שאלה של מתחילה

שאלה של מתחילה

אני רוצה לעשות רישיון על 150 סמ"ק. אין לי בכלל (!!!) רישיון על אופנוע. הבנתי שחובה לעשות מינימום 15 שיעורים שכל אחד מהם עולה בסביבות 75 ש"ח. יש לי כמה שאלות: 1. כמה נראה לכם צריך לעלות כל הסיפור כולל רכישת אופנוע וביטוחים... כמה כסף להכין בצד בשביל כל זה? 2. האם יש אפשרות לעשות את כל השיעורים ביום יומיים ולגמור עם זה? 3. האם זה שיש לי רישיון לרכב יעזור לי או שזה ממש כמו להתחיל ללמוד לנהוג מחדש? זה אמור להיות "קשה"? 4. איפה אתם ממליצים לקנות אופנוע 150 משומש במצב טוב, עד 7000 ש"ח? (אם יש דבר כזה בכלל...) 5. מישהו יכול להמליץ על בי"ס לנהיגה הוגן באיזור רמת גן / קריית אונו? תודה, מיקה.

שתהיי בריאה

עוד לא התחתנת וכבר את רוצה בית עם ילדים... סבלנות.. דבר ראשון השאלה שלך כללית מידי.. אבל בכל זאת ננסה.. שיעורי נהיגה לפי הערכתי יכול לצאת 1000+ תלוי בך כמה הפלוס ביום יומיים לא תוכלי לסיים את זה אבל בשבוע שבועיים יותר הגיוני, ושוב.. תלוי בך זה שיש לך רישיון לרכב יכול לעזור לך רק בהוצאת רישיון ל 50 סמ"ק.. לגבי עד 500 מה שאת צריכה זה יכול לעזור לך בחוקי התנועה וכמו כן את פטורה מתאוריה. לגבי קניית אופנוע.. קודם תוציאי רישיון.. אחרי זה נדבר.... אל תשכחי ציוד נוסף חובה לאופנוע שזה קסדה מעיל וכפפות.. נשמע לך מיותר? חבל!!! ציוד הכרחי לא כדאי לוותר.. וגם זה הוצאה שלא יורדת מ 1500 שקל במקרה הזול מאוד.. בכל מקרה בהצלחה יקירתי, ניר.

tygger

New member
נתחיל בהתחלה כמו תמיד.

רישיון ל150 סמ"ק אין דבר כזה ופעם אחרונה שאני בדקתי לפני שעושים רישיון לאופנוע, אז לאף אחד אין רישיון... הרישיון שאת חושבת עליו הוא ככל הנראה עד 500 אוטומט. לדעתי, בזבוז של כסף. אם תחפצי באופנוע יום אחד או סתם איזה קאסטום (שזה ממש דומה לאופנוע
) קטן וחביב, אז מה תעשי שוב רישיון? 1. מחירי רישיונות משתנים בין מורה נהיגה אחד לשני ולטעמי גם לא מסתכמים בכך, כי אם רק לאחר שתעברי קורס רכיבה אמיתי אצל גידי פרדר. ממליץ לך בחום לקחת את זה בחשבון. ביטוח מעל 50 סמ"ק יעלה לך 3200 ש"ח בערך לחובה. צד ג' בממוצע עולה 500 ש"ח עם עליות של עד 200 A"ח וירידה של 100 ש"ח בערך. 2. לא! לשבת על האופנוע יומיים רצופים, בהנחה שיש לך 15 שיעורים לבצע. ביום יש 24 שעות, מהן נניח מורה הנהיגה עובד מ8 בבוקר עד 18:00 בערב, אז כל שיעור הוא 45 דקות. את צריכה אז לחלק את הזמן ל11 ורבע שעות על האוכף. את לא תצליחי לעבור את הטסט רק בגלל שהישבן שלך יהיה מיובש לגמרי. 3. רישיון לרכב יעזור לך לקרוא את הכביש בצורה עילגת. זה הכל. יש הרבה מאוד דברים שצריך ללמוד, ואותם מורה הנהיגה לא מלמד. מה שכן, את צריכה ללמוד איזה הגז, הבלמים, המצמד וההילוכים (אם יש)ץ. אם יש לך רישיון מעל לשלוש שנים את פטורה מתיאוריה. 4. אין אופנוע 150 משומש. יש קטנועים כאלה. אותם תוכלי למצוא או בסוכניות תיווך, או אצל אנשים פרטיים. קיימים לוחות בפורום, ובעולם מליון מקומות בערך. מחירון גם יש באינטרנט. 5. סליחה, אבל את האיזור הזה אני לא מכיר ויבואו אחרים ויענו.

