שאלה של מתחילים

אילנה 261

New member
שאלה של מתחילים

אימי בת 83 אובחנה באלצהיימר . יש ירידה בזכרון ובתפקוד הכללי , אך בסך הכל עדיין אפשר לתקשר איתה די טוב והמצב הפיזי טוב. מוקפת ביחס חם ואוהב מצד בני המשפחה ובמיוחד מצד אבי שמטפל בה במסירות רבה עוזר לה להתלבש ,להתרחץ וכו" דואג לכל צרכיה הפיזיים והרגשיים. לאחר תקופה של מצבי רוח ודכדוך שכנראה נובע מכל שהיא מודעת למצבה, חלה הטבה בימים האחרונים וזה מוביל אותי לכמה שאלות- האם האיבחון במחלה הוא אמין וודאי? האם התרופות באמת יכולות לעזור למנוע הדרדרות ולשמר מצב קיים? האם היחס החם מצד בני המשפחה יכול להועיל במשהו? איך אפשר לדעת באיזה שלב של המחלה היא נמצאת ?

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אילנה 261

לפי התיאור שלך אמך אכן סובלת מדמנציה. עליייך לדעת כי בדמנציה יש שלבים כל זמן שאמך מטופלת בתרופות כמו : אביקסה, אקסלון ,ממוריט ,כדורים המעכבים את התדרדרות המחלה את תחושי כאילו המצב סטטי. אולם לא להיות באשליות . הכדורים הללו מעכבים למספר חודשים את ההתדרדרות בסופו של דבר הם כבר אינם מועילים ואת תראי את זה . זה השלב בו מפסיקים לתת תרופות ואז ההתדרדרות היא יותר מהירה. אתם מטפלים באמא טיפול מצוין היא נמצאת בביתה, בסביבה שהיא מכירה, עם האנשים האוהבים אותה מאד ובן זוג תומך. ודאי שיחס תומך ואוהב של המשפחה נותן שקט נפשי לחולה והוא יותר רגוע.אני מניחה כי היא גם מקבלת תרופות אנטי דיכאוניות לשיפור מצב הרוח. האבחן הוא אמין ומדויק ב-95%. האבחון של 100% הוא רק ביופסיה לאחר מות החולה המאשר כי החולה אכן לקה באלצהיימר. שולחת לך חיבוק חם של עידוד. אשמח לסייע לך בכל עת. זהבה

אני קוראת כאן מדי פעם ורוצה להוסיף.

דמנציה בגיל מבוגר יכולה להיות על רקע של גורמים שונים. אין לי ידע לפרט על הרבה מהם. אני יכולה כן לומר שיש תיסמונת שנקראת NPH - ה- H זה הידרוצפאלוס. יש למצב זה שלושה סימפטומים מובהקים - אחד מהם ירידה קוגניטיבית. שלושת הסימפטומים לא תמיד מופיעים בצורה מובהקת באותה מידת חומרה אצל כולם בשנים הראשונות של המחלה. ידוע לי שיש לפעמים פספוסים באבחון המצב הזה. זהו מצב שיש לו טיפול של ניתוח וכו' - רק שהטיפול הרבה פעמים כרוך בסיבוכים ואז לא עובד וקורה שנדרש עוד ניתוח - זה כבר סיפור בפני עצמו. יש דרך ברורה לאבחן את המצב הזה - באמצעות בדיקת דיקור מותני.

ענתי44

New member
שלום אילנה

כמו שנאמר האיבחון הוא אמין למדי. באיזה שלב אמא שלך רק הרופא שלה יכול לומר לכם ואני מתכוונת הרופא המתמחה באלצהיימר. לגבי התרופות המעכבות לזמן מה את הדרדרות המחלה, יש 2 אסכולות ברפואה אלו שמאמינים בהם ואלה שמטילים ספק. אבל רבים מבני המשפחות נותנים את התרופות כי הן לרוב לא מזיקות. אני מאמינה גדולה שאהבת המשפחה והרעפת חום ותשומת לב על החולה, כמו לזרום עם הרגעים הקשים של המחלה, מועילה. האם אמא שלך מקבלת שעות סיעוד של ביטוח לאומי? כי מגיע לה. וזה עזרה חשובה לאבא שלך בטיפול. אני גם מאמינה, לפחות עם אמא שלי, שמתן סדר יום קבוע ופעילות, כמובן מותאמת ליכולת ולצרכים של אמא מועילה. אצלנו זה השתתפות יום יומית לחצי יום במרכז יום מה שעושה טוב לאמא וגם לי כי אני פנוייה לענייני. אבל גם בבית ניתן ליצור בשבילה עיסוקים. אני קניתי משחקי זכרון וילדים למשל טרוויה לילדים ואני משתפת את אמא והאחיינים הקטנים שלי. זה עושה טוב לכולם. יש ימים שאמא בבית ואני נותנת לה משימות קטנות, תחת השגחה של אחד מאיתנו במטבח. למשל בהכנות לסדר פסח לקלף את הבצים ותפוחי האדמה. היא ממש נהנית. וברגע, כמובן, שנמאס לה מפסיקים. טיול יומי מחוץ לבית, או כל פעילות שעושה לאמא טוב. במה המשפחה עוד יכולה לעזור? בלשמור על אבא. לבדוק שהוא בסדר, להחליף אותו מידי פעם ולקחת אותו לפעילות מחוץ לבית, בלי אמא.

למעלה