שאלה של מתחילה...

שמופית

New member
שאלה של מתחילה...

האמת - עדיין לא התחלתי. אני רק מגששת את דרכי ומנסה למצוא מורה הוגן והגון בין כל השרלטנים. האם יש סוגים שונים של רייקי כמו ביוגה ? מה זה הרייקי אלאיונס ? פגשתי מישהי שהעידה על עצמה כמסטר לרייקי ואמרה לי שהיא מעבירה רייקי 1 ורייקי 2 ביחד, ב 4 פגישות של 4 שעות. לי זה נשמע מעט, ושמעתי גם שצריך לפחות חודש בין קורס אחד לשני. האם זה נכון ? איך אני יכולה למצוא מדריך אמין ? תודה על תשובותיכם !

שלום רב מתחילה.

אכן שאלות רבות עולות בדרכם של מתחילים. באופן עקרוני, הזמן הנדרש בין רייקי 1 לרייקי 2 לרייקי 3 ורייקי מאסטר הוא על מנת להפנים ולתרגל את הרייקי. רייקי מחולק ל4 רמות מסיבה פשוטה. רייקי 1 -הרמה הפיסית. רייקי 2 -הרמה הפיסית והרגשית. רייקי 3 - הרמה הפיסית הרגשית והמנטלית. רייקי מאסטר- הרמה הפיסית, הרגשית, המנטלית והרוחנית. הזמן הנדרש בין רמה לרמה הוא להפנים את היכולת לאותה רמה. אם רמתך גבוהה דייה, והמורה טוב דיו, הזמן הזה בטל. אך אין זה אומר כי מלמדים את 2 הרמות יחדיו. ובוודאי שלא 2 רמות ב-4 פגישות. מעבר לכך, אני מציעה לך לא לייחס חשיבות לתוספת שבאה ליד הרייקי. רייקי הוא רייקי, רייקי היא דרך חיים. וכל התוספות הנלוות מסביב מעידות על חוסר ידע בנושא. ישנם מורים שמלמדים רייקי ומאחר ואין להם ידע מספיק הם מוסיפים את הקריסטלים בפנים, או דוחפים את המטוטלת, או כל דבר אחר שיסיח את דעת התלמיד מהמהות. איך בוחרים מורה אמין? שוחחי עם המורה. שוחחי עם הרבה מורים. עם כמה שיותר מורים. המורה שיעלה בך הכי פחות סימני שאלה, הוא המורה שאותו עליך לבחור. אם שוחחת עם מורה ויש לך עדיין שאלות שלא קיבלו מענה, העלי ספק באותו מורה כי זה ספק השאלה. אם את מחפשת ללמוד רייקי, למדי רייקי נקי, ללא תוספות, רייקי טהור. ראי אחות יקרה כי רייקי הינה דרך חיים, דרך טובה וברוכה היא, דרך שיש בה אור ואהבה לרוב, דרך שיש בה עוצמה, בריאות, איזון, דרך חשיבה אחרת מהמקובל והמורגל בחברה. רייקי היא דרך בטוחה להולכים בה מטוהר ולא בכאילו. בחני טוב, ולכי עם צו ליבך. ברגע שליבך ירגיש נכון, זה המורה הנכון. עוד דבר, מורה טוב ואמין, בזמן בין מפגש למפגש, מבקש את התלמיד להכין תיק עבודה, ללא תיק עבודה-מחקר, לא מקבלים תעודה. זו דרך אחת לבחון עד כמה המורה מתייחס ברצינות לתלמיד ולדרך. מברכת את רצונך לבוא בדרך ניפלאה זוץ. בברכת אור ואהבה בת חן נמהסטה...

אוריתהה

New member
גם לי שאלת מתחילה

איך את משלבת את הרייקי כדרך חיים אני לא מרגישה שינויי אולי הזמן קצר ואולי לא יודעת את יכולה לפרט ושאלה נוספת האם יש ספרות בעברית טובה על הרייקי

שלום רב אוריתהה

כאשר קמים בבוקר, ומודים על עוד יום שניתן לנו במתנה, ומשננים את חמשת העקרונות של מיקאו אוסואי, ומיישמים אותם נכון לאותו יום, הופכים את הרייקי כדרך חיים, זה די פשוט, ויישומי. זמן, לכל אחד יש את הזמן והקצב משלו, אל דאגה אחות יקרה, זמנך זלך יגיע גם. שינוי מתחולל אם משנים הרגלי חשיבה ותבניות חיים ישנות. לגבי ספרות בעברית, צר לי, לא נוגעת בספרות ישראלית כי יש לי בעיה עקרונית עם התרגומים הישראליים מערב, לא מדייק בדברי המזרח. מאחלת דרך צלחה ברוכה תהיי בדרך יפה זו מחבקת באהבה בת חן