טימאק

New member
תיקון בענין התאוריה

אני קיבלתי פטור מתאוריה אחרי בערך שנה!

פטור מתאוריה יש לכל נהג רכב 4 טון+

פטור מתאוריה יש לכל אחד שיש רשיון לרכב 4 טון ומעלה. ולגבי השאלות שלך, ראיתי שקיבלת תשובות דיי הולמות :. ולגבי הרשיון... תוך יומיים... בואי ננחת לכדור הארץ.... ונשוב להיות הגיוניים במידת האפשר... :) בהצלחה עם הרשיון!!! וגם עם רכישת האופנוע :) ולא לשכוח... אם יש טיול... אני שם !!!!.

natibar

New member
רשיון

התאוריה נשארת אותו הדבר מהאוטו ולא צריך לעשות שוב. לכלי שאת רוצה יש שתי אפשרויות לרשיון: 1. רשיון עד 500 אוטומט 2. רשיון עד 500 הילוכים בקרית אונו אני מכיר 2 מורי נהיגה: 1. גד(יושב ליד גן הגיבורים אם את מכירה. 2. דני ערוסי. אם את לומדת על הילוכים, אז לדני יש כלים יותר חדשים וידידותיים אבל אם על אוטומט אז הכלים אותו הדבר. אני אישית למדתי אצל גד, כי הוא עשה לי בקבלנות עד 2 טסטים קבלנות יוצא יותר טוב כי לא כולם עוברים טסט ראשון. אני עברתי טסט שני. רק שתדעי שלא משנה אצל איזה מורה את לומדת, חוץ מהקלאצ' וההילוכים המור לא מלמד אותך כלום, כל מה שתלמדי זה מנסיון של חברים אחרים שכבר עשו רשיון, ואני מדבר לא רק עליי, אלא גם על אנשים שלמדו אצל מורים אחרים. ואגב, מאיפה את בקרית אונו?

תודה -אתם ממש חמודים!

אחלה תשובות! עזרתם לי מאוד. יריבוס -
, נעים להיפגש שוב...ונראה לי שדווקא עם אופנוע, בעיות החנייה שלי במכללה יפתרו

זהר זהר

New member
יש מורים , מעטים, שמלמדים רכיבה

כדאי ללמוד אצלם כי ההתנסות על הכביש ועם חברים עולה ביוקר במקרה של טעויות. כישלון במבחן המעשי בכביש עלול להיות הכישלון האחרון בחיים. מי שמתייחס לעצמו בזלזול יכול כמובן לחסוך במקצועיות הנדרשת מרוכב כדי לשרוד . זכרו : הסיכוי של רוכב למות בכביש הוא פי שניים משל נהג ברכב פרטי. גם עצמות שבורות ופנים משופצות אינם שמחה. קחי אחריות לחייך והתייחסי לרכיבה ברצינות או וותרי על העניין. ובאשר לרישיון: לטעמי אם ממילא את מתכוננת לרכב על קטנוע הוציאי על רשיון אוטומטי , רכשי מיומנות ושרידות בכביש ואם יבוא לך לשדרג עשי זאת בזמן הנכון כשיש לך כבר ניסיון וגם ציוד מיגון מלא. יותר אופנוע , בדרך כלל, יותר סיכון. במיוחד בכביש.

למעלה