שאלה של מתחילה

רונית1123

New member
שאלה של מתחילה

היי לכולם פה
חייבת לומר שקוראת אותכם לא מעט ונהנית מכל רגע

שאלתי היא כזו.
לפני חצי שנה התחלתי ספורט אופניים שמתבטא בזה שאני שוכרת "תל אופן" פעמיים בשבוע ועושה מסלול מפארק הירקון עד תל ברוך וחזרה. לא רציתי להשקיע ולקנות לפני שאני רואה שאני אכן מתמידה בזה.
לאחר חצי שנה של התמדה והנאה החלטתי להשקיע והתחלתי לשאול ולהתייעץ ויצאתי רק מבולבלת יותר.
המסלול שאני עושה זה רק ורק שבילי אופני של פארק הירקון. פה ושם גם סתם נסיעות אישיות בעיר וזהו. לא שום נסיעת שטח מעבר לשבילים שבפארקים ומידי פעם גם יורדת לשבילי עפר כמו השביל שבפארק הירקון שצמוד לשביל אופנים הרשמי.
קבלתי 3 דעות
1. שאני צריכה אופני כביש כי המסלול ברובו הוא מאספלפט כמו כביש.
2. לקנות אופני שטח כדי לנצל את מלא העוצמה שאני יכולה לקבל
3. שבדיוק בשבילי יש את אופניים היברידיים לעיר ובפרט בדגמים שבהם ניתן לשלב אופני עיר ושטח
הקיצ' התבלבתי לגמרי.
דעתי האישית נוטה לאופניים היברידיים כמו זה למשל :
http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1306&ArticleID=6213
שמשלבים שטח ועיר אך לא ממש יודעת אני צודקת. והאם זה באמת מתאים למסלול הנ"ל

תודה מראש אשמח לקבל מנסיונכם/ן

נ.ב התקציב שלי עד 2000 ש"ח +-

Plumber83

New member
לדעתי את צודקת

אופניים היברידיים זה מה שאת צריכה.
אולי בגלל התקציב הנמוך יחסית, שווה לוותר על דגמים עם בולם זעזועים קדמי ולקחת זוג היברידי ללא בולם.
שווה לקחת זוג מהחנות לסיבוב ולראות אם הבולם עושה הבדל רציני מבחינתך.

אופני כביש בכל מקרה לא הייתי קונה במקומך כי את נוסעת לא רק בכביש (קצת שבילי עפר) ומאחר שאת לא רגילה לכידון של אופני כביש שדורש תנוחת ישיבה שונה שלא כל אחד אוהב.

טרק מוכרים אופניים היברידיים משני הסוגים. עם בולם (סדרת DS) ובלי בולם (סדרת FX)

http://www.ctc.co.il/category/city-bikes/dual-sport/
http://www.ctc.co.il/category/city-bikes/sports/

ההמלצה שלי היא ללכת לחנות של טרק ברחוב החשמונאים ולעשות סיבוב על אופניים משני הסוגים בתקציב שלך. אחרי שתסגרי על הקטגוריה, אפשר לבדוק בשאר החנויות ברחוב את הדגמים המקבילים שלהם. למיטב זכרוני רק טרק ומרידה מחזיקים דגמים היברידיים עם בולם, הסוג בלי הבולם נפוץ יותר.

The Pinky P

New member
אין מה להתבלבל...

את הולכת לבדוק את כל האופציות על ידי רכיבה קצרה
ורואה מה הכי נוח לך ועל איזה זוג את מרגישה הכי בנוח.

אופני כביש בטוח שלא אך גם יכול להיות שלא תרגישי בנוח על ההייבריד
משום שהתרגלת לאופניים של תל - אופן שהם פחות או יותר בעלי תנוחת
רכיבה ממש נוחה ולא "ספורטיבית" כמו ההייבריד.

בתל אופן נהינת גם מגלגלים וצמיגים מאסיביים (יחסית להייבריד) מה שתרם רבות לתחושת הביטחון וליציבות שלך על הקרקע, בהייבריד הסיפור הוא שונה,על אחת כמה וכמה באופני כביש.

נא ללכת לעשות סיבוב על כל הסגנונות ולראות למה את הכי מתחברת.

טיפ קטן - התקציב שלך הוא נמוך יחסית ובגלל זה לא הייתי מכוון לאופני נישה "מיוחדים" כמו הייבריד אלא הולך על זוג 26 (גודל גלגלים) שגם יתאים למידותיך
וגם יהיה זול משמעותית מאופניים "מיוחדים" למיניהם.

