שאלה של מתחילים

שאלה של מתחילים

מצאנו בית קרקע שמצא חן בעיניינו. מדובר בבית שעבר שיפוץ רציני לפני כמה חודשים. אני לא בטוחה מה סדר השלבים שבהם עליי לפעול. ואסביר למה הכוונה. אני רוצה להביא מהנדס בנייה שיבדוק את יציבות וחוזק המבנה, בדיקה מול הרשויות שהתוספות בנייה נעשו במסגרת החוק והתשלום למנהל סודר. בדיקת רישום בטאבו.. ובטח יש עוד מליון דברים שצריך לבדוק שאפילו לא חשבתי עליהם. וגם אני רוצה לעשות איזשהו שינוי באבמטיה ובמטבח, כפי הנראה התשובה היא אדריכל... מה עושים לפני מה, איזה ניירת אני צריכה לבקש לראות מהמוכר, עו"ד מטעמי במה הוא מטפל ....? אשמח לקבל הכוונה והמלצות

binbal3011

New member
שלבים

שלב א' - גשי לעיריה/מועצה ובקשי את תיק הנכס והתכניות שהופקדו. אפשר לראות שם את תכנית הבית שאושרה. מה שלא בתכנית נבנה בלי רשיון... שלב ב' - תוציאי נסח טאבו (עולה 10 ש"ח) של הכנס. אפשר באינטרנט באתר רשות הדואר. שם כתוב של מי הנכס, האם יש עליו משכנתא, מצב מול המנהל וכו'. שלב ג' - מצאי מהנדס שיבדוק את התכניות ואת המבנה וחוזקו. שלב ד' - מצאי מעצב פנים, בהנחה שאת לא עושה תוספות לבית אלא רק שינוי פנים מספיק מעצב. שימי לב שלא תוכלי להרוס עמודים אלא רק להזיז קירות. הכי חשוב - קחי עו"ד מתמחה בנדל"ן שיסגור לך את העסקה כמו שצריך. בהצלחה!

למעלה