שאלה של מתחילה

• פותח הנושא NG007
  • פורסם בתאריך

NG007

New member
שאלה של מתחילה

לפני חודש התחלתי לקחת שיעורי רכיבה. הענין הוא שלמדתי בחו"ל וכעת אני חוזרת לארץ ורציתי לדעת איך ממשיכים הלאה. אני נמצאת בשלב של טרוט אנגלי (עדיין רחוק מלהיות מושלם, כמובן). מה עכשיו? ממשיכים לקחת שיעורים בארץ? צריכים לקנות סוס (לא עניין של מה בכך, כמובן)? עד מתי ממשיכים לקחת שיעורים אם לא מתכננים להיות מקצוענים? כיצד לומדים לטפל בסוס? האם יש המלצות על חוות רציניות באזור המרכז ודרומה? תודה!

L O S

New member
עונה

אחרי טרוט עושים קנטר,כן ממשיכים לקחת שיעורים כי יש המון דברים ללמוד,לקנות סוס לא צריך כי אתה לא יודע לטפל בסוס ובכלל בכול חווה יש סוסים בית ספר שהם סוסים שאתה רוכב אלהם,לוקחים שיעורים עד מתי שאתה רוצה ואפשר גם לקחת שיעורים ולצאת לטיולים וכו.... אפשר לבקש מהמדריך שיעור ללמוד איך לטפל בסוסים ואז אתה יכול לבקש לעזור בחווה.

ToryMaster

New member
ממשיכים לקחת שיעורים, כן

עד מתי? עד שנמאס לך, זה תלוי בך, לא באף אחד אחר. ובנוגע לקניית סוס, אני הייתי מחכה במקומך, צריך דבקות ואהבה אמיתית ומוחלטת לעניין, וזה משהו שבעיני מזוהה רק אחרי זמן ארוך יחסית [אצלי זה נמדד בשנים] בתחום, כי זה מ עבר להתלהבו תהראשונית, זה כולל גם את התסכולים והעצבים והכעסים.

תםטםOHIO

New member
אם את צריכה לקנות סוס- לא כדאי

כשתרצי לקנות סוס ותרגישי שאת מוכנה להשקעה, לטיפול, לאחריות ויש לך זמן ומשאבים לכך, זה יהיה מתאים. בינתיים, עדיף אפילו לקחת 4 שיעורי רכיבה בשבוע ולפחות מבחינת הוצאה זה עדיין לא יתקרב להוצאה החודשית של סוס משלך. את לוקחת שיעורים בהתאם להנאה שלך, למוטיבציה שלך ולרצון שלך. בחווה בה תלמדי תקבלי גם שיעורי תיאוריה ומעשי וככל שתהיי יותר בחווה ותעזרי מסביב כך יגדל הבטחון שלך סביב סוסים והטיפול בהם. המלצות אני משאירה לחברי הפורום. ברוכה הבאה

giri

New member
מבקשת לתקן

לגבי ההשתלמות הכלכלית של אחזקת סוס - כמובן שזה משתנה ממקום למקום, אבל אני עשיתי לאחרונה סקר די מקיף באיזור השרון, והחל משלושה שיעורים בשבוע - משתלם יותר חצי פנסיון. אני מאמינה שחלק גדול מהאנשים שמחזיקים סוסים מתחלקים בהוצאות עם אדם נוסף. ללא קשר, לא הייתי ממליצה למהר ולקנות סוס בשלב כל כך מוקדם של הרכיבה.

תםטםOHIO

New member
הי,

טוב לראות אותך פה :) מעניין אותי מה נסגר בסוף, אם את מעוניינת לשתף לגבי הסוס... ועל העלויות - אם תעשי תחשיב שנתי, זה די קרוב ומדויק למה שכתבתי, אבל ניחא, עם שותף וכד' ההוצאות הכלכליות יכולות לרדת משמעותית.

giri

New member
אני עושה תחשיב שנתי

אבל נכון שאני מחלקת הכל לחצאי פנסיון... אני פשוט חיה בעולם שבו אחזקת סוס לבד לא באה בחשבון (-: ולגבי הסוס - טרם נסגר. מה שבטוח - אני לא מוכנה לתת לאנשים להוריד לי את המוטיבציה. החלטתי לקנות סוס בעקבות התלבטות ארוכה, ועם מטרות ברורות - להתקדם ברכיבה ובקשר עם הסוס בצורה שפשוט אי אפשר על סוס בית ספר. אז... אני מחפשת. תהליך איטי שדורש הרבה סבלנות ממני. ומזל שיש לי מי שעושה את רוב העבודה למעני.

