שאלה של מחיר.

שאלה של מחיר.

רבות דובר השנה על דמי החבר ועלויות הביטוח, ואפילו היו שטענו שהן החלק העיקרי והיקר מדמי החבר. בדו"ח השנתי פורסם שהשנה שולמו 70,000 ש"ח עבור ביטוחים. 70,000 לחלק ל-450 (מספר החברים השנה) = 155.5 ש"ח לחבר. 917 ש"ח הם דמי החבר כולל ביטוח צד ג'. אז איך הפכו 155.5 ש"ח לחלק הגדול והיקר של דמי החבר? האם הפסקת תשלומי הביטוח שווה את הסיכון? השאלה האמיתית היא: האם הורדת דמי החבר ב 155 ש"ח תגדיל את מספר חברי האגודה בצורה יוצאת דופן? איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

חקיקה

אין קשר בין 155 ש"ח לבין הגדלת מספר החברים. כל עוד אפשר יהיה ומותר יהיה לרחף באופן עצמאי, יהיו תמיד אלו שישאלו "בשביל מה לי לשלם דמי חבר" ו"מה זה נותן לי" והאמת היא, שהשאלה טובה מהתשובה כי אין תשובה אמיתית לשאלות הללו. חקיקה, הכנסת הספורט תחת כנפי חוק הטיס, תסדיר את נושא הרחיפה בארץ מבחינה חוקית, ובין שאר הדברים, תאפשר לנו כאגודה לבצע צעדים לקידום אכיפת החוק ותהפוך את כל בעלי הקושיות לעבריינים או לחילופין לחברי אגודה.

חקיקה, וצוות לגיבוש המלצות

עמית שלום, אני מסכים לחלוטין שהכנסת הספורט תחת כנפי החוק (ויש מגמה כזו במנהל התעופה האזרחית) אכן תעלה משמעותית את מספר חברי האגודה, ותצמצם מאד את מספר המשתמטים. אבל חשוב יותר, תעשה "סדר" באויר ותכפה התנהגות נאותה יותר כמתחייב מספורט תעופתי. כנ"ל לגבי תהליכי ההכשרה, הציוד, האתרים וכ"ו. בצד היתרונות יש כמובן גם חסרונות (כגון אגרות או נוהלים וחוקים "מכבידים"). פניתי בנושא לועד הקודם, לט"ר וגם כתבתי בעבר בפורום. כדאי להקדים ולהתכונן למהלך על מנת לנצלו לטובתנו, ולהקטין עד כמה שאפשר נזקים צפויים. חבל יהיה אם נגרר לכך לא מוכנים. הדבר דורש עבודת מטה מסודרת ומקצועית ולכן הצעתי להקים צוות שיגבש המלצות לועד, ואולי גם ינהל את המו"מ מול מנהל התעופה. כדאי שבצוות יהיו משפטן וטייס המכיר היטב איך הדברים עובדים באגודות אחרות (כגון דאיה/ממ"ג/אז"מ וכ"ו). לילה טוב, שמשון

gatzur

New member
מגבלות החקיקה

שלום לחברים, אני מתקשה להאמין שאנשי המנהל יתנו יד למצב בו מרחף יכול לטוס בכל שעה לכל כיוון ולכל גובה. אני חושש מהגדרת נתיבים וגבהים שיביאו את הספורט לסופו, או יהפכו את כולנו לעברינים. במידה וידוע למישהו מה עמדת המינהל, ואילו מגבלות עלולות להיקבע, שיואיל לפרסמן בפורום. צור.

תוצאות של אי-חקיקה !

זה ברור לעין שישנו ואקום בנושא הסדרת הספורט מבחינה חוקית. וזה ברור לגמרי שיש מי שמזהה את הואקום הזה ומנצל אותו לרעה ! ראה קישור לפורום הבטיחות.

למעלה