שאלה של מינוח :)

• פותח הנושא tinu
  • פורסם בתאריך

tinu

New member
שאלה של מינוח :)

ראשית, חזקו ואימצו כל החבורה הקבועה, על הדיון הרציני שאתם מעניקים לנושאים שונים. עוד לא ראיתי משהו לתרום בו אבל אם יזדמן לי אשמח להוסיף. ועכשיו אני זקוקה לעזרתכם במינוח בעברית של שני מושגים: "GROUND-STONE" - שימו לב, לא כתוב פה TOOL (כי אני התבלבלתי בתחילה. זה לא אבן שחיקה או כלי שחיקה כי הכוונה למגוון חפצים כנראה). אם יש לכם הפניה לאתר או מסמך שיש בו פרוט של מונחים ותרגומם - אודה. והמונח הבא - ההבדל בין חומרי הגלם LIMESTONE ן- CHALK. מודה מראש

עינוגית

New member
לגבי השאלה השניה שלך

הנה קצת על Limestone (לא יודעת מה הפירוט שאת צריכה...) http://www.fi.edu/fellows/payton/rocks/expert/limestone.htm יש כמובן גם ב WIKI. והנה על CHALK (גיר) http://en.wikipedia.org/wiki/Chalk בעקרון, עד כמה שידוע לי, מגיר עצמו לא בונים דברים כי הוא רך מדי, אבל אולי אני טועה. מ LIMESTONE אפשר גם להפיק סיד.

tinu

New member
תודה על הקישור- מחפשת את המונח העברי המקביל

Lakedaimon

New member
תשובה של מינוח

ראשית ברוכה הבאה, גם אם אין מה לתרום, תמיד ניתן לשאול. "GROUND-STONE" -לא אבן שחיקה לדעתי אלא רסיסי אבן או אבן שחוקה, לפחות כך מהתחביר הלועזי (סביל). אוכל לעזור לך יותר אם אדע את הקונטקסט של המונח. ההבדל בין חומרי הגלם LIMESTONE ן- CHALK: LIMESTONE- לרוב הכוונה לאבן גיר, סלע משקע בקושי משתנה. בסופו של עניין גם שיש הוא סוג של אבן גיר. CHALK- גיר מאבן גיר שחוקה שלרוב משתמשים בו לשימושים אחרים כי הוא רך מדי. לרוב הכוונה היא לאבן גיר רכה שעברה עיבוד בסיסי. אני אבדוק אם יש לי משהו יותר "מלומד" לשלוח.

shay4442

New member
בקשר למינוחים

Ground Stone- ללא התוספת TOOL בהחלט תמוה וקשה לי להעריך בצורה אמינה ללא הקונטקסט(מאמר,דו"ח חפירה) שבו הוא הוזכר, אבל שימוש שכזה הוא להערכתי נעשה על ידי ארכיאולוג "חששן" או לחילופין אובד עצות ,חוקר שמפחד לקבוע עמדה חד משמעית לגבי משמעותה של אותה אבן(סימני השימוש אינם חד משמעיים)או שפשוט הוא לא יודע את ואם יש משמעות לאבן/ים ולכן הוא או היא מקטלגים אותה כאבן שנמצאה על הקרקע. מבחינה תיאורטית זה אפילו יכול להיות אבן גדולה שנראית שעברה קצת עיבוד ויכולה להחשב כבסיס לעמוד אבל החוקר חושש לקבוע זאת. דו' נוספת יכולה להיות שישנן מספר אבנים כאלה(Ground Stone) שאולי שימשו "למתקן" לא ברור??? בקשר ל-Lime Stone הכוונה בפשטות היא לאבן גיר רגילה(השימושים של אבנים כאלה הן רבות ומגוונות שזה כולל מצלמיות שנעשו מאבני גיר ועד יסודות למבנים) Chalk- יצא לי להתקל בחפירות שהייתי בהם, בחומר שהוגדר כ-CHALK והכוונה הייתה לחומר סידני(חתיכות לבנות) הרבה פעמים מעורבב עם אדמה. השימוש הנפוץ הוא לרצפה סידנית(דמוית טיח).