ToryMaster

New member
אפשר להתקדם המון עם סוס ביצפר

בעיקר בהתחלה, יש כמה רוכבים בכלל לא רעים שאין להם סוס משל עצמם.

dixie chick

New member
צודקת לגמרה אבל לכל דבר יש שני צדדים

יש אנשים שצריכים להרגיש שהם חלק בלתי נפרד מהסוס, כלומר לקחת על עצמם סוג של מחוייבות ואפשרות להקשר לסוס, כדי לקום וללמוד איתו את מה שצריך לדעתי אם הם עושים את זה כמו שצריך (בוחרים את הסוס הנכון מספקים לו תנאים נכונים מאמן מסודר וכ' וכ') לא צריכה להיות עם זה שום בעיה גם בשלב התחלתי (כלומר למרות שזה אולי לא מומלץ זה גם לא נורא בכלל) למשל אני מקדישה לכלבה שלי המון יחס ותשומת לב, בהכל בטיולים באילוף וכ' הייתי יכולה וגם בחינם לקחת כל פעם כלב לטיול ממכלאה או מהסגר, או אפילו של השכנים, היה לוקח לי את אותו זמן, אותם מאמצים וסביר להניח שגם זול יותר (או אפילו מארגנת שישלמו לי בתור דוגווקרית!!), אבל יש לגמרה הבדל ברגש, אני מתה על הכלבה שלי (וגם על הסוסה שאני בפנסיון עליה) ואני חושבת שזה מורגש וששתיהן מחזירות לי אהבה. ושוב זה יכול להיות לא טוב בהתחלה מדי, או תחת ידיים לא מנוסות או עם הסוס הלא מתאים, הרבה דברים יכולים להשתבש, אבל אם זה קורה נכון זה יכול גם לפעמים לבוא בטוב, איש איש ומה שמתאים לו (יש כאלה שהמחויבות רק תכניס אותם ללחץ או שעלולים להתחרט פתאום ולגלות שהם לא באמת רוצים את זה וכ')

ToryMaster

New member
נכון

[כפרעלייך ממתי את מנהלת את פארסקייפ?]. מצד שני, לרכישת סוס יש אספקטים הרבה יותר רחבים מ"סוס שאוכל להתקדם איתו טוב יותר", כשאתה מחליט לגדל סוס אתה בעצם אומר לעצמך "וואלה, עכשיו אני עושה שהחיים שלי יסובו סביב סוסים" ואני חושבת שבשלב כל כך התחלתי, זה מוקדם מדי בשביל להחליט דבר כזה. זו החלטה הרבה יותר כבדה והרבה יותר מהותית מעניין כספי.

dixie chick

New member
ברור פה מדברים על סוג של התחייבות וזה ההבדל

סוס לא שם רק בשביל לקדם אותך צריך לטפל בו להשקיע בטיפוח שלו לאהוב אותו לדאוג לו וכ' וכ' וכ' [כבר איזה חצי שנה לפחות...
ותודה]

giri

New member
נקודה כ"כ התחלתית?

אני כבר רוכבת ארבע וחצי שנים במצטבר, מתוכן שלוש וחצי ברצף עכשיו... או שהתכוונת למי שפתח את השרשור?

dixie chick

New member
לדעתי הדיון הוא ברמה התאורטית בלבד

אין הכוונה לא אליך ולא אל מי שפתח את השרשור....

ToryMaster

New member
התכוונתי אל מי שפתחה את השרשור ../images/Emo13.gif

ושוב, דיקסי צודקת, זה גם דיון תאורטי.

giri

New member
אז זה הגיוני

אני מאמינה שחשוב לרוכב להתנסות עם הרבה סוסים, לפחות בהתחלה. מבחינתי אחד הכישורים הברורים שרוכב צריך ע"מ להיות עצמאי, זו היכולת להתמודד עם כל מיני סוסים. וזה היה אחד השיקולים המרכזיים שלי נגד רכישת סוס לעצמי בכל הפעמים הקודמות ששקלתי את העניין.

ToryMaster

New member
ומה השיקולים עכשיו?

ובשאלה הזו, אני באמת אשמח אם תפרטי

giri

New member
עכשיו? השיקול היחיד נגד נותר הכסף

ואחרי חשבון טוב טוב - החלטתי שאני יכולה להרשות לעצמי. מחר אני קונה סוס. (באמת!) השיקולים בעד- אני רוצה לרכב יותר, אני רוצה להתקדם, אני רוצה לפתח קשר טוב עם הסוס, אני מאושרת מאד מהרכיבה ומהטיפול בסוסים ולכן אני רוצה להקדיש לזה יותר זמן... אבל לא הייתי אומרת שחיי עומדים לסבוב סביב סוסים. בכל זאת, יש לי עבודה במשרה מלאה, משפחה, עוד תחביבים... לא שאזניח את הסוס שלי, יבורך חוטמו, אבל גם לא הייתי אומרת שחיי יסבבו סביבו.

תםטםOHIO

New member
מזל טוב!!!../images/Emo24.gif../images/Emo66.gif../images/Emo140.gif../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo65.gif../images/Emo45.gif

חחח
בשעה טובה ומאחלת לך שאת ויבורך חוטמו תהיו מאושרים לעד

shirli0811

New member
את צריכה להמשיך בחוות אינגליש..

מוקדם מידי בשביל סוס.. איזה אזור את גרה יש הרבה חוות במרכז ודרומה.. אני יכולה להמליץ לך על כמה.. שיעורים אפשר תמיד לקחת.. בשביל להתקדם.. בשביל להנות.. בשביל להיות קרובים לסוסים ;]

בקשר לטיפול בסוס

קודם כל את צריכה להחליט באמת שאת ורצה לרכב.. חחח ואז שאת מחליתה ומתחילה לקחת שיעורים תבקשי לבוא יותר מפעם אחת לשיעור אלה גם לעזור בחווה ותתחילי להבין איך מתפילים בסוס ובעצם איך החווה מתנהלת ככה אני החלתי וכעת אני חלק מצוות של החווה מתחרים וזה תאמיני לי כיייייייף חיים.. ויש לי שאלה אלייך: איפה רכבת בח"ול????

למעלה