שאלה של מתחילה

עינת7

New member
שאלה של מתחילה

נרשמתי לטרינשים, במסלול העממי (כדי להתחיל בקטן, למרות שיכולה גם יותר).

אני שוחה ורצה, בשגרה, אבל רכיבה - רק בטיולים, או בפארק מדי פעם, עם הבת הצעירה.
מעולם לא רכבתי על אופני כביש, ואני בשאלה האם לנסות לקראת התחרות, או להסתפק באופני השטח שברשותי.

ואם כדאי לעבור לאופני כביש, היכן כדאי לחפש משומשות? יד2 ? או שיש פורום ייעודי?

תודה
עינת

דעתי..

אני הייתי מציעה לך להתאמן על אופני השטח ולרכוב עימן גם בתחרות.
בזמן הקצר שנותר עד לתחרות, עדיף לרכוב על אופני שטח ולהכיר אותן
מניסיון, רכיבה על אופני כביש זה משהו שצריך להתאמן עליו לא מעט לפני שמרגישים בטוחים.
בהצלחה :)
אם בכל זאת את רוצה למצוא אופני כביש, חפשי ביד 2, או בקבוצת הפייסבוק "ספורט יד שניה"

בשלב הזה, לא לנסות אופני כביש

קודם כל, ברוכה הבאה אלינו. שמחה בשבילך שבחרת לעשות את המקצה העממי בטרינשים. זו יופי של התחלה וממש לא קטן מדי או מעט מדי למי שאין לה נסיון.

אנחנו נמצאים היום שלושה שבועות לפני התחרות. זה די והותר כדי להיות מסוגלת לרכוב את המרחק באופניים שאת מכירה אם יש לך נסיון אבל רחוק מלהיות מספיק כדי לתרגל טכניקה של רכיבה באופני כביש כפי שצריך במסלול הטריאתלון שהוא מאד מאד טכני.

המסלול העממי מכיל הרבה מאד נשים שזו להן פעם ראשונה על אופניים בתחרות. הוא צפוף מאד ומחייב שליטה מצויינת באופניים כדי שלא יהיו תאונות בין רוכבות. בזמן כל כך קצר, אין אפשרות להפנים את כל כללי הזהירות על אופניים. הגיעי לתחרות עם האופניים שלך, אלו שאת מכירה ורגילה אליהם ורכבי בצורה בטוחה. עד התחרות מומלץ לתרגל הרבה שליטה באופנים: סלאלומים, פניות, עצירות חירום וכו'. זה לא הזמן להתרגל לאופני כביש שהשליטה בהם הרבה יותר קשה.

יד-2 הוא מקום מצויין למצוא אופני כביש אבל זה תהליך שלוקח זמן. צריך לזכור שיש מידות לאופני כביש ורכיבה על אופנים שלא במידה הנכונה, היא מאד בעייתית. מציאת אופני כביש יד שניה, בעיקר לנשים (המבחר קטן יותר), הוא תהליך שלא כדאי להאיץ אותו. אחרי הטריאתלון, אם תראי שזה מוצא חן בעינייך, חפשי לך אופניים שמתאימים למידותייך ובשנה הבאה, אחרי אימונים מספיקים, תהני מהם אפילו במקצה הספרינט.

אפשר להחליף את הגלגלים של אופני הכביש

לגלגלים צרים יותר, וכך לקבל עוד מהירות אבל לא לאבד יציבות.
אופני כביש "עובדות" אחרת לגמרי, מבחינת יציבות, תנוחת גוף, הילוכים וברקסים - חבל להלחיץ את עצמך שלא לצורך עם מנגנון חדש כשיש לך זמן מועט ללמוד אותו.

עינת7

New member
צרים יותר מאופני כביש?

התכוונת להחליף את הגלגלים של אופני השטח לצרים יותר?

דפנה גק

New member
עצה

ובאותו עניין (אחרי שעזרתם לי למצוא בגד לטרינשים אצל עופר ורד ב- 350 שח!!!), אני תל אביבית ורוצה להחליף את הגלגלים של אופני השטח שלי לגלגלי כביש. האם הכוונה שמחליפים את הצמיג או שמחליפים את כל הגלגל? איפה עושים את זה???
תודה, דפנה ג

מחליפים את כל הצמיג, לא את הגלגל

עושים את זה בחנות אופנים שאת סומכת עליה. אני חושבת שהתשובה עבורך היא בגוף השאלה.

את כל הגלגל, בחנות אופניים

אם את תלאביבית, הכי כדאי ללכת לחשמונאים לעשות סקר שוק (האמת שבפעם האחרונה שהייתי צריכה לעשות תיקון רציני, יצא לי הכי זול ברוזן את מינץ ברח' בגין, שזה טכנית לא החשמונאים).

נצלש
מתלבטת אם לשכור אופניים בטריאתלון נשים

או לרכב על אופני השטח שלי - אלו אופניים די מעפנים וזולים, יצא לי לרכב עליהם אבל לא המון.
אף פעם לא רכבתי על אופני כביש אבל נראה לי שהאופניים ששוכרים שם הם לא אופני כביש רגילים (היברידיים?). מה אתן אומרות זה דורש התרגלות?

susieada

New member
אופניים לטריאתלון

את צודקת. האופניים שמשכירים בטרינשים הם אופני הייבריד.
אם נוח לך על אופני השטח שלך, עדיף להישאר איתם, מותאמים ומוכרים לך.

bananacream

New member
מנצלשת המלצה לקבוצת ריצה בירושליים

לא למתחילים!

לכאלו שכבר רצים 10....

קבוצה מעורבת

תודה לכל מי שיודעת...

דברי עם רונה

כדאי לך,
(אני ממליצה מנסיון :) )

אם לא בקבוצה שהיא מדריכה, תדע להציע לך עם מי לדבר הלאה.
היא כותבת כאן בשם omaopa.

בהצלחה

למעלה