שאלה של מתחילה,

טיפית

New member
שאלה של מתחילה,

אז ככה: הבאנו מהנדס הביתה, שמדד את כל הדירה העכשוית. אנחנו מעוניינים לבנות תוספת יחידת דיור- על הגג. המהנדס שירטט לנו תוכנית בניה- שאותה אנחנו אמורים להחתים את השכנים,ע"מ שיאשרו לנו את הבניה. שאלתי היא- האם התכנון הנוכחי שהמהנדס שירטט לנו- הוא בעצם במקום העבודה שאדריכל בנפרד יתכנן לי? (במידה ואקח אדריכל) - או שזה בעצם רק התכנון החיצוני של פחות או יותר היכן ימוקמו החדרים, המרפסת, הלובי, וכו'? אני עדיין לא יודעת אם אני צריכה לקחת אדריכל- בנוסף למהנדס- שיתכנן לי את כל חלל תוספת הבניה שאבנה. או שמספיקה לי העבודה שהמהנדס הכין לי. מקוה ששאלתי מובנת. ושוב תודה מראש לכולכם.

ITCHAKG

New member
האם בתכנית של המהנדס מסומנים החלונות

במיקום לשביעות רצונכם, משום שלנקודה זו יש משמעות מול השכנים שחותמים, וכל הזזה או תוספת של פתח בקיר החיצוני עלולה לגרור לטענה של פגיעה בפרטיות- ובטול החתימה להסכמה אני ממליץ שבשלב הבא לאחר הסכמת שכנים תיקחו אדריכל או מעצב/ת פנים.

טיפית

New member
ובאופן כללי?

באיזה שלה אני אמורה לקחת אדריכל? עכשיו- אחרי שרטוט של המהנדס, או שבעצם היה טוב יותר אם הייתי לוקחת- לפני שהוא שירטט לי כבר את הבניה?

binbal3011

New member
תלוי מה את בונה

האם את יכולה להתחיל לבנות או צריכה אישור עירייה? האם השרטוט מפורט ברמה להגשה כולל מידות, גבהים, קוי מתאר אחוזי בניה וכו'? אם זה חדר פנימי שלא צריך אישורים את יכולה לקחת מהנדס או מישהו שישרטט את התכנית לביצוע, אם את צריכה להגיש את התכנית לעירייה תצטרכי הגשה מסודרת שבדר"כ אדריכלים יודעים לעשות. אגב, יתכן והמהנדס שלקחת יודע לבצע הגשה או שהוא עובד עם אדריכל משלו.

mol3

New member
מהנדס / הנדסאי בניין, מוסמכים ע"פ חוק

להגיש את הבקשה. היינו לפי החוק לא צריך אדריכל. אבל הבעייה איננה עם החוק. הבעייה שלא מהנדס גם לא הנדסאי בניין, לא הוכשרו מבחינת רמת הלימודים לתכנן את המרחב הפנימי של הבניין ו/או את החזיתות. על אחת כמה וכמה, שאם היתה להם משיכה וכשרון לזה, הם היו לומדים אדריכלות. העבודה של האדריכל הרבה יותר סבוכה מאשר לשרטט את המרחב והחזיתות. תכנון אדריכלי כולל הרבה יותר. תכנון אדריכלי שגוי, עלול להוריד את שווי הנכס בעשרות אחוזים. ולכן, תעזבו את החוק היבש. פרקטית, מומלץ לקחת אדריכל, כבר בשלב שבו אתם נמצאים. כי לאחר הגשת התכניות, כל שינוי חזית יצריך את ביצוע הפרוצדורה מחדש. וגם אם המהנדס שלכם עובד עם אדריכל מטעמו, הרי שאין כמו קשר ישיר (ותקשורת טובה) בין הלקוח ובין האדריכל. לכן מאד לא רצוי לעבוד עם מישהו בקשר עקיף

למעלה