שאלה של מתחילה

robin31

New member
שאלה של מתחילה

התינוקת שלי בת חמישה ימים. שוקלת 3.380. כל הנקה לקוקחת לי איזה שעה+ על ציצי אחד. היא נרדמת לי על הציצי ומדי פעם מתעוררת לוקחת שלוק וחוזרת לישון. השאלה שלי היא מתי אני יודעת שהיא סיימה בהתחלה היא שחררה לבד עכשיו כבר לא.והאם להציע אחרי זה גם את השני. ועוד שראלה בלילה האחרון היא פשוט ינקה כל הלילה שעה +על ציצי אחד שמתי אותה בעריסה היא התעוררה אחרי זמן קצר שוב ואז נתתי לה את השני וככה כל הלילה ...היא לא הסכימה לישון... האם זה נורמלי או שאני צריכה לא לתת לניוק כל כך הרבה?

מינימי2

New member
כמה דברים

קודם כל מזל טוב
מה משקל הלידה של ביתך? מתי שקלת אותה לאחרונה? כמה דברים לגבי הנקה - 1. הנקה לפי דרישה - כלומר בכל פעם שהתינוק רוצה לינוק נותנים לו. התנהגות זו תבטיח שיקבל את כל כמות החלב לה הוא זקוק ושייצור החלב יתאים לצרכיו. 2. כשהתינוק יונק חלב מן השד באופן פעיל כל הלסת התחתונה שלו עולה ויורדת, אם תקשיבי תשמעי קולות בליעה. לפעמים תינוקות ממשיכים למצוץ את השד מבלי לאכול מה שמאופיין בתנועות מציצה שטחיות ללא בליעה קצבית. 3.. ניהול הנקה נכון - להתחיל הנקה מצד אחד עד שהתינוק מסיים (נרדם או עובר למציצות שטחיות למשך זמן מה). כשזה קורה מרימים לגרפס, אם הוא רדום מחליפים טיטול כדי לעורר אותו מעט ומציעים צד שני. 4. ייתכן שתינוק ירצה להיות כל הזמן על השד. זה יכול לנבוע מכך שהוא רוצה לספק את יצר המציצה (וזה בסדר אם מתאים לך. אם לא נסי להרגיע באמצעים אחרים כמו נדנוד, נשיאה במנשא... מוצץ לא מומלץ לשימוש כל כך מוקדם כדי לא לגרום לבלבול עם טכניקת היניקה). ייתכן שהתינוק יונק בכזה רצף כיון שהוא יונק באופן לא כל כך יעיל ולוקח לו זמן רב לקבל את כל החלב לו הוא זקוק. האם יש 5-6 טיטולי פיפי ביממה? האם יש 3-4 טיטולי קקי ביממה? מה משקל הלידה ומתי שקלת אותה לאחרונה?

robin31

New member
תשובות...

משקל הלידה-3670 משקל היום-3380(היינו בטיפת חלב) קקי ממש עכשיו זו הפעם הראשונה שראינו קקי. האם לארוך כל ההנקה צריכה להיות בליעה קצבית או שהיא נרדמת ואז ממשיכה זה בסדר?

מינימי2

New member
ממשיכה...

תראי... עד סביבות גיל 10 ימים מצפים שתינוק יחזיר את משקל הלידה שלו. כמו כן אמורים להיות בסביבות 4 טיטולי קקי ביום כמדד לכך שהיא מקבלת מספיק חלב, לפחות 5-6 טיטולים ספוגים פיפי. נתונים אלה, בנוסף לעובדה שהיא יונקת כמעט בלי הפסקה ולמשך זמן ארוך עלולים להצביע על בעיה מסויימת בקבלת החלב, מה שמחייב פניה ליועצת הנקה מוסמכת. באיזה משקל השתחררתם מבית החולים? האם יש לך פצעים בשד או כאב בהנקה?

robin31

New member
ממשיכה...תודה..

משקל בשחרור-3380 אין לי כאבים או פצעים אבל מאז שענחת לי שמתי לב שהיא איזה 10דקות ממש אוכלת ואח"כ סתם מוצצת.

מינימי2

New member
אם כך

מאז השחרור היא לא עלתה במשקל... המשיכי לעקוב אחר המשקל, וודאי שיש 3-4 טיטולי קקי ו-5-6 פיפי. אלה מדדים לכך שהיא מקבלת מספיק חלב. את כותבת שהיא אוכלת 10 דקות ממש ואחר כך רק מוצצת. נסי לנתק אותה ע"י שחרור הואקום (זרת בזוית הפה שלה כדי שיכנס אויר), להעלות אותה לגרפס ולהציע צד שני (אם היא רדומה החליפי קודם טיטול). האם את מציעה שני צדדים בכל הנקה? אם לא, הקפידי להציע ותני לה להחליט אם לאכול גם מהצד השני או לא. כשהיא מסיימת לאכול גם מהצד השני נסי לנתק אותה בעדינות והמשיכי להחזיק אותה עוד זמן מה וראי אם על הידיים היא רגועה. אם כן, ייתכן שהיא פשוט רוצה להמשיך לחוש בחום ובקרבה אלייך ולא רוצה לשכב לבד בעריסה, מה שטבעי ונורמאלי, וגם לכך יש פתרונות אפשריים...

למעלה