שאלה של מתחילה...

Yagelsmom

New member
שאלה של מתחילה...

היי הבן שלי בן 5 חודשים, ואך ורק יונק... הוא עוד לא אכל מבקבוק.... החלתתי שהגיע הזמן לשאוב. קניתי את האוונט ידנית כי אין לי כוונות לשאוב את כל הארוחות שלו, רק פה ושם, אולי ארוחה ביום... אז שטפתי את המשאבה והרכבתי... ושאבתי... 10 דקות רק 20 מ"ל... זה הגיוני לפעם הראשונה? זה לא היה החלב של על הבוקר כי נראה לי שאז יש הכי הרבה חלב, אבל עדיין... אז השאלה שלי היא - האם זה נורמלי, 20 ס"ס ב10 דקות? לכמה זמן אני אמורה לשאוב? ומתי? אחרי שהילד יונק? אני רוצה ליצור סטוק קטן בשביל מצבי חירום וגם בשביל לערבב עם המוצקים.... עצות? תודה

שאלה של תזמון..

אם שאבת (לא בבוקר) מיד אחרי הנקה ומאותו צד ממנו ינק תינוקך (וכזכור, לתינוק בלבד יכולת 'לרוקן' את השד) הרי שהגיוני מאוד שהכמות תהיה קטנה ו- 20 מ"ל היא אפילו כמות מכובדת בנסיבות שכאלה. כדי ליצור סטוק קטן מומלץ לשאוב בשעות הבוקר את הצד שממנו התינוק לא ינק ואף להוסיף שאיבת לילה, בהנחה שהוא לא מתעורר לינוק כל שעה-שעתיים. מאחר שהפרולקטין הוא הורמון שמופרש בעיקר בשעות הלילה הרי שייתכן מצב של מלאות גם במהלך שנת הלילה שלו, אז אם הוא מאפשר לך הוסיפי שאיבת לילה. עד שתגיעי לסטוק המיוחל הגוף 'יבין' שעליו לייצר חלב לשאיבה הזו. אם את חוזרת לעבודה ולא תהיי זמינה להנקה במשך שעות היום כדאי להכין סטוק לימים הראשונים - שבוע-שבועיים לא יותר - עד שתגלי איזו כמות הוא צורך בהיעדרך ואם את מצליחה לספק לו אותה בחלב שאוב טרי. אחרת, אם זו רק שאיבה פה ושם הרי שהאוונט הידנית תוכל לעמוד במשימה, ואף סטוק קטן יותר יוכל להספיק. לשיקולך.

Yagelsmom

New member
אז ככה

שאבתי אחרי שהוא ינק אבל מהצד שהוא לא ינק... הוא בדרך כלל יונק רק מצד אחד. 20 מ"ל זה ממש קצת... לא?

שאיבה היא מיומנות נרכשת...

לרוב בשאיבות הראשונות לא יוצא הרבה. אל תסיקי מזה על ייצור החלב שלך, וגם לא על הצלחת השאיבות מאוחר יותר. כמו שכתבה לך בהודעה שמעליי, אם תתמידי לשאוב מידי יום בשעה דומה (ורצוי בבוקר), גופך ילמד לייצר חלב נוסף לשאיבה הזו. כמו כן, השדיים צריכים להתרגל לצורת שאיבה שונה מיניקת התינוק, וגם לזה צריך לתת זמן, סבלנות, ובעיקר התמדה.

למעלה