אוריתהה היקרה

הרייקי כדרך חיים: על ידי טיפול אישי בוקר וערב ורואים נפלאות: תנוחה מס´ 1 : ידיים מאחורי הראש. יעיל ל: רגיעה, בעיות שינה, כאבי ראש, מחלות עיניים, התקררות, התעטשויות, מחלות בטן, פחד, אסטמה, תסמונת נשימת יתר (היפר ונטילציה) בחילות, הקאות. תנוחה מס´ 2 : ידיים על העיניים. יעיל ל: עייפות, לחץ, התקררות, סינוסים, מחלות עיניים, חוסר יציבות, רעילות, אלרגיות, מחלות כרוניות, תסכול, קוצר ראיה. למרכיבי משקפיים עלולים להיות מופתעים שהמספר יקטן. תנוחה מס´ 3 : ידיים על צ´אקרת מקלעת השמש. יעיל ל: קיבה, שלווה פנימית, מחלות פנימיות, קלקול קיבה, צרבת, דיכאון, טחורים, חילוף חומרים. מומלץ לבצע את הטיפול האישי לפחות פעמיים ביממה: בבוקר לפני הקימה ובלילה לפני השינה. כמו כן על ידי הפנמת חמשת העקורנות של אוסואי והעברתם הלכה למעשה: רק היום ארפה מהכעס רק היום ארפה מהדאגה הבע הכרת תודה על כל דבר כבד את הוריך, מוריך, חבריך וכל הסובבים אותך הרווח לחמך ביושר. לגבי ספרות בעברית: ישנו ספר מדהים וטוב על הרייקי שאני ממליץ עליו: רייקי - אנרגיית חיים אוניברסאלית של בודו ג. בגינסקי ושלילה שרמן בתקווה לשינוי חיובי לעולם כולו חג אורים שמח מי יתן שכל נר ונר שהדלקת יגשימו לך את כל משאלות ליבך לטובה ולברכה אורי וטוב אוריאל מעוז

שמופית היקרה

בניגוד למה שבת חן אמרה, לרייקי המסורתי יש שלושה שלבים: רייקי 1: בו לומדים את ההיסטוריה של הרייקי, הצ´אקרות כיצד לעשות את הטיפול האישי, הטיפול הבסיסי, הטיפול בכאב ממוקד, הטיפול במערכת החיסונית וההורמונאלית והטיפול המלא. ברייקי 2: לומדים את הסמלים, הסמל הראשון לחיזוק אנרגיית הרייקי, הסמל השני הסמל לטיפול מנטאלי והסמל השלישי הסמל לטיפול מרחוק. בקורס כמובן לומדים את השימוש בהם ובאיזה מצבים אישי ובזולת. השלב השלישי הוא שלב המאסטר שבו לומדים את סמל המאסטר שעימו מבצעים את החניכות, לומדים את החניכות של השלבים השונים ואת כל חומר הלימוד של כל השלבים. שלב זה נועד אך ורק לרוצים ללמד רייקי! אין טעם לעשות שלב זה אלא אם רוצים ללמד אין יותר כוחות למאסטר משלב רייקי 2. בארצנו בעלת ריכוז גבוהה של אמאות יהודיות הרוצות תעודות על הקיר, נוסף להנאתו שלב נוסף ואפילו שלבים נוספים שלב מאסטר מטפל ומאסטר תלמיד ואף נוספו להם סמלים ושלבים, ומכיוון שארצנו היקרה היא אחת הארצות שהרייקי מאוד מפותח בה השלבים הנוספים התפשטו לארצות אחרות, שהכסף מדבר. נקודה נוספת: הרייקי מאוד "טכני" כשיטת טיפול וניתן ללמדה בפרק זמן יחסית קצר, העבודה הרוחנית בצידה תלויה אך ורק בתלמיד. אלה הרוצים להיות "גורו" ולקבץ סביבם תלמידים הרבה מלבים את תלמידיהם לאורך כל דרכם הרוחנית ועל פני שעות רבות. אישית אני חושב כדברי רבי נחמן מברסלב "אל תשאל את הדרך ממי שיודע - אחרת כיצד תטעה?" כל אדם הוא דרך מיוחדת ובעל דרך וזמן התפתחות שונה. אישית אני מלמד ונותן את ה"כלים" ואידך זיל גמור... כל אדם משוחרר לדרכו ההתפתחותית ואם בהדרכה רוצים דלתי פתוחה. אור וטוב אוריאל מעוז

למעלה