שאלה של מאייר מתחיל...

rocko22

New member
שאלה של מאייר מתחיל...

שלום לכולם אציתי לדעת באיזה תוכנה מומלץ לאייר (לצבוע) ציורים שעשיתי בדף. אני מכיר פוטושופ ואילוסטרייטור... מי מהם עדיפה והאם אני חייב וואקום? תודה

kranksta

New member
עדיף פוטושופ

אם אתה לא רוצה להסתבך יותר מדי :) מדריך טוב לצביעה בפוטושופ תמצא פה: http://gold-seven.deviantart.com/art/Colouring-in-Photoshop-33788920

Hamsta

New member
תלוי

תוכנת ביטמפ כמו פוטושופ תיתן תחושה שונה מאוד מתוכנה ווקטורית כמו אילוסטרייטור. לא חייבים וואקום, אבל מומלץ מאוד, בשביל השליטה, בשביל הרגישות ללחץ ובשביל הארגונומיה.

rocko22

New member
סבבה תודה אם אני

משתמש בפוטושופ אז מה מבחינת רזולוציה? נניח אני סורק דף A4 ב- 300DPI זה מספיק בטח לא? לא כדאי להשתמש באילוסטרייטור? בכל זאת ווקטורית...

Hamsta

New member
שוב, תלוי.

אם אתה רוצה להדפיס את התוצאה הסופית בדפוס, תסרוק ב 300 dpi אם אתה רוצה להדפיס בבית, 150 יספיקו. אם זה רק להעלות לאינטרנט, אין יתרון בלסרוק ביותר מ 72 dpi. אם אתה רוצה לשנות את גודל התמונה, יש לקחת את זה בחשבון, למשל אם אתה רוצה להדפיס את זה בדפוס, על A3, ,תסרוק ב 600 dpi. אילוסטרייטור כדאית מבחינת משקל סופי של הקובץ (ולפי דעתי גם מהבחינה הזאת שאין לך וואקום) אבל יש דברים שפשוט אי אפשר לעשות בה כמו שניתן בפוטושופ.

כי זאת התוכנה היחידה

שנותנת לך להתעסק עם כל מאפיין קטן של המברשת, ככה אתה יכול ליצור את המברשות הכי ריאליסטיות שיש. חוץ מזה שזו תוכנה ממש נוחה לציור.

למעלה