The Pinky P

New member
אני במקומך,דווקא הולך על משהו כזה -

http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1383&ArticleID=6992

אופני זנב קשיח שבנויים בצורה יותר נוחה בשביל נשים,
צמיגים טיפה יותר רחבים - זה היתרון המרכזי בשבילך משום שהצמיגים
הדקים שבאים על הייבריד אמנם יכולים להיות טובים על האספלט אך
מעבר לכך הם יכולים להיות סיוט, על אחת כמה וכמה לרוכב פחות מנוסה.
יש בולם קדמי שיכול רק להוסיף ולא לגרוע משום שנכון לעכשיו, בשבילך, אין רלוונטיות ליתרונות של ניצול אנרגיה,משקל ושאר התפנפנויות.

אלו אופניים שירצו אותך בכל דרך שתבחרי (תרתי משמע) וסביר שתרגישי איתם הכי בנוח...

זו לא המלצה על דגם ספציפי אלא על סגנון מסויים, כמו שאמרתי - להתנסות להתנסות להתנסות!

רונית1123

New member
תודה ! ועוד שאלה. סינגל זפיד

לאחר שצברתי כמה חודשי נסיון בתל אופן הבנתי שאני לא ממש צריכה את ההילוכים. גם שהשתמשתי היה להם "רק" 3 אפשרויות ולא 20 פלוס הילוכים..
ולאחר שאני בכושר מתאים אני כלל לא משתמשת בהעברות אלא בהילוך קבוע(הכי קשה)
ומאחר והמסלול הנ"ל לא מרובה בעליות וירידות לכאורה חשבתי לוותר על ההילוכים.
כך יהיה לי גם פחות תחזוקה וגם יותר מוטבציה להתאמץ בקטעים שכן קצת קשים
מה אומרים ?

The Pinky P

New member
פחות מומלץ...

בעיקר בגלל שמדובר בזוג אופניים ראשון שצריך לאפשר לך כמה שיותר
אפשרויות רכיבה,
סינגל ספיד מבטל לך חלק מהאפשרויות ולדעתי, במצב שלך החסרונות עולים על
היתרונות.
סינגל ספיד מתאים למי שעבר כבר "קילומטר שניים" על אופניים עם הילוכים
ומצא את הנישה שלו בעולם הרכיבה.

לדעתי זה קצת מוקדם מדי וחבל שתסגרי לך כבר מעכשיו כמה דלתות שיכול להיות מאוד שתרצי לפתוח...

חלכאי

New member
אני דווקא הייתי הולך על אופני הרים

בשלב מסויים ימאס לך פארק הירקון ותחפשי מסלולים אחרים.

אופני הרים יאפשרו לך גם רכיבה על שבילים לא סלולים.

בתקציב של 2000 ש"ח תוכלי לרכוש אופני הרים בסיסיות חדשות, או משומשות ברמה קצת יותר גבוהה.

The Pinky P

New member
אני אנסה להסביר לך בעזרת השוואה איפה הטעות שלך...

תחשבי שבית ספר יסודי היה מכוון את התלמיד שלו כבר מכיתה א',
ללמוד תחום מאוד ספציפי, למשל - מוזיקה.
בתכנית הלימודים של אותו בית ספר לא ילמדו חשבון וגם לא תנ''ך,
לא התעמלות וגם לא אנגלית...

לא הגיוני, נכון?
התלמיד בשלב הזה צריך לקבל ידע,כישורים,השכלה ומיומנות בסיסית וכללית
במגוון רחב של תחומים,
את הבחירה שלו במקצוע ספציפי יעשה בתיכון ולאחר מכן בלימודים אקדמיים.

אותו כנ''ל במקרה של רוכב מתחיל - האופניים הראשונים שלך לא צריכים להיות אופני "נישה" ("מיוחדים", כאלו עם "שתיקים" כמו סינגל ספיד או פיקסי)
האופניים הראשונים שלך צריכים להיות "כלליים", כאלו שיאפשרו לך לטעום מכל העולמות,
אחרי שתעברי איתם זמן מה, רק אז תוכלי לדעת לאיזו נישה ספציפית את מכוונת.

חבל לעשות את הטעות הזו.

