שאלה של מה הלאה ?

במלי

New member
שאלה של מה הלאה ?

מי שכמובן זוכר אז בספר הוא מדגיש ואומר שכאשר נתחיל לאמץ את ההסכמות : אז יקרו הרבה דברים, ו יקרה את הדבר שאני רוצה לשאול אותכם : חבריכם יתחילו להתרחק מכם.... האנשים מסביבכם יבינו אתכם פחות ופחות..... איך אוכלים את זה ברמה המעשית ??? ושאף אחד לא ינסה להגיד לי שזה טובת שרואים שיש השתנות, את חצי הכוס המלאה אני רואה !!! אני יודע !!! מה לגבי החצי הריק : חברים קרובים, הורים, אחים ?

אריארי

New member
לא בהכרח....

זה שאימצת את ההסכמות לא אומר שאתה צריך להתחיל לספר על זה לכל העולם, אנשים עלולים להתחיל להרגיש שונה במחיצתך, ומערכות יחסים שמושתתות על שקרים רכושנות וכעס עלולות לדעוך... אבל מי צריך אותן ממילה? ההסכמות הן בעיקר בינך לבין עצמך, הן משנות את הדיאלוג הפנימי שלך. אם לא תרצה בכך אף אחד לא ירגיש שמשהו בך השתנה (זה אמנם יהיה די ברור, אבל מי שחי מתוך הרגלים לא יראה). אנשים עלולים עם הזמן להבחין שאתה שלו יותר או ממוקד יותר או מה שלא יהיה, תלוי איזה מן אדם היית קודם ומה שינית בעזרת ההסכמות. זה לא בהכרח מרחיק אנשים, זה עלול גם לקרב אותם... זכור שההסכמות אינן דת שעליך לדבוק בה בעוורון, הן אמורות לשרת אותך. אם לדוגמה יש לך קבוצת חברים שאתה נהנה לרדת יחד איתם על כל העולם אין לדעתי שום סיבה שתתרחק מהם אלא אם כן אתה מרגיש שאתה רוצה לעשות את זה, אז למראית עין אתה לא שומר על טוהר המילה כשאתה במחיצתם, אז מה? אין טעם להלקות את עצמך בגינם של דברים כאלו משום שאין טעם להלקות את עצמך בכלל. הכל ברוח טובה... באמת.

במלי

New member
אתה באמת צודק בקשר להלקאה עצמית..

העניין של לקרב מערכות יחסים זה עבד לי למשל עם אבא שלי, סוף סוף הבנתי שהוא עושה את המקסימום שלו "כי כולנו עושים את המיטב" ואם זה לא מוצא חן בעיניי אז זה שלי !! ולאחר שהבנתי אז באמת יכולתי להתקרב אליו יותר מתוך הבנה שאין מה לעשות לגביו הוא נמצא במקסימום שלו וזהו ! א ב ל - בעניין החברים זה קצת מרחיק כי פתאום מסתכלים עליך כעל עוף מוזר, " הוא הפסיק לקלל, לרכל, להתעצבן.... וכו´ העניין הוא שיכול להיות שאפשר לקלף את קליפת החברים ה"לא מודעים" ולמצוא חברים טובים שאכן מודעים? או שעצם השאלה הוא שגוי, וצריך לדעת להסתדר עם אותם חברים אבל בהתייחסות שונה ?

לסלי

New member
וואו

כתבת:"כי כולנו עושים את המיטב" ואם זה לא מוצא חן בעיניי אז זה שלי !! ולאחר שהבנתי אז באמת יכולתי להתקרב אליו יותר מתוך הבנה שאין מה לעשות לגביו הוא נמצא במקסימום שלו וזהו ! <---- שני משפטים פשוטים שכתבת ופתאום הצלחתי להבין משהו.... נפתרה לי בעיה שהעיקה עליי (לפחות בתאוריה - עכשיו אנסה גם ליישם). וואו! תודה לך!

זה נכון, וגם לא נכון ../images/Emo13.gif

בעלי אמר לי יום אחד ...."אני עוד מעט אצטרך לקחת מילון כדי להבין מה שאת אומרת" חה חה ככה זה. הבאתי את הדוגמא הזו רק בשביל להמחיש שזה גם חשוב איך הצד השני מקבל את השנויים, הוא יכל גם להגיב אחרת נכון ? אדם אשר מכיר אותנו אוהב וחשוב לו שהיחסים ימשיכו להיות טובים ונעימים...גם יקבל אותנו אחרת, ממה שהיינו. חוץ מזה אני חושבת ש 4 ההסכמות זה משהו אישי, ושנוי פנימי בראיה שלנו והקבלה של הדברים. היתה לי שיחה מאוד מענינת עם חברה בנושא..אבל אני ירחיב בהזדמנות

danielpthegreat

New member
היום קניתי את הספר ארבע ההסכמות

בוא נראה מה יצא משובב שכמוני ?

למעלה