני ההרים הנ"ל מלכתחילה גרועים, ועבור אדם במשקל גבוה יימעכו כליל, הייתי אומר שאופציה ב' עדיפה. אופני עיר גם מתאימים יותר לשימוש שתיארת (אין טעם להתגלגל על משטחים סלולים עם צמיגי שטח כבדים וקובייתיים, שאופני הרים מצוידים בהם). אופני עיר סבירים יעלו קצת יותר ממה שציינת, אבל במחירים האלה כל תוספת של כמה מאות שקלים מתבטאת באיכות רכיבים גבוהה יותר.

דוגמאות:
Kona
Specialized

יש לעוד הרבה מותגים אופני עיר סבירים במחירים דומים.

עוד נקודות שרלוונטיות לרוכבים במשקל כבד:

1. ייתכן שתרצה להחליף לאוכף רחב יותר. במעמד קניית אופניים חדשים זו בקשה מקובלת, וייתכן שייגבו ממך את מחיר ההפרש בלבד בין האוכפים.

2. חשוב להקפיד על לחץ אוויר מתאים בצמיגים. במשקל שלך ועבור השימוש שלך, כדאי למלא למקסימום הרשום על הצמיג (בד"כ 65PSI)

למעלה