giladt02

New member
אין סיבה שלא

טוב, יחד עם שאר המגיבים פה שמתנגדים כנראה לסינגל-ספיד למתחילים, אני מחשיב את עצמי כרוכב יחסית "מנוסה". לדעתי האישית רכיבה על אופני סינגל-ספיד כוללת לא מעט יתרונות, ולמי שנמצא רוב הזמן בתל אביב או אזור המרכז על דרך סלולה אין כמעט חסרונות.
אני לא רק חושב ככה, אני גם רוכב ס"ס בעיר וגם בשטח, וגם אשתי רוכבת ס"ס בעיר בלי שום בעיה.
&nbsp
אז ככה - אפשר לבחור את יחס ההעברה (לפי מספרי גלגלי שיניים) בהתאם למה שאת מסוגלת ורוצה, לא מעט מאופני ס"ס מגיעים עם יחס של 42:16 או 44:16 שהוא לא קשה (בשטח אני רוכב 32:20 או 32:18) ואם זה לא הולך לך, אפשר להחליף גלגל אחורי ל 18 שינים, או קדמי לכמעט כל מספר שיניים שבא לך. ולעבור לפיקסי בדקה על ידי היפוך של הגלגל האחורי אם בא לנסות.
&nbsp
לעליות מתרגלים מהר מאוד, אין כמעט צורך בטיפולים או תחזוקה וגם האופניים טיפה יותר זולים. וכמובן - באותו מחיר יש הרבה פחות משקל, אופניים של 10ק"ג או פחות זה לא נדיר בכלל בס"ס וחוסכים כמעט קילו שלם על מערכת הילוכים.
&nbsp
החסרון העיקרי יהיה דרכי עפר, אני אמנם טיפה משוגע ויורד לדרכי עפר על צמיגים ברוחב 23 ממ, אבל זה לא מתאים לכולם ולא כלכך מומלץ (פנצ'רים וסיכוי לא קטן ליפול). מצד שני זה די נדיר בתוך העיר שצריך לרדת לדרכי עפר (אלא אם את נוסעת להרצליה הרבה).
&nbsp
אם יום אחד תחליטי שאת רוצה להתקדם - אפשר לשמור אותם כאופני ב לשימוש עירוני (אני לא מסוגל להיפטר מאופני הס"ס שלי) או להעביר הלאה באובדן ערך נמוך יחסית (יש פחות בלאי על הילוכים.
&nbsp
בקיצור - לדעתי זה כדאי - אבל גם אופניים עם הילוכים יכולים להתאים, לי יש גם cannondale bad boy שאני מת עליהם לשימוש עירוני, ויש עוד מליון בערך אפשרויות.

רונית1123

New member
תודה ושאלה

1. ביחס ליחסי העברה בס"ס.
היום אני רוכבת בהילוכים על ההילוך הכי קשה. איזה יחס העברה אני צריכה שיגביל לזה בס"ס ?

2. לא הבנתי למה יש בעיה לרדת לדרכי עפר בס"ס. זו לא שאלה של צמיגים ?

3. האם אני בעצמי יכולה לשנות יחסי העברה אם אני רואה שלא מתאים לי יחס מסויים? או חייבת לגשת לחנות ולטיפול ?

4.במידה וזה לא פיקסי. האם הפידלים מסתובבים אחורה בחופשיות כמו בהילוכים ?או שסיבוב אחורה עוצר את הגלגל (כמו באופני ילדים)

giladt02

New member
כן

1. אמרת שאת רוכבת על אופניים של תל אופן. אני לא יודע מה יחסי ההעברה של האופניים האלה (נאבת 3 הילוכים), אם את הולכת על אופני ס"ס את בעצם בוחרת יחס העברה אחד שאיתו תעשי את כל הרכיבות שלך. לדעתי זה מצויין, וחוסך מחשבה על העברת הילוכים - אבל המקום היחיד שיש לברוח אליו זה לדווש בעמידה או ללכת ברגל. אם תקני משהו פשוט תקבלי יחס של 42:16 או 44:16 שאמור להיות מספיק לתל אביב, לא מאוד מהיר במישור אבל נורמלי במעט העליות שיש.
&nbsp
2. דרכי עפר - כשאני חושב על ס"ס עירוני אני חושב על גלגלי כביש עם צמיגים צרים. יש גם אפשרויות עם גלגלים וצמיגים רחבים יותר שיתאימו לדרכי עפר, אבל יותר קשה למצוא אותם. דוגמא אחת שמצאתי היא https://www.facebook.com/rocknroad....584054259548/1190401377677807/?type=3&theater שנמכר במכירת חיסול עכשיו. לכל אופניים יש גבול לכמה רחבים הצמיגים שאפשר לעשות בהם שימוש.
&nbsp
3. עם טיפה כלים אפשר להחליף גלגלי שיניים ושרשרת לבד בבית, למי שיש ידיים טובות זה יקח 5-30 דקות עבודה אם מזמינים את הכלים הנכונים. אם את לא מהאנשים שמתקנים דתות של ארונות במטבח לבד, עדיף לקפוץ לחנות, זה לא יצא יקר ולא צריך לעשות את זה הרבה. אם את רוצה להחליף חלקים שוב ושוב את תלמדי לעשות את זה לבד. בגדול בס"ס יש פחות טיפולים ותיקונים מאשר בהילוכים.
&nbsp
4. סיבוב אחורה עוצר את הגלגלים אם מרכיבים נאבה עם בלם "טורפדו" לרוב לא עושים בזה שימוש ואז אפשר לסובב אחורה חופשי או לא לסובב בכלל.

rubber duck

New member
פוסט מעולה טכנית

אבל לגבי רוכב מתחיל ובמיוחד כזה שאינו טכני
הוא מסובך מידי

לגבי צמיגי 23 על דרכי עפר
אתה מזוכיסט - תהנה מהסבל

giladt02

New member
אתה צודק.

