שאלה של מתחילות....

שאלה של מתחילות....

שלום לכולן (ובהצלחה...) אני עדיין לא בשלב של להתחיל עם הניסיונות, אבל כבר הגעתי לשלב שבו אני רוצה... קראתי גם פה וגם בפורום הריון ולידה הרבה דברים ונותרתי מבולבלת מעט... היידה לשאלות:
אני כרגע עוד לוקחת גלולות ובכל זאת מצליחה לזהות את ה"הפרשות המדוברות" משיטת חום השחר (אני לא מודדת חום, רק מזהה את ההפרשות) האם בכלל בעת נטילת גלולות מתקייים ביוץ?
היות ואני "משתוללת" לי להנאתי במהלך החודש עם בנזוגי החביב, האם אין סיכוי שבעצם ההפרשות שאני רואה מושפעות מנוזל הזרע?
כמה זמן להערכתכם חשוב להתחיל "להתכונן" לפני התחלת הניסיונות בפועל? (יש לי עוד "ים" זמן עד שהנושא יהיה רלוונטי, היות ואני סטודנטית...
) תודה מראש על התשובות, ובהצלחה לכולן... רעננה כל היום...

מעיןבר

New member
הי לך רעננה...

כמה תשובות:
גם עם הגלולות יש הפרשות, הן נובעות מההורמונים שבגלולות עצמן אבל אם את מקפידה לקחת אותן כסדרן אין ביוץ. החודש שלאחר הפסקת הגלולות זכור לי כאחד החודשים היבשים בחיי (לא הייתי צריכה תחתונית).
ההפרשות אין מקורן בנוזל הזרע, פרט לבערך שעה אחרי קיום יחס המין שאז הכל יוצא בחזרה החוצה במה שנקרא "שטף ההחזר".
עניין ההכנות תלוי בך. יש דברים שיש להם זמן מוגדר ויש דברים שאת יכולה לעשות כרצונך, למשל - חומצה פולית מומלץ להתחיל לקחת 3 חודשים לפני הניסיונות, מצד שני יש שהתחילו לקחת רק עם זיהוי ההריון. אם עשית בדיקה לאדמת ונמצאת לא מחוסנת ובחרת לעשות חיסון אז יש להמתין 3 חודשים. בדיקות גנטיות או בדיקה אצל רופא השיניים את יכולה לבחור מתי ואיפה לעשות לפי מה שנוח לך.

פּוֹנְג

New member
בנוסף על מה שמעין כתבה,

רק קחי בחשבון שלא תמיד מיד עם הפסקת הגלולות מצליחים להכנס להריון. לפעמים הגוף צריך הרבה זמן על מנת להתנקות. אני חושבת שאם תדעי את זה, יהיה לך קל יותר להתמודד עם העניין. אבל אני מאחלת לך שאת תהיי מבין אלו שנקלטות מיד עם הפסקת הגלולת

למעלה