שאלה של מנהיגות

Paste inside

New member
שאלה של מנהיגות

כבר ברור מעל לכל צל של ספק שיניב קטן לא מתאים להנהיג את מכבי חיפה, המשקל הזה כבד על הכתפיים שלו. האמת, כשאני מסתכלת היום על ההרכב של מכבי חיפה, אני לא רואה שחקן שיכול להנהיג את הקבוצה, ויש הבדל בין סמל למנהיג, כי בתור סמלים יש את אלון חרזי, ניר דוידוביץ' ואולי ליאור רפאלוב יגדל עוד להיות סמל. אבל שימו לב לעובדה מעניינת, כמעט בכל הקבוצות פתאום התגלה חוסר במנהיגים, במכבי תל אביב מדברים על אבי נמני שסביר להניח שיפרוש בשנתיים הקרובות ואין לו מחליף, בהפועל תל אביב יש את יוסי אבוקסיס שגם הוא בשלהי הקריירה, ועוד מנהיגים רבים בסיום דרכם בקבוצות אחרות. מה אתם חושבים על זה? מתי למכבי חיפה יהיה מנהיג ראוי? ובכלל למי הייתם מעניקים את סרט הקפטן השנה?

Olympic Hero

New member
קפטן הוא לא בהכרח המנהיג

ככה שזה לא אומר כלום. קטן וחרזי חייבים להשאר כקפטנים לסירוגין(למרות שבאופן אישי דוידוביץ' הרבה יותר מתאים להיות קפטן לדעתי) מתי יהיה לחיפה מנהיג? זאת שאלה קשה. כי שחקנים חדשים(שיבואו בעזרת השם בעונה הבאה) לא יהפכו ישר להיות מנהיגים, ולא משנה עד כמה הם יהיו מתאימים לתפקיד. אולי בעוד כמה שנים שחקנים כמו רפאלוב וקינן יוכלו להיות מנהיגים, אבל עכשיו זה רק מתבשל...

Paste inside

New member
קודם כל...

אבי נמני, קפטן מכבי תל אביב, מנהיג. אבוקסיס, קפטן הפועל תל אביב, מנהיג. ניר קלינגר, קפטן מכבי חיפה ומכבי תל אביב, מנהיג. אברהם אבוקרט, קפטן מכבי חיפה, מנהיג. לדעתי קפטן חייב להיות מנהיג, הוא צריך להיות האיש של המאמן בתוך המגרש, לכוון את הקבוצה, לדרבן, לנחם כשצריך, ולדעת לעמוד מול לחץ מצד הקהל ומצד גורמים בקבוצה, ובזה יניב קטן לא מתאים. אם זכרוני אינו מטעה אותי, כשחיים מגרלשווילי ודירסאו התקוטטו על הדשא, קטן לא בא והפריד בין הצדדים, וזה התפקיד של הקפטן, לדעת ללכד את כל השחקנים, לדרבן ולדחוף קדימה. במיוחד אחרי אתמול אני אומרת, כי ראינו התקפה של חיפה שבה רפאלוב פתח לקטן מצד שמאל וקטן פשוט התעלם ממנו, המשיך לעבר השער ובעט לגוף של שחקן, זה לא מנהיג וזה בטח לא קפטן. אסור לו להתנהג בתסכול, כי שחקנים צעירים שואבים ממנו השראה, ואיזה השראה הם כבר יכולים לשאוב משחקן מתוסכל?

eran 89

New member
קודם כל, קטן כן בא להפריד במכות,

אבל זה לא משנה. בכדורגל של היום הקפטנים שמנית הם יוצאים מן הכלל. אין כמעט קפטנים בעולם שמזדהים עם הקהלים של הקבוצה שלהם, עם הסמל שעל החולצה, וגם מנהיגים. קפטן היום הוא דבר סימלי נטו. זה שחקן שיודע לבחור עץ או פלי, ושיודע להניף גביעים בצורה מושכת עין. לפעמים קפטן הוא גם שחקן בית, אבל לא בהכרח. בכדורגל של היום לא כל בעל בית של הקבוצה הוא מנהיג, ואני מסכים עם זה שאין בעל בית, אבל זו ממש לא אשמת הקפטן. יניב קטן דווקא לדעתי יכול להיות מנהיג, אבל הוא לא עבר מספיק בשביל להיות אחד כזה. עוד שנה-שנתיים זה יבוא לו. המנהיג העתידי של מכבי חיפה זה ללא ספק דקל קינן.

TheWiseGuy

New member
קפטן זה משהו סמלי

מנהיג זה אופי. היו במכבי חיפה שחקנים עם אופי של מנהיג שלא היו קפטנים, והיו כאלה שהפגינו מנהיגות כבר בעונה הראשונה שלהם בקבוצה, למשל, ננאד פראלייה. מסכים שאין היום קפטן בחיפה כי אין לנו זרים אירופאים (ומשם בד"כ באים שחקנים עם אופי של מנהיג) ויניב קטן שהוא זה שאמור להיות מנהיג הוא פשוט דפ"רניק.

Olympic Hero

New member
ועדיין זה לא אומר שכל הקפטנים

בעולם הם מנהיגים. אתה מפנה יותר מידי אצבעות מאשימות כלפי קטן, אבל לא רשום בשום מקום שמנהיג חייב תמיד לשחק טוב. גם לנימני ואבוקסיס לקח זמן עד שהם הפכו למנהיגים, תן לזמן לעשות את שלו.

שחר אמר את זה יותר בצניעות, וכך

גם חרזי, אם השחקנים ימשיכו לחרטט את הצופים של אורי גלר אולי זה יביא את הישועה...

Olympic Hero

New member
שחר אמר שאנחנו נדפוק את כל אלו

שהלכו השנה. זה צנוע? יש פה אמירה ברורה(ובוטה) לחלוטין.

ממה שאני זוכר הוא אמר שננסה להגן על

התואר, אבל אם אתה אומר אתה בטח יודע. וואלה צינור לפרצוף קיבלו שם כולם.

לא מחליפים קפטנים באמצע עונה

בתחילת השנה ניסו להכתיר את קטן כמנהיג בכח,ומינו אותו לקפטן בגיל צעיר יחסית.יכול להיות שהצבת חרזי כקפטן בודד או עם דוידוביץ' בצוותא היתה יותר טובה,אבל זאת חכמה בדיעבד. לצערי הרב חלק מאוהדי חיפה הם חכמים בדיעבד ומבקרים את רוני לוי על מהלכים שהיו נראים להם הגיוניים קודם.

Paste inside

New member
אמנם לא כתבתי את זה כאן

כי לא הייתי חברת פורום בתחילת העונה, כבר מההתחלה לא חשבתי שקטן צריך להיות הקפטן, כל הכבוד לו שהוא ויתר על סכום כסף רציני כדי לחזור הביתה מאנגליה, אבל לא זה מה שהופך שחקן לקפטן, קפטן זה מנהיג וקטן אף פעם לא היה מנהיג.

lemmacantor

New member
מנהיגות לוקחים ולא מקבלים

קטן קיבל אותה לצערי. קפטן חייב להיות מנהיג או לפחות שחקן ותיק בקבוצה. שחקן שמשחק לפי מצבי רוח ועושה את עצמו "כאילו" משפיע על המשחק בחיים לא יכול להיות קפטן.

למעלה