דעתי האישית היא שרוכב מתחיל יכול להינות מאוד וללמוד המון מרכיבה על סינגל ספיד. אתה יכול להתווכח איתי, יש רוכבים שיחשבו ככה או אחרת - לא סתם יש בעך מליון וארבע סגנונות רכיבה שונים. אבל לעיר כמו תל אביב, עם מעט עליות ומינימום תחזוקה, זה הכלי תחבורה האידאלי לדעתי.
&nbsp
לגבי מזוכיזם - זה לא כל הקטע של רכיבה על אופניים? להנות מהסבל? נכון, בהתחלה לא אמורים לסבול, אבל אחרי 40-50-90-120 ק"מ למי לא כואב בכל מקום בגוף.

rubber duck

New member
לגבי התאמת סינגל ספיד לרוכב מתחיל

יש כאן שאלה של מטרות
רוכב שהמטרה שלו היא להסתובב בעיר בין שבילי אופניים
ולא גר בערים דוגמאת חיפה או ירושליים
הרי שבהחלט שיהנה מסינגל ספיד
רוכב מתחיל שרוצה לרכוב בשטח , טוב יעשה אם ירכוש אופני כניסה , עם הילוכים
זה יעשה לו חיים קלים
גם רוכב שרוצה את עולם הכביש עדיף לו לרכוב על אופני כביש ייעודיים

לגבי מזוכיזם
אני רוכב רכיבות כביש ארוכות
הכלל הכי חשוב בהן הוא לא להגיע למצב של כאב
ברגע שאני סובל , כנראה שאני לא עושה את מה שבאתי לעשות שזה קודם כל להינות

אני נהנה לרכוב פרקי זמן ארוכים על הכביש
סדרי גדול של 8 ו 10 שעות הן דבר שאינו חריג עבורי

בקיצור יש גבול למזוכיזם

שרון

The Pinky P

New member
אתה מתעלמם מעניין מהותי מאוד בדעה שלך...

האמנם יש הרבה סגנונות רכיבה וסוגי אופניים בהתאם אבל
תשים לב למי אנחנו מייעצים,
לרוכבת מתחילה שמחפשת את הזוג הראשון שלה.
עכשיו, אם היה מדובר ברוכב שבא ואומר - תשמעו, במשך שנים אני עושה את אותו קו בין נקודה x לנקודה y ומחפש אופניים בהתאם - ניחא, יהיה אפשר לכוון אותו לזוג ספציפי
אבל פה הסיפור הוא שונה, שים לב שהיא לא שוללת ירידה לשטח ואפילו עושה את זה בקטנה.
תנסה להזכר בתקופה שהתחלת לרכוב, האם ידעת בדיוק מה יהיה המסלול שלך בתחום? ידעת בדיוק באיזו דרך תבחר?

אם יש משהו שלמדתי אחרי שנים של רכיבה והתעסקות בתחום - את מה שמתאים לך באופניים אתה לומד דרך הרגליים ופחות דרך התייעצות וקריאת המלצות בפורום (שמקומם בכבודם מונח אך במקרים מסויימים)
ולכן, תן לה את הכלי שיפתח בפניה את כל האפשרויות, היא את הנישה שלה כבר תמצא לבד...

ותשים לב למשהו מעניין שקרה פה, עוד לפני שהיא קנתה את הזוג שלה, היא כבר קיבלה המלצה להחליף חלקים, להוריד הילוכים ואפילו להפטר מהאופניים שהיא טרם קנתה בשביל זוג אחר...

לדעתי זה חבל, לדעתי היא צריכה זוג שהיא תוכל בעזרתו להנות מכל העולמות בתור רוכבת מתחילה.

נ.ב - את האמור אני כותב כבעלים גאה של אופני סינגל ספיד ואופני כביש.
אני זוכר שכשרק התחלתי לרכוב, היו לי אופני זנב קשיח קלאסיים (הארו וי - 1)
שאיתם עשיתי פחות או יותר הכל מהכל,
עם הזמן פניתי יותר לכיוון האקסטרים ובאמת התאמתי את האופניים לשם כך,
העניין הוא שאי אפשר לדעת מראש דברים שכאלו.

nightjar

New member
100% אופניים יחידים, בעיקר לרוכב מתחיל

צריכים להיות ורסטיליים. בתקציב נמוך ורסטיליות = אופני הרים ז"ק.
באופן אישי אני חושב שרק מי שמחזיק אופני ס"ס כזוג יחיד יכול להמליץ עליהם כזוג יחיד. זו פשוט לא חוכמה כשיש לך אלטרנטיבה.

למעלה