שאלה של מחמאה

שאלה של מחמאה

האמת, לא בטוחה שהשאלה הזו שייכת דווקא לפורום הזה. אבל מכיוון שרוב חיי נהגתי להפיל על משמניי את קשיי הדימוי והבטחון העצמי, אז אולי בכל זאת. אז ככה, בעקבות שיחה עם חברה, שהחמיאה לעצמה בטבעיות ובחוסר תשומת לב, והשאירה אותי נפעמת מהמיומנות הזו, העזתי ושאלתי אותה איך היא עושה את זה ויותר מזה, איך היא הצליחה להפנים שהיא כזו. היא ענתה שאם אנשים אומרים לה שהיא כזו, אז כנראה שזה המצב. ( היא אומנם רזה, אבל המחמאה היתה אישיותית) נשמע מקסים. ויחד עם זה חזרתי הביתה מהורהרת משהו. גיליתי שהרבה יותר טבעי לי לנסות לערער על מחמאה שאני מקבלת, וממש לא משנה אם המחמאה היא על מראה/ אישיות. אתם יודעים מה, זה כן משנה, הרבה הרבה יותר קשה לי להאמין למחמאה שעוסקת במראה שלי. וכן, גם מחמאה אישיותית לא מתקבלת אצלי כל כך מהר, היא תמיד תעבור כל מיני מסננות של ביקורת עצמית ונסיון להבין למה התכוון המשורר... ולעומת זאת, אם מישהו יחליט לבקר אותי, ואני לא מתכוונת לביקורות הדוחות שנזרקות ברחוב, הן אולי מעליבות לשנייה, אבל לא נחשבות באמת. אני מדברת על ביקורות של קרובים, חברים, אנשים שאני מעריכה, אזי למילה השלילית שלהם עליי תהיה משמעות שאני אקח ואפנים הרבה יותר מהר. למה? למה יותר פשוט לי לקבל מילה רעה? למה כל כך קשה להפנים מחמאות? ואם כבר מפנימים, למה יותר קל לרדת על עצמי, מאשר לתת לעצמי מחמאות בנונשלנטיות קיומית? זה בכלל שייך למראה החיצוני ולדרך בה החברה מכתיבה לנו את הקבלה העצמית הקולקטיבית? או שזה תלוי אישיות נטו?

polegra

New member
זה תלוי כיצד אנחנו רואים את עצמנו

אני לא חושבת שזה קשור לשומן דווקא או לכיצד החברה מכתיבה את הקבלה העצמית שלנו כי אני רואה גם הרבה נשים רזות שמתנהגות אותו הדבר בדיוק ברגע שהקבלה העצמית שלנו באם פיזית או לגבי האופי שלנו לוקה בחסר ברגע שנאחנו יורדים על עצמנו או שונאים פרט כזה ואחר בגופנו או באופי שלנו אנחנו נוטים להשליך את זה גם על האחרים אנחנו בטוחים שכולם רואי םאת זה ומצביעים ומרכלים על זה לא משנה אם זה אף גדול שומן או מאפיין אופי כלשהו אנחנו מעצמים את החסרונות שלנו וחיים אותם נותנים להם לעצור אותנו והם מכתיבים לנו את ההתנהלות שלנו מכאן שאם מישהו יבוא ויחמיא לנו זה לא יצליח לחדור את כל הביקורת שאנחנו בונים על עצמנו ולא נדע איך לקבל את זה כי זה שונה מהמסרים שאנחנו נמשננים לעצמנו כל הזמן לעומת זאת בין כל בליל הביקורת שאנחנו שופכים על עצמנו מאוד קל לקבל ולאמץ עוד ביקורת כי אנחנו יודעים בדיוק איך להתמודד עם זה איך לקטלג את זה ולהפנים אם יגידו לך מיליון פעם שאת יפה מיליון גברים שונים בגלל שאת לא חושבת ככה את לא תדעי כיצד לעכל את זה וזה ישבש לך את קו המחשבה הרגיל מספיק שגבר חאד יגיד לך שאת שמנה ומכוערת והנה שמעת את זה הבנת את זה חיבקת ואימצת אל ליבך הריי כולנו מחפשים חיזוקים ועידודים שמה שאנחנו חושבים הוא נכון בייחוד כשלרוב זה לא ככה למחמאה לא נאמין ונבדוק ונחקור אבל משהו שמאושש את מה שאנחנו חושבים..אין משהו טוב מזה טלי

lb22

New member
לדעתי....

אני חושב שזה עניין אישיותי נטו כי תמיד תראי אנשים בעלי בטחון עצמי נמוך שכל דבר טוב שיגידו עליהם הם ישללו או ינסו לבטל ומכל דבר רע הם יפגעו בצורה יותא קשה ולעומת זאת אנשים עם בטחון עצמי גבוה (אולי כמו חברה שלך) שיקבלו את המחמאות כמו שהם אז זה עניין אישיותי לדעתי.

lb22

New member
אז כנראה יש דברים

שאת לא מודעת אליהם שקשורים אליה? (או שזה לא הגיוני?) וכמו שאמרת אתן דומות אישיותית אבל לא דומות כלומר בדיוק אותו דבר.... כנראה זה ההבדל

אני מדזהה איתך לחלוטין

המקרה שלי אולי אפילו יותר חמור
אם יש מחמאה שממש לא נראה לי אני פשוט לא אקבל אותה, מאוד יכול להיות שאני אפילו אמצא את עצמי מסבירה למחמיא איך למה וכמה הוא טועה.... בכל הנוגע לביקורות בונות / העלבות למינהן, למדתי לבחון טוב טוב קודם כל מי אומר לי את זה. בעבר הייתי מקבלת אותן בלי לחשוב פעמיים עד ששמתי לב שאני מקבלת את אותן "ביקורות בונות" מ"חברות" שמעולם לא ממש פירגנו וגם כשהיה מצב שדורש פירגון לגמרי (הגיד, כשהוצאתי רשיון) הן מצאו איך "לבאס" בנושא. ככה שבשורה תחתונה, אני לא מקבלת מחמאות אבל גם חושבת פעמיים על הערות לא נחמדות במיוחד.

למעלה