תשובה חלקית

מאוד תלוי בהקשר ובחוקר עצמו. בקרב חוקרי כלים מאבן (שאינה צור. בעיקר כלי כתישה ושחיקה) יש שמשתמשים ב ground stone כשם כללי לכלים האלו. במקרה כזה הכוונה תהיה לכל המגוון של כלי כתישה, שחיקה, פיצוח וכו'. המקור הוא ההבחנה בין הכלים שעשייתם בעיקר בהתזה (flaked), כלומר כלי הצור, לבין כלי האבן שאופן עשייתם מערב הרבה שחיקה. בתחום הזה הטרמינולוגיה פרוצה לגמרי. אותם שמות משמשים חוקרים שונים לפריטים אחרים. אם תפרט לי (אפשר גם במסר) על המאמר והחוקר, אוכל אולי לזהות באיזו טרמינולוגיה הוא משתמש.

3asi3

New member
אני מיתעניין בנושא ארכיאולוגיה ורוצה להיתייעץ

אני מאד רוצא לדעת יותר על חפירות ארכיאולוגיות,ראיתי איזה סרט בנושא חפירות ארכיאולוגיה ואני הייתי רוצה להיתעניין בנושא יותר כי אני מרגיש משהו בתוכי שזה מקשר אותי לנושא ארכיאולוגיה. את הריאשונה שאני פונה עליה,אני רציתי לדעת אך ואיפה אני יכול להתחיל לילמוד ובאיזה דרך הכי טובה,מיצטער שאני נופל עלייך ככה אבל אני ישמח אם תעזרי לי

Lakedaimon

New member
השאלה היא מה אתה רוצה לדעת ולמה.

ללמוד לומדים באחת מ 5 האוניברסיטאות שמלמדות ארכיאולוגיה בארץ- ירושלים, ת"א, באר שבע, חיפה ובר אילן. מי מהן הכי טובה? כל אחד יגיד לך שאצלו, הדרך הכי טובה היא בד"כ להתנדב לזמן מסוים כדי לדעת אם זה מתאים לך. יש בלוחות כמה פירסומים של חפירות זמינות למתעניינים. בהצלחה!

אתה יכול להתנגב לחפירות

ארכיאולוגיות במקומות שונים בארץ, יש חפירות שמחפשים מתנדבים

3asi3

New member
אני מיתעניין בנושא ארכיאולוגיה ורוצה להיתייעץ

אני מאד רוצא לדעת יותר על חפירות ארכיאולוגיות,ראיתי איזה סרט בנושא חפירות ארכיאולוגיה ואני הייתי רוצה להיתעניין בנושא יותר כי אני מרגיש משהו בתוכי שזה מקשר אותי לנושא ארכיאולוגיה. את הריאשונה שאני פונה עליה,אני רציתי לדעת אך ואיפה אני יכול להתחיל לילמוד ובאיזה דרך הכי טובה,מיצטער שאני נופל עלייך ככה אבל אני ישמח אם תעזרי לי

tinu

New member
מינוחים - החלטת הנהלה

בעזרתכם (ותודה גדולה במיוחד ליעל) וגם בעקבות שיחה עם המקורות עצמם להלן החלטת ההנהלה: המונח GROUND -STONE מתייחס לפריטים העשויים בטכניקה הקשורה ב- GRINDING. שימו לב, הכוונה לאופן בו נעשו ולא לשימושם (למי שהתבלבל כמוני). דבר זה מכליל יותר פריטים בקטגוריה. יחד עם זאת אין הכוונה לכלי צור בשום אופן - הושם דגש על מאקרוליתים (טוב, זה היה די ברור). מקווה שההחלטה טובה לוועד העובדים תודה :)

groundstone

זה כלי אבן, כולל מכתשי אבן, חרוזים מאבן וכל תוצר מעובד מאבן. את יכולה לחפש בדו"חות חפירה של אתרים פרהיסטוריים, שם שמים דגש על כל סוג ממצא שהוצא מהחפירה

למעלה