שאלה של מתחילה

dora85

New member
שאלה של מתחילה

הי לכולן, אני חדשה כאן אחרי קריאה פסיבית קצרה כדי ללמוד את עולם האטסי.
אני בראשיתהשל פתיחת חנות לבגדים שרובם מוגדרים ברוח הוינטג' מדובר בבגדי יד 2 מהארון הפרטי שלי וחלק שרכשתי.
העניין הוא שכאשר אני מגדירה בליסט את המוצר אני מתקשה בבחירת ההגדרה הנכונה.
ראשית מדובר במוצר מוגמר שלא אני עיצבתי אך היות ופריט הלבוש לא נתפר בשנות ה-80 או ה-50 אני לא יכולה לההמשיך הלאה ביצירת הליסט.
חשוב לי שלמור על אמינות ,הבגד הוא במראה וינטג' אך נתפר בשנים האחרונות, איך צריך להגדיר את הפריט?
אני יודעת שאני יוכלה לפנות גם לאיביי אך בחרתי להשתמש בפלטפורמה של אטסי כי היא נראית לי ידידותית יותר.

yauli747

New member
אטסי זה לא המקום למוצרים האלה לדעתי...

לאטסי יש הגדרות מאוד ברורות או עבודות יד או מוצרי ונטג' אמיתיים... יש כל מיני אזורים אפורים אבל לדעתי לא כדי לך להכנס עליהם בכלל...

איביי אכן מקום טוב למכור בגדי יד שניה, יש הרבה ביקוש אבל מצד שני גם מלא תחרות כי לא רק כל אחד מנסה לפנות דברים מהארון שלו אלה גם יש מלא חברות במזרח שמוכרות ישירות את הסחורה שלהם

crit

New member
אל תהיי יותר צדיקה מהאפפיור - באטסי מוכרים

הכל - ממוצרי מפעלים בסין ועד "וינטג'" מלפני חמש שנים...
אז עשי מה שצריך בלי לספר לאף אחד

yauli747

New member
אני ממש לא צדיק! אבל...

אכן בETSY מוכרים הכול מהכול וכמובן שהאזור האפור שציינתי זה פשוט להציג את זה כעבודת יד או וינטג' אמיתי...

למישהו שרוצה למכור כמה פריטים מהארון שלו לא משתלם להתעסק עם אטסי ואיביי הרבה יותר טוב לזה

dora85

New member
אני אשקול את צעדיי...

הסיבה שאני נוטה יותר לכיוון אטסי היא כי אני מייצרת גם עבודת יד שעתידים להימכר גם ולכן זה השיקול.
מניסיונכם איפה יותר משתלם כלכלית למכור?
אני יודעת שבאיביי יש חשיפה יותר גדולה אבל תחרותיות לא חסר... וגם נראה לי יותר מורכב
מה מבחינת העמלות מכירה? היכן יותר משתלם?

crit

New member
באטסי יותר זול, באיביי - חשיפה גדולה יותר

crit

New member
אם אטסי לא שומרים על החוקים... אז כנראה מותר

RolyzCreations

New member
הם שומרים כשהם מודעים לחנות בעייתית

לא מאוד שונה ממס הכנסה... או שזה גם בגדר המלצה מבחינתך?

crit

New member
ממש לא נכון!! אספר לך סיפור בעניין

קניתי תיק במפעל סיני ולהפתעתי גיליתי את התיק באטסי. היום למפעל הזה יש מספר גדול של חנויות באטסי - קל נורא לזהות זה אותו סגנון של תיקים.
ישבתי ועברתי חנות חנות עם כתובות והפניות ולהשוואה את האתר שלהם בסינית - ולמתבונן הכי תמים זה ברור שזה נעשה באותו מפעל ולמי שיודע לעבוד יודע גם שהמחיר מגוחך - והעברתי לאטסי כבר לפני חצי שנה והם לא עושים כלום.
מפעלים מקבילים מתורכיה שכל אחד מכיר את המוצרים משוק הכרמל בת"א - לא נעשה כלום ע"י אטסי. אז כנראה שזה בסדר

למס הכנסה כשמשאירים הודעה במלשינון - מס הכנסה עושים משהו...

לימיצ

New member
יש באטסי תחום שנקרא vintage like

זו לא קטגוריה בפני עצמה, אבל אם את מוכרת בגדים, את בוחרת בביגוד ומציינת שהם וינטג'-לייק
כנ"ל לגבי כלי בית
ותכשיטים וכו.
תעשי חיפוש לפי vintage like ותראי אם זה תואם את מה שאת מוכרת.

בזמנו פנתה אלי (די בהיסטריה) מישהי שמכרה מוצרים כאלו תחת וינטג' וסגרו לה את החנות בלי להתבלבל בכלל...
ואז ללכת להילחם בסגירת החנות זה כבר סיפור שלם, אז למה לא מראש להצהיר מה זה בדיוק והכל בסדר?

לגבי מה הכי משתלם- זה את תדעי כשתתחילי למכור ותראימה הלקוחות שלך הכי רוצות
על פניו, יש עדיין הרבה מקום למכירת בגדים באטסי, זה תחום שההיצע רחוק מרוויה
במיוחד של חנויות שמציגות נכון את הבגד, עם צילומים ברורים, מידות ברורות וכו.

crit

New member
לימיצ - מזמן לא העלת מוצר. נראה לי שאת מטעה

כשאת מעלה מוצר למכירה, אם זה נוצר אחרי 1995 זה לא נקרא וינטאג' וזה לא נותן לך לעלות אותו למכירה.
אין שם, בעמוד ה-List and item, קטגוריה של vintage like

לימיצ

New member
דווקא העליתי

וברור לי שאין קטגוריה רשמית שנקראת "וינטאג' לייק", (עד כמה שזכור לי גם מעולם לא היתה)
התכוונתי שצריך להעלות אותו כמוצר רגיל לגמרי ולקרוא לו, ולתייג אותו, כוינטאג' לייק

למעלה